|
Rama, zawieszenia, napęd Montaż i demontaż łańcucha, zębatek, zawieszenia przedniego i tylniego, centralki i bocznej podstawki, wahacza z ułożyskowaniem. Numery ram, kierownice, rodzaje łancuchów, podnóżki, półki. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
01.04.2020, 11:37 | #11 |
Miasto: Ostrowiec Św.
Motocykl: KTM 640, NAT
Online: 3 miesiące 5 dni 20 godz 48 min 30 s
|
Podziękowanie się należy koledze yeshowi, mam nadzieję, że będzie kiedyś okazja na jakimś zlocie. Jak nie na zlocie FAT to zapraszam na zlot Kompanii ADV, np. Manewry Terenowe w sierpniu
Co do numerów VIN to jeszcze jedna ciekawa sytuacja: wjeżdżamy na ukrainę, we 3. U mnie standard - brak przeglądu moto, ale dostaję tylko zablokowany dowód w systemie. Nie ma problemu, jedziemy tylko na weekend. Kolega następny na F650, strażniczka bada dokumenty, sprawdza sobie numer na ramie - nie zgadza się, na główce jest niepełny numer moto kupione niedawno. Strażnik był bardzo miły, zapytał Ukraińców czy nie będzie problemu z powrotem. Wystawili sobie chyba jakąś wewnętrzną notkę i nas wpuścili. Zawsze istniało to ryzyko, że moto nie wjedzie, ale daliśmy radę. Takie przygody przy pierwszej zagranicznej wycieczce na moto Niestety Darek chyba nie opisywał jak się sytuacja skończyła i z czego wynikła, coś pamiętam, że chyba w tłumaczeniu dokumentów był błąd? Pewności nie mam. |
01.04.2020, 14:11 | #12 |
Koleżka tak miał po malowaniu proszkowym.Ponowne piaskowanie numeru i malowanie ręcz.pomogło bez łażenia po urzędach.
|