|
Wszystko dla Afryki Wszystkie nieoryginalne rozwiązania, które można zapakować do Twojego motocykla. Gmole, stelaże, kufry, sakwy, bagażniki, uchwyty, kanapy, modyfikacje zawieszeń, kierownic, gniazdka, GPSy, dynojety, bagstery i inne scottoilery... |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
14.03.2020, 18:57 | #1 |
Miasto: Leszno
Motocykl: Aprilia RSV 1000 Tuono '04, Yamaha XS 400 brat '81, Africa Twin '19
Online: 15 godz 33 min 29 s
|
Osłona zbiornika paliwa
Cześć,
W trakcie mycia zauważyłem przetarcia na lakierze z boku zbiornika. Myślę jakie naklejki ochronne kupić. Ktoś ma jakieś sprawdzone? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
14.03.2020, 19:20 | #2 |
Moderator
|
Macałem TechSpec Gripster 62-2018-SS (wersja dla NAT, nie AS). Wyglądają bardzo solidnie, właściciel chwalił, przysiadłem się ale nie miałem okazji wypróbować w ruchu. Miał z tym najechane jakieś 2000km, zero śladów zużycia czy miejscowego odchodzenia od zbiornika. Z plusów - ochrona górnej części zbiornika. Kładł się na nim raczej nie będziesz ale jeśli tak Cię wkurzają przetarcia to pomogą jak zamontujesz tankbag. Minus to cena - chyba nie ma innej możliwości niż sprowadzenie ich z USA (Amazon) za 90USD.
Mnie ta cena trochę blokuje. Na allegro masz R&G za 140 PLN ale tu nie mam opinii poza tymi z advrider, może się wypowie ktoś kto używa. Inna opcja to transparentna folia ochronna (np. 3M) i docięcie na podstawie uprzednio przygotowanej formy z kartonu. Powinno wystarczyć jeśli zależy Ci tylko na ochronie zbiornika. Ja póki co trenuję mięśnie ud i staram się starannie otrzepywać kolana po każdej glebie :-) |
14.03.2020, 19:28 | #3 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
|
Starczy folią 3M opitolić. Ja co prawda mam jakieś naklejki ale teraz bym palnął folią.
|
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|