|
Umawianie i propozycje wyjazdów Masz już plan? Nie masz? A może szukasz kompana w podróży? Brak Ci koncepcji na długi weekend, wakacje? Szukasz plecaczka? Nikt nie chce jechać na Elefanta? Tu szukaj bratniej duszy... |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
04.07.2016, 15:05 | #1 |
Miasto: Strzelin
Motocykl: RD04
Galeria: Zdjęcia
Online: 2 miesiące 3 tygodni 9 godz 21 s
|
JURA - Szlak Orlich Gniazd
Prosimy o wszelki sugestie co do Jury Krakowsko Częstochowskiej
Zamysł by pojechać tam na 3 dni. Rowerami zjechać ...by poznać co nieco gdzie spać ? gdzie pić ? gdzie zjeść ? ...i ewentualnie na co rzucić okiem morze ktoś ma ślad na garmina, albo co ! Z góry dziękujemy i pozdrawiamy . p.s my nie są stamtąd i my tam jeszcze nie byli, więc śmiało My ! |
05.07.2016, 07:55 | #2 |
Pisz na Roberto, zjechał Jure, zna każdy kamień, każdy zakręt.
05.07.2016, 08:26 | #3 |
Miasto: Kalwaria Zeb.
Motocykl: nie mam już Afryki
Online: 3 tygodni 5 dni 16 godz 6 min 0
|
Zobaczyc Warto:
Zamek w Ogrodzieńcu Wzgórze Birów Skały Rządkowickie Okiennik Wielki Zamek Rabsztyn ( obecnie zamknięty ale da sie wślizgnąc za mur) Zamek w Siewierzu Zamek w Morsku Góra Zborów Zamki w Bobolicach i Mirowie Pustynie siedlecką Jaskinie na dupce Bramę Twardowskiego Źródła Zygmunta I Elżbiety Zespól Pałacowo parkowy w Zlotym Potoku Wiszace mosty Twardowskiego Bardziej na Kraków to dolinki: Kobylańska Betkowska Bolechowicka Lub flagowy Ojców A poza tym masa ścieżek szlaków do własnej eksploracji. Zjeść i napić sie dobrze jest w: Pstrągarni Raczyńskich ( pstragi świeże pyszne a wystrój PRL, jest klimat) W browarze w Zawierciu Spanie polecam w Strusiej Fermie w kiełkowicach. Mozna obserwowac zwierzaki iśc na spacer zapalić ognicho i zrobić kolację. Luksusów nie ma. Jak luksusy sa ważne to hoteli jest cała masa. Chociaz najfajniej to zjechac w las i rozwiesić hamak nad hamakiem tarp i spanie jak w najlepszym hotelu. Ostatnio edytowane przez Mieciek : 05.07.2016 o 08:37 |
05.07.2016, 12:01 | #4 |
Miasto: Strzelin
Motocykl: RD04
Galeria: Zdjęcia
Online: 2 miesiące 3 tygodni 9 godz 21 s
|
Zanotowaliśmy i bardzo dziękujemy - tele już wykonane i spanie ze strusiami jest
tylko..... ....... 'my' jak zerkamy na mapę ......to tam jest bardzo nasrane ( za przeproszeniem) .....że to nie mogło być wszystko w jednej linii ! |
05.07.2016, 15:32 | #5 |
|
No jest nasr..e ale na rowerze lub motórze to sie dobrze zwiedza z uwagi na mobilność, bo jest sporo ścieżek przejazdów ktorych mapa nie pokazuje. A z kompasem i z mapą da sie fajnie poprzedzierac od punktu do punktu.
|
05.07.2016, 16:33 | #6 |
Miasto: Szczecin
Motocykl: RD03
Przebieg: 112 kkm
Online: 1 tydzień 4 dni 21 godz 11 min 44 s
|
Też się tam wybieram i nic nie wiem. Dobry temat.
06.07.2016, 07:41 | #7 |
|
A jeszcze zapomnialem o sporej ilości pozostałych po II wojnie umocnień, schronow itp. Ale to zazwyczaj znajdowałem przez przypadek a śladu zadnego nie zapisalem bo jak powyzej pisałem kompas i mapa byly w uzyciu.
|
06.07.2016, 09:53 | #9 |
malarz
Miasto: Zabrze
Motocykl: RD07b HRC
Online: 3 miesiące 1 tydzień 3 dni 5 godz 30 min 55 s
|
http://www.polskieszlaki.pl/jura-kra...tochowska.html
Tutaj masz garść informacji o Jurze. Takich stron jest więcej. Kurcze blisko mam, a byłem tylko w Morsku i Ogrodzieńcu, ale też mi po głowie chodzi, co by objeździć Jurę bardziej. W Bolechowicach byłem na rowerze, fajne tereny... i górki
06.07.2016, 10:56 | #10 | |
Miasto: Wrocław
Motocykl: Husqvarna 701 Enduro
Online: 1 miesiąc 4 tygodni 15 godz 23 min 25 s
|
Cytat:
Przez Jurę prowadzi czerwony pieszy szlak turystyczny... Wytyczony jest też szlak rowerowy, który się z pieszym w niektórych miejscach pokrywa... My robilismy kombinację obu, gdyz zalezało nam aby jak najmniej asfaltami jechać... Było nas 14 osób, ale już w pierwszej połowie pierwszego dnia podzielilismy się na dwie grupy: pro (ci co asfaltów nie chcieli widzieć i szukali jak najbardziej dzikich przejazdów) oraz mniej pro (ci, co asfaltem nie pogardzili, ale w większości trzymali się szutrów)... W drugiej połowie pierwszego dnia grupa mniej pro znów sie podzieła - dwie panny stwierdziły, że jest za trudno i dalej pojechały asfaltami... Generalnie żaden ślad GPS Ci niepotrzebny... Bierzesz mape papierową, zaznaczasz punkty, które chcesz zobaczyć i jazda... Tam jest wiele dróg i każda na swój sposób ciekawa... Wszystko jest dobrze oznakowane i ciężko się zgubić... Powodzenia... |
|
|
|