![]() |
|
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2011
Miasto: Kozienice
Motocykl: CRF1000
![]() Online: 1 tydzień 3 dni 8 godz 41 min 36 s
|
![]() Rumianku to chyba cos w tym stylu planujesz ![]()
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2009
Miasto: Wrocek
![]() Online: 3 tygodni 15 godz 5 min 45 s
|
![]() Od miasteczka Dawson Creek w Kanadzie zaczyna się Alaska Highway, (kończy się w Delta Junction na Alasce) wydawać by się mogło, ot zwykła droga, ale ta zaczyna się oficjalnie postumentem w środku miasta i jest jedną ze sławniejszych dróg na świecie. A wszystko dzięki Japończykom….. W 1941 r 350 japońskich samolotów, w kilka godzin, załatwiło skutecznie amerykańskę flotę i Alaska potencjalnie stanęła dla wroga otworem, bo żadnej drogi na lądzie nie było ! No i coś co nam Polakom nie mieści się w głowie, w osiem miesięcy; od marca do października amerykańskie wojsko do spółki z Kanadyjczykami zbudowało militarną drogę o długości 1500 mil. Teren był ekstremalnie trudny; góry, mokradła,, mocno zalesiony i trudno dostępny, o warunkach klimatycznych nie mówiąc, bo zdarzały się temperatury minus 20 st C. jeden z budowniczych.... Ale droga powstała, na początku był to świetny off road ![]() Teraz w większości jest to wygodna asfaltowa szosa. Co nie zmienia faktu, że nadal wiedzie przez totalne bezludzie. ![]() foty, oprócz ostatniej - z folderów turystycznych
...a jednak można żyć bez powietrza... Ostatnio edytowane przez Roomyanek : 20.05.2013 o 22:49 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2009
Miasto: Wrocek
![]() Online: 3 tygodni 15 godz 5 min 45 s
|
![]()
Bardzo mnie zaskoczyło jak podróżowanie, przez takie bezkresy wciąga i uspokaja, a szczególnie samotne podróżowanie.
Ja – jeszcze niedawno zagorzały przeciwnik samotnego podróżowania, …..w afrykańskim wątku na ten temat miałam tysiąc jeden powodów do podróży w grupie, jak choćby to, że w przepięknym, nastrojowym, romantycznym (wybrać właściwe) odwracasz się do swojego towarzysza/towarzyszki i mówisz „ZOBACZ QRVA JAK TU PIĘKNIE! „ zrozumiałam co miał na myśli np. Lupus. Teraz uważam, że każdy powinien spróbować , zobaczyć jak to jest. Jak nie wiecie co mam na myśli, to przypomnijcie sobie krótki okres z życia, kiedy już nie zarządza nami mamusia a jeszcze nie zagospodarowała nas żona ![]() Oczywiście nie musi to być od razu Kamczatka. Początkujący , aby uspokoić rodzinę i zapewnić sobie bezpieczeństwo powinni zaopatrzyć się w zdrowy rozsądek, wiedzę o rejonie i kilka urządzeń dających jakieś poczucie zabezpieczenia się. W moim przypadku oprócz arsenału środków obronnych był to pożyczony telefon satelitarny (dokupiłam miesięczną kartę pre paid i nawet nie zdążyłam jej wygadać) ( Kokos jeszcze raz wielkie dzięki), również wypożyczony SPOT (tu podziękowania dla Mirmila) no i lokalna karta telefoniczna pre-paid.
...a jednak można żyć bez powietrza... Ostatnio edytowane przez Roomyanek : 20.05.2013 o 22:53 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Mam przerąbane :)
![]() Zarejestrowany: Oct 2008
Miasto: WTA
Motocykl: RD07a
Przebieg: stoi
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 miesiąc 14 godz 55 min 9 s
|
![]()
Już te zdjęcia widziałem na pokazie ale fajnie tak sobie znowu obejrzeć i poczytać.
Zajebiste.
![]() |
#5 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2009
Miasto: Wrocław / Grenoble
Motocykl: RD07a
Przebieg: ~60kkm
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 9 godz 45 min 18 s
|
![]()
Cos pięknego! Ja wybieram to grube sito, jestem na dorobku i nie mam zamiaru marnować czasu na drobinki, liczą się tylko duże samorodki
![]()
![]() |
#6 |
![]() |
![]()
nieźle ta chałupy tam są budowane - front/facade jakie takie ale boki już blacha falista bez wyjątków. tyły to juz pewnie 'afront'
![]() zawsze mnie zastanawia jak sie tam żyje w zimie. na przykład w takiej jak w 1979r... ojezusie... pełna adaptacja lub śmierć i to chyba nie są żarty nawet w dzisiejszych 'łatwych' czasach. matjas
![]() |
#7 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2011
Miasto: Koło
Motocykl: XTZ 660 3YF
![]() Online: 2 tygodni 4 dni 20 godz 54 min 52 s
|
![]()
Wystarczy tylko chcieć... Tak wiem Roomianku
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Kierowca bombowca
![]() |
![]()
Dawaj dalej Roomyanku, naród czeka
![]() ![]() ![]()
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Gruzja - w tym roku jak widzę do znudznia [Sierpień 2012] | duzy79 | Trochę dalej | 42 | 27.12.2021 22:56 |
Azja Centralna sierpień/wrzesień 2012 | gancek | Umawianie i propozycje wyjazdów | 20 | 21.07.2013 22:23 |
Przez Bośnię i Hercegowinę do Czarnogóry [Sierpień 2012] | ATomek | Trochę dalej | 47 | 21.04.2013 00:28 |
Ukraina (Krym)-Rumunia sierpień/wrzesień 2012 | sagattic | Umawianie i propozycje wyjazdów | 10 | 10.04.2012 17:38 |
Rock, sand & heat, czyli babska wyprawa na Dziki Zachód [Sierpień 2011] | jagna | Trochę dalej | 72 | 21.09.2011 22:58 |