|
Umawianie i propozycje wyjazdów Masz już plan? Nie masz? A może szukasz kompana w podróży? Brak Ci koncepcji na długi weekend, wakacje? Szukasz plecaczka? Nikt nie chce jechać na Elefanta? Tu szukaj bratniej duszy... |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
11.08.2016, 09:56 | #1 |
Motocykl: RD03
Online: 3 godz 48 min 25 s
|
Chytry plan na długi weekend 12-15 sierpnia
Czołem.
Z racji, że kupiłem sobie nową zabawkę, zrodził się pomysł. 1. Kierunek - Ukraina, dokładnie pierwsza droga w prawo za przejściem Dorohusk, rejony Szatska, Świtazi, Kowla i Łucka (ewentualnie, jak ktoś się uprze, to może być Słowacja Węgry Rumunia, ale tam nie wiem gdzie szutrów szukać) 2. Nawierzchnia - od granicy prawie same szutry 3. Termin - wyjazd w piątek 12.08 po pracy, pierwszy nocleg w Chełmie, powrót w poniedziałek 4. Zakwaterowanie - noclegi po kwaterach, koszty rzędu 30 zł/noc. W tych rejonach nie napotkałem nigdy na problem ze znalezieniem hotelu/kwatery 5. Opony - ja jadę na Mitas E-07 6. Sprzęt - raczej lżejszy, ja jadę Lc4 ADV 7. Atrakcje - smaczna kuchnia Ukraińska, Bogactwo dróg szutrowych, piaszczystych, błotnistych itp, kąpiel w Świtazi, skromna część artystyczna (walnę jakiś wierszyk lub zaśpiewam piosenkę) Wyjazd nieco na wariata - nie mam opracowanego systemu pakowania do pomarańczy. Pewnie będzie to torba na pasach/pająku bo mocowania kufra do tego czasu na bank nie ogarnę. Cały plan jest mocno elastyczny - komuś trasa nie pasuje, ale ma chęć sie przejechać - dzwonić! 66 tzry 32 sześć 72 dwa. |