14.04.2008, 19:55 | #11 |
Miasto: Warszawa/Natolin
Motocykl: nie mam już AT
Przebieg: 99999
Online: 1 miesiąc 5 dni 20 godz 53 min 17 s
|
Co do RetBik-a to żeczywiście aż taka lipa?
Sam nigdy nie miałem ale ostatnio słyszę o nich coraz lepsze opinie, że starsze modele były do dup... , ale teraźniejsze są ok. Właśnie jesteśmy na etapie zakupu kurtki dla mojej lubej i akurat jakiś tam model RetBik-a się jej spodobał.
14.04.2008, 20:33 | #12 |
Motocykl: RD04
Galeria: Zdjęcia
Online: 2 tygodni 1 dzień 22 godz 47 min 16 s
|
retbike może się i niektórym podoba,ale retbike'a kupuje się raz w zyciu...wiem, bo sam mam....Wygląd i wykonanie może się poprawiło,ale membrany nie zmienili.Mi kurtka przemokła po 2h,a w upale też mokro- gotujesz się pod kurtką, mimo pootwieranych wywietrzników.Lepiej dorzucić 2-3 stówki i kupić np. HG z gore-texem. Retbike'a - szczerze nie polecam.
Ostatnio edytowane przez Ronin : 14.04.2008 o 20:37 |
14.04.2008, 21:49 | #13 |
Miasto: Warszawa
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Online: 1 miesiąc 3 tygodni 2 dni 19 godz 7 min 52 s
|
Kurtkę kupiłem w czerwcu. Na początku wydawało się że daje radę, ale już we wrześniu zaczęły padać pierwsze rzepy
Co do nieprzemakalności, nie miałem poważnego testu, ale przy mocniejszym deszczu w pierwszej kolejności przesącza się przy suwakach - kiepsko to pomyśleli. Spodnie: MASAKRA. Zakres komfortu cieplnego w moim przypadku określam na 0-5 st. w podpinką, 8-12 bez podpinki. Wystarczy wyjechać na słońce i nabiał gotuje się na twardo. Po kilku miesiącah używania nadawała się tylko do prania, bo mówiąc delikatnie wstyd było w nich gdzielkowiek wejść... Membrana zrobiona moim zdaniem z folii paroizolacyjnej wszytej odwrotnie Szukam teraz czegoś na GoreTexie a obecne ciuchy może ktoś kupi na Allegro
15.04.2008, 00:26 | #14 |
Miasto: Żernica prawie Gliwice
Motocykl: RD07a
Online: 6 godz 14 min 47 s
|
Ret-bike to coś na całe życie, kupuje się to raz i nigdy więcej. Chyba już kiedyś pisałem. Coś co ma "oddychającą" membranę i jednocześnie tworzywową pełną podszewkę nie może być dobre, bo albo ma oddychać albo taka podszewka.
Byłem na bajzlu w stolicy, w moto-depot mają super kurtki na Gore z HG w super cenach. Niestety nie moje rozmiary, musiałem przepłacić za Melvila. Kupiłem tańszą, bo jak przemokną to i tak najszybciej spodnie na jajkach. Polecam poszperać na bajzlu i łyknąć takiego HG z Gore. Można też zadzwonić do moto-depot - wysyłają. Numer telefonu w poprzednich wątkach ktoś podawał. Swoją drogą - słuszałem gdzieś, że HG miał zbankrutować, czyżby Azjaci kupili markę? |
|
|