|
Lejdis Motocykl + kobieta, czyli wszystko co może być związane z tym duetem |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
03.01.2014, 16:13 | #41 |
Miasto: Jasło
Motocykl: RD03
Online: 1 godz 1 min 50 s
|
Przydatny temat dziewczyny, dzięki!
Od siebie mogę polecić chusteczki aloesowe Alterra z Rossmanna, świetnie odświeżają twarz |
03.01.2014, 17:47 | #42 |
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 1 dzień 22 godz 57 min 46 s
|
często zabieram ze sobą tzw. "cud szmatkę" czyli ścierkę z microfibry [najpopularniesze żółte, np. ze sklepu wszystko za 4 zł]. Ma wiele zastosowań: od wycierania szybki kasku [delikatna i genialnie pochłania wilgoć], poprzez ścieranie porannej rosy, dziennego deszczu, do wycierania menażek... Można użyć jej oczywiście jako szmaty, ale wtedy funkcja wycierania szybki zanika... taką szmatkę wciska się gdzieś za przednią owiewkę i zawsze jest pod ręką. A propos, służy też oczywiście do wycierana rąk, zamiast mokrych sklepowych. Miewają fajne kolory, ostatnio używam fioletowej miałam też różową, chyba z castoramy... skoro to temat lejdisowski.
Ręcznik z microfibry ma tę zasadniczą zaletę, że szybko schnie i zajmuje mało miejsca. Im prostrza jego konstrukcja, tym bardziej funkcjonalny. Kiedyś miałam ręcznik o strukturze szmaty do podłogi Bardzo lekki, działał też lekko pilingująco po wyjeżdzie na plażę... Niestety został zagubiony [patrz kilka wątków w górę] i teraz mam inną wersję, decatlonową. Mają fajne szare ręczniki w "prążki", podejrzewam że schną trochę szybciej niż te pełne. Jestem też przywiązana do maleńskiego scyzoryka szwajcarskiego, zaopatrzonego w ostre nożyczki i mały nożyk, jest też pęseta, pilniczek i ... wykałaczka. Czasem trzeba rozprawić się z paznokciami albo drzazgą. Zamiast odżywki jedwab w małym pojemniczku. Dobrze chroni i odżywia włosy. Na razie tyle do tematu. Może przypomni mi się jeszcze coś w międzyczasie... Powodzenia w pakowaniu! ps. Można też zabrać 2 hula hop! DSC00586 (Medium).JPG