![]() |
|
Umawianie i propozycje wyjazdów Masz już plan? Nie masz? A może szukasz kompana w podróży? Brak Ci koncepcji na długi weekend, wakacje? Szukasz plecaczka? Nikt nie chce jechać na Elefanta? Tu szukaj bratniej duszy... |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#1 |
![]() |
![]()
Szukam i zbieram wiedzę gdzie można na naszym prawie jazdy kat. B jeździć legalnie motocyklem do 125 ccm, ale bez żadnych ich kursów na miejscu itd...
Są różne artykuły w internecie. Ale może ktoś wiem jak to jest z doświadczenia. Interesują mnie głównie: - Maroko - Islandia
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2010
Miasto: Sulejówek
Motocykl: Fiddle
![]() Online: 6 miesiące 2 tygodni 3 dni 4 godz 31 min 29 s
|
![]()
a to nie jest tak, że na blankiecie PJ jeśli masz kat. B to automatycznie wpisują A1?
Wydaje mi się, że u mojej żony pojawiła się taka informacja po zmianie dokumentu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2016
Miasto: Sieradz
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 1 miesiąc 6 dni 21 godz 47 min 45 s
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
![]() Zarejestrowany: Dec 2008
Miasto: Niemcownia
Motocykl: CRF 1000D/DCT
Przebieg: 48k+
![]() Online: 4 miesiące 4 tygodni 1 dzień 2 godz 35 min 8 s
|
![]()
W de musisz mieć kurs, żeby jeździć 125cm3.
Chyba, że prawo jazdy zostało wydane przed 01.04.1980 rokiem. Mówię o niemieckim prawie jazdy.
![]() |
#5 |
![]() |
![]()
Wymień dokument. U nas po 3 latach posiadania kat. B nabywasz z automatu A1.
Ostatnio edytowane przez Artek : 30.04.2020 o 14:06 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Zarejestrowany: Feb 2015
Miasto: Maków Podhalański
Motocykl: XRV750->XR400
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 4 dni 17 godz 56 min 37 s
|
![]()
Ja po wymianie prawka mam tylko B + A. Dziewczynie po wymianie wpisali B + A + prawko na AM, A1,A2... nie wiem jak to działa.
Pytanie jeszcze jak to zadziała w razie "w" jak podczas prania brudów wyjdzie, że ktoś nie ma tak naprawdę prawka. Z tego co kiedyś czytałem to do Czech nie można wjechać 125 na kat. B (legalnie). Generalnie bym nie ryzykował i zrobił ten kurs aby spać spokojnie. Sent from my SM-J600FN using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
![]() |
![]() Cytat:
Twoje dawniej nie uprawniało do jazdy na 125 CCM. Dziewczyna zapewne niedawno wymieniała dokument i już miała zmiany. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2017
Miasto: Gorzów Wlkp
![]() Online: 2 tygodni 6 dni 13 godz 11 min 45 s
|
![]()
W Grecji na 125 wystarczy kat B
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto zamknięte na stałe
![]() Zarejestrowany: May 2012
Motocykl: RD03
![]() Online: 2 miesiące 1 tydzień 4 dni 7 godz 52 min 54 s
|
![]()
Jestem tego samego zdania. Jako weteran jazdy na 125ccm od początku z A na plastiku
![]() Jeśli do tej pory nie jeździła szanowna małżonka, to według mnie wyjazd na przeciwległy kraniec Polski będzie Przygodą, a jak będzie mało to i dookoła można się wypuścić.
![]() |
#10 |
![]() |
![]()
Wiem, że każde zadane pytanie na forum czy FB żyje własnym życiem i się z tym godzę
![]() Oraz twierdzę z całą stanowczością, że wyjazd na drugi kraniec Polski jest bardziej kilka razy bardziej niebezpieczny niż np TET w Hiszpanii - wiem z doświadczenia jak się jedzie na wyprawę, ze u nas bezpiecznie raczej nie jest dla wszelkich jednośladów. Chciałbym zrobić jakąś bazę danych gdzie jest legalnie na polskim B jeździć 125 ccm normalnym - czyli manualem itd... To się zmienia zgodnie z jakimiś tam wytycznymi UE i z tego co na razie można się doczytać jest tak: Do tego dochodzą: Hiszpania, Portugalia, Włochy i Łotwie.
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
WSK-a w świat | Malizna | Kwestie różne, ale podróżne. | 14 | 22.02.2015 20:00 |