|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Feb 2012
Miasto: Gdańsk
Motocykl: RD07a
Przebieg: 44500
![]() Online: 1 tydzień 4 dni 34 min 4 s
|
![]()
Mam nadzieję, że będzie to zupełnie inny motocykl jak konkurencyjne i za naście lat też będzie to poszukiwany i ceniony sprzęt. A słyszeliście o chęci wsadzenia przez yamahę nowego trzycylindrowca do enduraka? Konkurencja dla gs800 i tigera.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() |
![]()
Po ponad 10 latach od zakończenia produkcji AT próba wskrzeszenia nazwy Africa Twin moim zdaniem spełznie na niczym. Nie da się zbudować legendy kiedy trzeba zmieniać modele co 2 czy 3 lata bo konkurencja nie śpi.
Poza tym. Czy dzisiejsze silniki motocyklowe przejada tyle kilometrów co nasze? Pewnie nie. Chociaż nie wiem, nie znam się na nowoczesnych silnikach. Przypuśćmy ze nie przejadą. Na czym w takim razie budować legendę? Na ładnym wyglądzie i najnowszych zdobyczach techniki, w "naturalnym środowisku" AT raczej zbędnych ![]() Dzisiaj konkurencja i bo wszystkie podobne z tego segmentu. BMW KTM ITD... Dajesz gazu i napiera wściekle do przodu ![]() Chyba ze będzie bardzo podobna to wtedy morze... Powinna mieć Dwie OKRĄGŁE Lampy z przodu, silnik dowolny aby mocny i zawieszenie jak w KTM. To moja recepta na sukces dla Pana Hondy ![]() Co wam się najbardziej kojarzy z AT? Bo mi dwie okrągłe lampy z przodu ![]() a nie dziwadło jak w jakimś tam crosstourerze czy CRF ![]()
AFRICA TWIN FOREVER!!!! ![]() Ostatnio edytowane przez szymon25 : 13.09.2014 o 10:16 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2009
Miasto: Szczecin
Motocykl: CRF1100
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 4 dni 12 godz 27 min 36 s
|
![]()
Co sprawia że motocykl jest legendą..? NIe mam pojęcia... Czy afryka jest legendą? Nie mam pojęcia...
NIe wydaje mi się też szymon aby okrągłe lampy miały jakikolwiek wpływ na to. Ja bym przede wszystkim bardzo chciał, aby Afryka była takim motocyklem jak w pierwotnym opisie, tj. mocny silnik, dobry zawias, niska waga, i fajny design, projekt crf1000 bardzo mi się podoba! nie wiem tylko czy nie jest zbyt radykalny aby zdobyć rzesze klientów. ale jak to mówią CCC ... Cena czyni cuda! może jak Pan Honda skończy z polityką przesadnie drogich motocykli, niespecjalnie wartych swojej ceny, dorzuci ciekawy design to będzie miał sukces. W europie Honda sprzedaje się słabo... i z pewnością od wielu lat w swojej ofercie żądnej legendy nie miała...czy wyciągnie wnioski? zobaczymy!
![]() |
#4 |
majsterkowicz amator
![]() Zarejestrowany: Aug 2008
Miasto: Galway/Wyrzysk
Motocykl: XR650r & XRV750
Przebieg: ~50kkm+
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 3 miesiące 4 tygodni 21 godz 6 min 18 s
|
![]()
A tu jakaś zajawka na nową Afrę od włochów:
![]() co Wy na to?
![]() |
#5 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2012
Motocykl: RD07&1000RR
![]() Online: 2 tygodni 6 dni 3 godz 26 min 56 s
|
![]()
bez 21 z przodu to nie afryka tlko jakiś krostułerer
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2012
Miasto: teraz to Stolica
Motocykl: Suzuki DR-Z 400 E
![]() Online: 2 tygodni 6 dni 10 godz 45 min 7 s
|
![]()
Ponadto wygląda na mocno ociężałe moto, zupełnie jak oryginał
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Zarejestrowany: Nov 2013
Miasto: Piotrków Tryb
Motocykl: CRF 1100 ATAS
![]() Online: 1 miesiąc 5 dni 19 godz 10 min 7 s
|
![]()
Starsza ładniejsza.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2013
Miasto: WSCHOWA
Motocykl: TT600R,XT660Z
![]() Online: 3 tygodni 2 dni 23 godz 48 min 55 s
|
![]()
Mała tenerka + silnik V2 i afryka gotowa
![]()
![]() |
#9 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2014
Miasto: Wwa
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 1 tydzień 1 dzień 18 godz 4 min 20 s
|
![]()
Ja nie jestem estetą ale "stara" Afryka jest nie do podrobienia/zastąpienia. To stylistyczna perła.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Kiedyś R.T70
![]() Zarejestrowany: May 2014
Miasto: Częstochowa
Motocykl: Była RD04
Przebieg: 120000+
![]() Online: 3 miesiące 2 tygodni 5 dni 7 godz 52 min 52 s
|