|
Silnik, sprzęgło, skrzynia Montaż i demontaż elementów silnika: sprzęgła i skrzyni , wymiana łańcuszków rozrządu, demontaż głowic i zaworów, pomiary kompresji, ciśnienia oleju, serwisowanie zaworów i gniazd, tłoków i pierścieni. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
02.04.2017, 20:23 | #251 |
Miasto: Skalmierzyce
Online: 2 miesiące 1 tydzień 3 godz 13 min 58 s
|
Witam, trochę mnie tu nie było gdyż wyjechałem do roboty za granicę i nie ma czasu kiedy napisać. Na temat wałka - wałek pasuje w 100% wszystkie zabezpieczenia czy koła od skrzyni biegów wchodzą bez problemu, czy też sam montaż. Nie sprawdziłem jedynie czy inne zafazowania wałka i jego minimalnie większa długość nie kolidują z pokrywą zębatki zdawczej bo jej nie posiadam. Co do relacji z montażu całości - będę na święta i trochę po w domu więc wyskrobie coś wraz z fotkami. Wiem, że przeciąga się do dość długo ale aktualnie nie mam innej możliwości. Jest jeszcze jedna sprawa z którą będę miał problem a mianowicie sam test wałka na oryginalnej zębatce. Z racji tego, że przebywam za granicą i w sezonie nie będę miał za dużo czasu na jazdę motocyklem ilość kilometrów dla testu może być nie za ciekawa. Jeśli macie jakieś ciekawe propozycję co do długodystansowego testu wałka i propozycje podawajcie gdyż ja będę miał problem nakręcić kilometry.
Pozdrawiam. |
05.04.2017, 18:43 | #252 | |
Stary (P)iernik
Miasto: Świeradów Zdrój
Motocykl: XR400 , XR650L XL600V
Online: 4 miesiące 2 tygodni 6 dni 9 godz 39 min 10 s
|
Cytat:
Xr 650 L i dość duza przegladalem roznych stron . Po co wymyślać i popełniać błędy jak już ktos to wymyslil bez błędów. Tak wiec wracajac do tematu ludzie z tego forum wyrazali sie dość pozytywnie Bo pare osob cos tam kupiło. Mają też stronę na facebooku i tez pozytywne tam opinie Jako ze moje potrzeby sa jeszcze na kilkaset dolcow a nie mam tyle na paypalu To doszedlem do pozycji zapłać by sprawdzić czy wszystko funkconuje jak należy. Strona jest po japonsku, rusku i angielsku ,ale firma jest japan Nie wszystko jest tam tańsze. Trzeba porównać ta firmę z Partyzilla, ebayem . Pododawac cla wysyłkę i zobaczyc Gdzie sie najlepiej oplaci. Jakbym miał jedna pozycję na paredziesiat euro to niezawracalbym sobie glowy Ale jak trzeba wydac tysiac to można zyskac dużo To tyle na ten temat.
Ostatnio edytowane przez Franz : 05.04.2017 o 18:54 |
|
15.07.2017, 14:59 | #253 |
Wschód
Miasto: Policzna
Motocykl: RD07a
Przebieg: cofam
Online: 1 tydzień 6 dni 16 godz 35 min 0
|
Witam . Chłopaki ze wschodu zrobili takie coś,kosztuje ok 150$ jeśli ktoś potrzebuje mam namiary na producęta:
http://africatwin.ru/forum/index.php?topic=10272.0 https://www.youtube.com/watch?v=h4_1...ature=youtu.be Ostatnio edytowane przez Andrzej998 : 26.07.2017 o 17:57 |
23.10.2017, 19:28 | #255 |
Moderator
|
Zapytam o rabat i znajomego w hądzie jak już będą zdecydowani...