|
Uklad paliwowy i wydechowy Montaż i demontaż baku, kraników , gaźników, , tłumiki , filtry powietrza i paliwa, linki, pompy paliwa elektryczne i podcisnieniowe, ustawienia gaźnika, poprowadzenie przewodów. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
12.03.2019, 15:02 | #1 |
nOOb
Miasto: Góra
Motocykl: RD04
Online: 2 dni 13 godz 25 min 42 s
|
Przelot ,fakty i mity
post do zamkniecia.
Ostatnio edytowane przez gumpinoga : 12.03.2019 o 15:53 |
12.03.2019, 15:35 | #2 |
Gość
Online: 0
|
Stawiaj proszę kropki. Strasznie długie zdania Ci wychodzą i. Iezko Ci odpowiadać. Zrób edycje proszę.
|
12.03.2019, 15:41 | #3 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
|
Robiłem takie kombinacje w obie strony. Pytałem mechanika czy nie należy gaźnika regulować i powiedział, że nie ma takiej potrzeby ale to było w singlu.
Wojtek, nie każdy jest miszczem poprawnej polszczyzny. Wyluzuj. |
12.03.2019, 15:48 | #4 |
nOOb
Miasto: Góra
Motocykl: RD04
Online: 2 dni 13 godz 25 min 42 s
|
|
12.03.2019, 16:02 | #5 |
Fajny ten arrow, nie wiedziałem że robili takie dedykowane do xrv.
Wszystko co piszesz to prawda przelot może, choć nie musi spowodować wzrost spalania i zużycia oleju, powinno się ustawić gażnik pod niego jednak na 90% nikt tego nie robił. Główną zaletą zmiany tłumika jest oszczędność masy i zmiana dźwięku, niestety może za tym iść zmiana charakterystyki oddawania mocy np. będziesz miał lepszy dół, ale stracisz moc na górze, albo pojawi się dziura na dole, a lepiej będzie ciągnął na górze. Mało który tłumik poprawia moc moto w pełnym zakresie. Podsumowując pojeździj na każdym tłumiku i zostaw ten, który najbadziej ci pasuje. ps. ja bym zostawił ori
12.03.2019, 16:08 | #6 |
się wzion zaobraził i nie wiadomo teraz o czym było pisane
w XL600 miałem po ori supertrappa. brzmiało to fantastycznie i BARDZO poprawiło dół. jednak to wszystko co spłynęło 'w dół' spłynęło z 'góry'. po tym jak już miałem dość hałasu i wróciłem do orginalnego wydechu okazało się, że moto pracuje idealnie właśnie na nim - liniowo oddaje moc no i nie boli łeb. PONOĆ przelot potrafi ciągnąć olej poprzez zmniejszenie ciśnienia wstecznego w kolektorze /backpressure/ no ale to głównie w przypadku motocykli gdzie są luzy na prowadnicach i stare, twarde uszczelniacze trzonków zaworów. poza tym - wg mego doświadczenia aby moto brało olej trzeba się postarać. jeśli jeźdi się z głową to nic się nie dzieje póki silnik nie jest naprawdę w słabym stanie. Strojenie owszem bo może zubażać mieszankę - ale od tego są obserwacje koloru świecy, spalania/100km itd, zachowania przy odpuszczeniu manety. Po zmianie na przelot zawsze warto być czujnym przez jakiś okres. Potem też - żeby dowodu nie stracić m
12.03.2019, 16:16 | #7 |
Gość
Online: 0
|
Odpowiadając - forum to pisanie i czytanie. Szanujmy czytelników. Nie wiem, jak niskie muszą być standardy języka polskiego, aby grzeczną prośbę o stawianie kropek wziąć za uwzięcie się czy gnębienie.
Zgodnie z prośbą autora - zamykam. |
|
|