Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Warsztat XRV 650 / XRV 750 > Uklad paliwowy i wydechowy

Uklad paliwowy i wydechowy Montaż i demontaż baku, kraników , gaźników, , tłumiki , filtry powietrza i paliwa, linki, pompy paliwa elektryczne i podcisnieniowe, ustawienia gaźnika, poprowadzenie przewodów.

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 31.05.2012, 17:48   #27
Cibor klv

Cibor klv's Avatar

Miasto: Białystok/Jaświły/BielskP
Motocykl: LC 4
Cibor klv jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 3 tygodni 4 dni 13 godz 26 min 16 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał Branczews Zobacz post
Hej mam zapytanie odnośnie gaźników bo do afry rd03 załozyłem gaźniki od ntv z 2000roku i działa miodzio tylko nie mam ssania tzn załączam ssanie silnik wchodzi na obroty przez jakieś 5 sekund po czym się dławi i gaśnie. Te dotadkowe powietrze mam połaczone do trójnika zakończonego filterkiem o dużej przepustowości ale ssanie działa na 5 sekund i silnik gasnie. Planuje podłaczyc wężykiem do airboxu ale nie wiem czy ma to sens czy coś się zmieni? Dodam że nie robiłem żadnych przeróbek odnośnie dysz i filtra powietrza moto chodzi równo i zapier.... w całym przedziale obrotów jedynie przy 7, 8 tyś obrotów dostaje małej czkawki. Jedynie co mnie martwi to to ssanie bo za krótko chodzi. Jakies propozycje?
Prawdopodobnie chodzi o to, że oryginalny filtr powietrza Afry przepuszcza mniej powietrza niż w NTV . Zobacz kolor świec, u mnie na gaźnikach od Trapa 650 na oryginalnym filtrze, też nie działało ssanie i świece okopcone na czarno. Tutaj trochę postów o tym http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=11714

Cibor klv jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem

Zasady Postowania