![]() |
|
Wszystko dla Afryki Wszystkie nieoryginalne rozwiązania, które można zapakować do Twojego motocykla. Gmole, stelaże, kufry, sakwy, bagażniki, uchwyty, kanapy, modyfikacje zawieszeń, kierownic, gniazdka, GPSy, dynojety, bagstery i inne scottoilery... |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#1 |
Miasto: Rio Świebodzineiro
Motocykl: R1100GS
![]() Online: 1 dzień 3 godz 23 min 5 s
|
![]()
Koledzy proszę o pomoc.
Jako, że zakupiłem wyrób firmy Crosso do GSa i chciałbym ich używać bez problemów. I jako, że jesteście bardziej doświadczonymi kierowcami ode mnie potrzebne jest wasze wsparcie. No dobra, a teraz mniej oficjalnie. Potrzebuje jakieś zdjęcia: stelaży jeśli robiliście takie, przeróbek samych sakw czyli np mocowanie do stelaży, wymiata nitów itp itd i zdradźcie sekret swoich przeróbek. Niestety opcja szukaj nie spełnia tutaj swojego zadania bo informacje raczej są chaotycznie porozrzucane, żadnych konretów. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2011
Miasto: Mińsk Mazowiecki
Motocykl: KTM 1190 adv
![]() Online: 1 miesiąc 3 tygodni 3 dni 11 godz 10 min 26 s
|
![]()
Na forum TA jest wwątek o przeróbkach crosso
http://forum.transalpclub.pl/viewtop...4&hilit=crosso Ja u siebie nie przerabiałem i zrobiłem na oryginale ok 9k km i było ok, nic się nie zerwało. Ale można wymienić plastik ze środka na cienkie alu i nity na śruby i będzie święty spokój. Stelaż wyspawałem z płaskownika na jeden wyjazd...i został w trampku do końca ![]()
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2010
Miasto: Łaziska Górne
Motocykl: Yama XT614Z Terefere, Husq. TE610ie
Przebieg: x34tys
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 2 dni 10 godz 21 min 26 s
|
![]()
Ja zakładam na stelaże H&B - oryginalne górne haki są nieco za ciasne, a dolny jest za nisko, więc trochę przerobiłem po swojemu: https://picasaweb.google.com/artur18...Kmwq_jNnfjIew#
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2008
Miasto: Bielsko - Biała
Motocykl: dr650se
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 4 dni 1 godz 20 min 44 s
|
![]()
https://picasaweb.google.com/lupus60...Oqv94_n1rCTnwE
Mam tu parę zdjęć z poprzedniej edycji bagażnika. Właściwie to wymieniłem tylko haki na grubsze i dłuższe, dodałem uszy przeciwkradzieżowe które spełniły rolę stabilizatorów sakw na górnej krawędzi stelaża (Givi) i dodałem siateczki na butle i inne pierdoły, bardzo poręczne w trasie. Nity alu zastąpiłem stalowymi, a w dolnej części stelaża dospawałem ucho do mocowania dolnej gumy. Patent ten wytrzymał wiele kilometrów w trudnych warunkach nie zawiódł. Raczej nie warto wymieniać płyty na alu, jedynie wzmocnić od środka dużymi podkładkami
![]() |
#5 | ||
Miasto: Rio Świebodzineiro
Motocykl: R1100GS
![]() Online: 1 dzień 3 godz 23 min 5 s
|
![]()
jak mowi moj tata: "mądrego to i warto posłuchać"
Dzieki wam za podpowiedzi napewno skorzystam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Gość
Online: 0
|
![]()
Będę dla siebie zamawiał zestaw sakw - expert big. Jest teraz wyprzedaż (http://sklep.crosso.pl/product.php?id_product=42) i do tego darmowa wysyłka. Co może dać pewnie z 80 PLN oszczędności. Jak byśmy zebrali sie w kupę to może coś jeszcze urwiemy? Ktoś zainetresowany? Jak tak to proszę się tu wpisać.
|
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2009
Miasto: Lublin
Motocykl: królowa wróciła
![]() Online: 2 tygodni 6 dni 14 godz 11 min 16 s
|
![]()
http://africatwin.com.pl/showthread....217#post214217 tu trochę było o przeróbkach crosso, post # 216 tak przykładowo
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
![]() Zarejestrowany: May 2011
Miasto: Rzeszów
Motocykl: XT 600E, NX250 Dominator
![]() Online: 1 tydzień 1 dzień 55 min 59 s
|
![]() Cytat:
Z tym, że znalazłam jeszcze taniej w jakimś internetowym sklepie rowerowym. I nawet był jeszcze wybór kolorów. Jutro (już dziś) postaram sobie przypomnieć gdzie to było bo linka niestety mam zapisanego w pracy... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Zarejestrowany: May 2008
Miasto: Galway
Motocykl: RD07a
![]() Online: 2 miesiące 1 tydzień 2 dni 20 godz 1 min 59 s
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Gość
Online: 0
|
![]()
Nie nakłaniam - nie mam w tym interesu
![]() Ja chcę temat dla siebie szybko zamknąć. Do końca tygodnia domykam sprawę zmian jakie chcę wprowadzić (i by Crosso wyceniło) i na początku płacę. Kupiłem już u nich w sklepie na wyprzedaży. |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
sakwy Crosso | megi | Szpej turystyczny - Produkty i Porady | 20 | 24.05.2018 21:06 |
stelaże pod sakwy Crosso | ACUPS | Kwestie różne, ale podróżne. | 0 | 21.01.2013 14:58 |
Przeróbki do dalszych podróży... | sambor1965 | Przygotowania do wyjazdów | 3 | 11.06.2008 18:26 |