![]() |
|
Kwestie różne, ale podróżne. Jak nic z powyższego o podróżowaniu Ci nie pasuje, pisz tutaj... |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2010
Miasto: Poznań
Motocykl: Trampek PD 06
![]() Online: 2 tygodni 1 dzień 18 godz 17 min 31 s
|
![]()
Hej,
po sierpniowym miesięcznym pobycie w krainie trolli, ryb i blondynek, w dzisiejszej korespondencji kumpel, z którym jechałem, znalazł list z Londynu z mandatami z Norwegii. Z tego co wiem, wszystkie dotyczą przejazdów drogami płatnymi w trybie bezpłatnym ![]() ![]() -ktoś przed nami dostał taką korespondencję i nie zapłacił? -j.w. i zapłacił? -j.w. i odwoływał się? Cholera, najwyżej będziemy przecierać szlak i słać pisma do Londynu, gdzie jak wiadomo Norwegowie mają swoich agentów ![]() ![]() Zdrowia!
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2008
Motocykl: 690 Enduro
![]() Online: 4 miesiące 2 tygodni 1 dzień 1 godz 13 min 57 s
|
![]()
A mandat się należał?
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2011
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 1 miesiąc 6 dni 15 godz 59 min 55 s
|
![]()
;-) ja z rozpędu kiedyś przejechałem bramki w Oslo przez autopass ... przyszła fotka via Londyn ze 200 zeta ... załaciłem bo autko było porzyczone z firmy . Ale będąc prywatnym autem pogubiłem sie w Bergen ( płatny tunel ) i nie przyszo nic .... jeszcze ;-)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
|
![]()
Zasadniczo tak.
Z drugiej strony, 1) moja wina, że na bramkach nie honorują Visy Eletrcon? Mieliśmy dwie karty i to były dwie Visy. Od tego czasu noszę przy sobie Mastercarda, a Visę zdezaktywowałem (wraz z kontem w Inteligo). 2) Później, chyba pod Trondheim pytaliśmy się na stacji benzynowej kasjera i stwierdził, że turyści mają za darmo. Wygląda na, to że zależnie od landu (czy co oni tam mają). Skasowali nas za E6 (chyba Moss) i gdzieś w pobliżu Alesund.
![]() |
#5 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2011
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 1 miesiąc 6 dni 15 godz 59 min 55 s
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Gość
Online: 0
|
![]() Cytat:
Pozdro |
|
![]() |
![]() |
#7 |
|
![]()
Inaczej, na pierwszej bramce w Norwegii, jadąc E6 nie honorowali Visy Electron. Dalej nie sprawdzaliśmy.
Nie pamiętam czy to na pewno było Alesund, robiliśmy pętle po wybrzeżu z Namsos, gdzie dojechaliśmy bocznymi drogami od E6. Aha, jechaliśmy puszką (patrz nie mam AT jeszcze ![]() Skanów pism dziś nie będzie, bo kumpel ma grypobranie w domu, ja jestem lekko niewyraźny, więc nici ze spotkania. Na spokojnie będę raportował o postępach. Wygląda na to, że trzeba będzie grzecznie zapłacić...
![]() |
#8 | |
Gość
Online: 0
|
![]() Cytat:
Moim zdaniem nie macie wielkiego wyboru, z tego co mi wiadomo to powinieneś na tym dokumencie mieć numer sprawy i adres strony internetowej na której to możesz złożyć odwołanie. Powodzenia i pozdro |
|
![]() |
![]() |
#10 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2008
Miasto: Wodzisław Sląski
Motocykl: RD07a
Przebieg: 55000
![]() Online: 3 tygodni 3 dni 1 godz 44 min 13 s
|
![]() |
![]() |