![]() |
|
Kwestie różne, ale podróżne. Jak nic z powyższego o podróżowaniu Ci nie pasuje, pisz tutaj... |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#1 |
Zakonserwowany
![]() |
![]()
Wszystkie plany szlak trafił z powodu zarazy, więc pozostało mi być może poszwendać się po górkach w IT. Tak od okolic Tarvisio w kierunku na Bolzano, Stelvio zostawiam na koniec. Znacie jakieś ciekawe przełączę po jednej i drugiej stronie, widokowe drogi, czy inne warte obejrzenia/przejechania. Nie ma żadnego planu że jadę tu, czy tam, jedyny plan to jazda żeby cieszyć oko widokami.
Z góry dzięki za podpowiedzi.
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Nov 2019
Miasto: Beskidy
Motocykl: CRF1000
![]() Online: 5 dni 15 godz 9 min 37 s
|
![]()
Tam wszędzie jest widokowo i warto obejrzenia
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2018
Miasto: Warka
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 1 tydzień 6 dni 17 godz 29 min 45 s
|
![]()
2 lata temu zakręciłem się tam Trampkiem, tylko asfalt. Naprawdę każda droga w którą skręciłem wyglądała jak z reklamy milki
![]() Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() |
![]()
Wszystko co bylo opisane jest świetne ale mało kto pisze o mało znanych perełkach polecam San Boldo np. Albo Strada delle vette i nocleg w schronisku Rifugio Chiadinas
Panoramica delle vette, 33023 Comeglians UD, Włochy +39 347 228 7946 https://maps.app.goo.gl/pYh5Wk3C7X9C9ULu6 Albo Monte Paularo . Monte Zoncolan. Albo Passo della Forcella Tysiące fajnych miejsc malo popularnych. Ooo albo Dosso Alto ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G980F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#5 |
![]() Zarejestrowany: May 2010
Miasto: P-ń
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 2 tygodni 3 dni 21 godz 28 min 8 s
|
![]()
I koniecznie muzeum na górze przy przejściu granicznym na bis44 w Hochgurgl
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]()
To właśnie Timmelsjoch Pass o której pisałem. Od tego weekendu otwarta dopiero bo wcześniej osuwisko blokowało przejazd. Trzeba wyskoczyć z 15pajacy za przejazd(albo z 22 jeśli w dwie strony).
![]() |
#7 | |
|
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
![]() Zarejestrowany: Jul 2019
Miasto: Trójmiasto
Motocykl: CRF1000D, CRF300L
Przebieg: 65k+25k
![]() Online: 1 miesiąc 3 tygodni 1 dzień 22 godz 50 min 55 s
|
![]()
Na pograniczu IT/A fajna jest Słowenia :-)
Polecam dzień w Alpach Julijskich. Ze wspomnianego Tarvisio to rzut beretem. Wjechać na Mangart, objechać Triglava, zajrzeć na któreś ze startowisk paralotniowych (Tolmin, Bohinj). Jeśli czegoś zabraknie to na pewno nie wrażeń i widoków. Btw. proszę pisać :-) obserwuję wątek bo sam się zbieram również w te rejony. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() |
![]()
Patrzę na te piękne rejony bo sam się zbroję na jakieś tygodniowe jeżdżenie w trzeciej dekadzie sierpnia ale k..wa jak patrzę, że dojazdówka to same autobany i ponad 1000km to mi się słabo robi
![]()
![]() |
#10 |
Ajde Jano
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Rataje Słupskie
Motocykl: Raczej nie będę miał AT
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 9 miesiące 1 tydzień 2 dni 22 godz 10 min 44 s
|
![]()
Dojazdówka nie musi być autostradami, trzeba tylko ciut więcej czasu, a zapewniam że jest bardzo przyjemnie. Jadąc któryś raz do GaPa wybrałem sobie dojazd przez Bratysławę, a póżniej omijając Wiedeń , jadąc najpierw pograniczem AT/Hu , później AT/SLO następnie IT/SLO/AT. Gdyby nie za mały kask byłoby jeszcze lepiej
https://www.flickr.com/photos/wawrzeniec/shares/b9Y53y
BMW Club Praha 001 1.Nigdy nie polemizuj z idiotą. Sprowadzi cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem. 2.Czasami lepiej milczeć i sprawić wrażenie idioty, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości. |
![]() |
![]() |