![]() |
|
Umawianie i propozycje wyjazdów Masz już plan? Nie masz? A może szukasz kompana w podróży? Brak Ci koncepcji na długi weekend, wakacje? Szukasz plecaczka? Nikt nie chce jechać na Elefanta? Tu szukaj bratniej duszy... |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2010
Miasto: wilidż Opole
Motocykl: CRF 1100
Przebieg: 0 kkm
![]() Online: 2 miesiące 2 dni 6 godz 21 min 25 s
|
![]()
Coś mi się kluje w główce, żeby w długi weekend majowy przejechac którąś z tras wg przewodnika Yeti np. Jura Krakowsko-Częstochowska lub Beskid Żywiecki.
Jako, że jestem z asekurantów to wolałbym sam nie jechać. Dwa dni z noclegiem, z ognichem i browarkiem gdzieś podrodze. Byliby chętni ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Feb 2012
Motocykl: GS 1100
![]() Online: 1 miesiąc 5 dni 5 godz 29 min 21 s
|
![]()
Beskid Żywiecki zjechałem w zeszłym roku. Urokliwe miejsca. Polecam wjazd na Górę Żar, w Kocierzy jest fajna miejscówka z basenami wśród gór, świetne winkle na wjeździe. Fajna trasa jest również z Wisły do Szczyrku, koniecznie trzeba zaliczyć.
Można też przy okazji zrobić kółko po Słowacji i Czechach. Kilka fotek na zachętę: Kocierz: ![]() Góra Żar: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jezioro Żywieckie: ![]() Beskidy od strony Czeskiej: ![]() ![]() Chętnie wybrałbym się tam ponownie tylko mnie pasuje jedynie termin 4-6 maja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2010
Miasto: Warszawa
Przebieg: ~
![]() Online: 2 tygodni 5 dni 1 godz 37 min 39 s
|
![]()
Na trasę ON byłby chętny. Dowolny termin w majówkę.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2011
Miasto: Kraków/Bielsko-Biała
Motocykl: 6 rowerów
![]() Online: 2 tygodni 4 dni 17 godz 11 min 50 s
|
![]()
Polecam jeszcze Przełęcz Salmopolska i Kubalonkę z zamkiem Prezydenta RP. Jak tylko bede ( bo planuje tez jakis wyjazd) to sie dołączę juz na miejscu w Bielsku, jako że tu mieszkam. Warto odwiedzić Bielsko i Cieszyn
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2009
Miasto: Bielsko Biała
Motocykl: TA 600/rd03
Przebieg: 48ooo
![]() Online: 2 miesiące 4 tygodni 9 godz 36 min 57 s
|
![]()
Rychu wpadnij kiedyś w nasze strony (nie masz daleko), ale w tygodniu- koniecznie!!
Broń Boże w weekend majowy- wtedy tylko off road zostaje, bo na asfaltach, nawet tych bocznych, ruch jest obrzydliwy i wszelkiego barachła bez liku ![]() No chyba, że sypnie śniegiem- jak ostatnio- wtedy nie ma tłoku..... W tygodniu- po wcześniejszym ustaleniu terminy- mogę Cię tu przewieźć po różnych dziurach i lasach, z dala od komercji za to w ładne i ciekawe miejsca. W tygodniu i w małej grupie (2-3 motorki) można wjechać prawie wszędzie- nawet tam, gdzie w weekend (zwłaszcza majowy) policja stoi i nie puszcza! ![]() Pozdrawiam! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2009
Miasto: Kamieniec Wrocławski
Motocykl: XT660Z-konik garbusek
Przebieg: Ł
![]() Online: 4 miesiące 3 tygodni 6 dni 7 godz 35 min 30 s
|
![]()
na Kocierz polecam wjechać "niebieskim" od Żywieckiego
![]()
![]() |
#7 |
Administrator
![]() |
![]()
Marcinie masz na myśli cywilizowany ON czy szalony OFF?
![]() |
#8 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2009
Miasto: Bielsko Biała
Motocykl: TA 600/rd03
Przebieg: 48ooo
![]() Online: 2 miesiące 4 tygodni 9 godz 36 min 57 s
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Gość
Online: 0
|
![]()
Marcin,
Twoja propozycja jest tylko dla wybranych? Czy też mogę się dołączyć? Jestem w 1/3 z B-B i troche okolice znam. Ale nic nie zastąpi prawdziwego lokalesa jako przewodnika po okolicznych smaczkach ![]() Masz racje, że w weekendy jest tam strasznie. A w tygodniu pasuje mi jak najbardziej! Zdrówko, Miszel |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2010
Miasto: wilidż Opole
Motocykl: CRF 1100
Przebieg: 0 kkm
![]() Online: 2 miesiące 2 dni 6 godz 21 min 25 s
|
![]()
Marcin BB. Dzięki za zaproszenie i zobaczę jak mi się poskłada z wolnym. Cenna uwaga z tłumami w weekend majowy.
![]() Jak pisałem to trasa byłaby wg przewodnika Yeti, czyli off i trochę on, ale przejezdne nawet dla pseudo terenówki jaką jest Skoda. Jadąc w kilku raczej nie zginiemy. ![]() Po drodze są różne ciekawe miejsca do zobaczenia. Jak ktoś nie ma jeszcze przewodnika to mogę przesłać mailem skany. Jest tam nawet roadbook, ale też znalazłem na necie trasę w gpx dla Garmina lub Oziego. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Zapraszam w Beskid Niski 12-21 lipca | tupek | Imprezy forum AT i zloty ogólne | 48 | 28.07.2013 02:19 |
jura-krakowsko częstochowska | Robas | Umawianie i propozycje wyjazdów | 0 | 28.05.2013 12:38 |
Beskid Żywiecki offowo | Rychu72 | Umawianie i propozycje wyjazdów | 245 | 27.07.2012 23:20 |
Jura Krakowsko- Częstochowska, noclegi na dziko. | Bartas | Przygotowania do wyjazdów | 5 | 01.06.2012 20:59 |