![]() |
|
Inne - dyskusja ogólna Dział poświęcony motocyklom nieskategoryzowanym. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#1 |
Miasto: WWA
Motocykl: RD03
![]() Online: 10 godz 58 s
|
![]()
Czy ktoś z Was ma doświadczenia z Varadero 1000.
Interesuje mnie to jak ten motocykl sprawdza sie w podróży na długich dystansach. Jakie jest w praktyce jego spalanie, przy jeździe w trasie z prędkościami rzędu 110 - 130km/h Jak z wygoda podróżowania dla osoby o w zroscie 195cm Na co zwrócić uwagę przy kupnie. Będę wdzięczny za wszelkie info Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2010
Miasto: TYCHY
Motocykl: SD02
Przebieg: 000000
![]() Online: 2 miesiące 12 godz 25 min 42 s
|
![]()
Jam takie mam
![]()
![]() |
#3 |
Miasto: WWA
Motocykl: RD03
![]() Online: 10 godz 58 s
|
![]()
Słuszna uwaga, zapomniałem napisać ze chodzi mi właśnie o druga generacje SD02
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Autobanned.
![]() |
![]()
Ramba pytaj.
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2008
Miasto: Strzelce Opolskie
Motocykl: CBR 1100 XX
![]() Online: 3 tygodni 5 dni 19 godz 31 min 12 s
|
![]()
tak o starszym napisze zdanie...
Miałem SD 01. Genialnie wygodny turystyk ! Spalanie koło 5/6 litrów na 100 km. Ja miałem gaźnikowe , 5 bieg skrzynie... Sprzedałem bo zawsze chciałem AT....Obecny własciciel /mam z nim kontakt / dobija do 300,000 km ! To chyba daje do myslenia ;-)
![]() Ostatnio edytowane przez NUROFEN : 26.09.2015 o 00:54 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Miasto: Wałcz
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 2 dni 11 godz 33 min 18 s
|
![]()
Kolega mój ma varadero 2010 rok na wtrysku i bardzo sobie chwali, po przesiadce z vtx1800 mówił że to jak przepaść jakby z taczki na tapczan, zawsze jak wsiada na vtx to mu zęby latają, ale tam ma założone zawieszenie progresywne, a drogi u nas wiadomo jakie
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2010
Miasto: TYCHY
Motocykl: SD02
Przebieg: 000000
![]() Online: 2 miesiące 12 godz 25 min 42 s
|
![]()
Varadero mam od marca tego roku, zrobiłem nim 8000 km. Robiłem różne trasy, po 200, 500 i raz 1000 km. Kanapa jest rewelacyjna, 1000 km zrobione do Chorwacji ( za jednym razem, tylko małe przerwy na tankowanie ) i zero problemów z czterema literami
![]() ![]() ![]()
![]() |
#8 |
Administrator
![]() |
![]()
Zrobiłem parę km wiadrem wtryskowym i potwierdzam że jeżdżąc normalnie bez żadnego problemu mieści się w 5.5/100 załadowany a na lekko w 5/100 też nie stanowi żadnego problemu.
Jak komuś pali więcej to pewnie ma coś zepsute , no może przy 200km/h nieco więcej weźmie. Na kiepskie drogi twardawe zawieszenie , czuć krótkie poprzeczne nierówności/uszkodzenia drogi. O wygodzie nie ma co pisać jest po prostu na wysokim poziomie. Jak to gdzieś napisano : .....w czasie jazdy pasażerka po podaniu kawy kierowcy spokojnie może poprawiać sobie makijaż ..... przy 150km/h Coś w tym jest. Szyba za wąska. 6 bieg tak naprawdę dopiero od 120km/h ale bardzo przydatny. Jeszcze jeden drobiazg. Są różnice między egzemplarzami. Znam dwie sztuki wtryskowe i jedna z nich jedzie tak normalnie a druga niemal wyrywa ręce ...... obydwie seryjne. Dlatego mogą być różnice w opiniach użytkowników. Generalnie fajny turystyk który i po terenie w dobrych rękach sporo potrafi.
![]() |
#9 |
Administrator
![]() |
![]()
![]() |
#10 |
![]() Zarejestrowany: Nov 2014
Miasto: okolice Słupska
Motocykl: DL650A Ruda Suzia
Przebieg: 25kkm
![]() Online: 4 dni 12 godz 38 min 21 s
|
![]()
Na XL1000 mam najechane 95kkm z czego ok 50kkm z pasażerką i bagażami. Średnie spalanie na tym dystansie 5,7 l/100 km. Jak masz 195 cm wzrostu to jest to dla Ciebie idealne moto turystyczne. Ja mam 173 i w związku z tym muszę być przewidujący żeby nie zaliczać gleb parkingowych, natomiast duża Vara ma tyle zalet iż ma u mnie dożywocie
![]() Jak będziesz miał coś na oku skontaktuj się z kimś z: http://varaderoclub.pl/index.php lub http://hondavaradero.pl/phpBB3/index.php zapewne pomoże Ci chłodnym okiem ocenić sprzęta ![]()
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
błotnik enduro do varadero 1000 HRC | Grzegorz | Inne - dyskusja ogólna | 18 | 24.12.2012 01:58 |