|
Uklad paliwowy i wydechowy Montaż i demontaż baku, kraników , gaźników, , tłumiki , filtry powietrza i paliwa, linki, pompy paliwa elektryczne i podcisnieniowe, ustawienia gaźnika, poprowadzenie przewodów. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
16.06.2023, 13:37 | #11 |
Z mojego doświadczenia nie warto się kurczowo trzymać podciśnieniowej Mikuni.
Były ostrzeżenia na forum że to shit (głównie kolega Podos namawiał) ale człowiek przekorny z natury. Kupiłem 15 lat temu swoją Afrę z właśnie podciśnieniową Mikuni i tak się woziłem z różnymi przygodami. Zawsze dojechałem do domu ale regularnie miewała fochy różnego rodzaju. Swego czasu nawet kupiłem nową Mikuni i dalej tkwiłem w przekonaniu o jej zajebistości (bo to prądu nie potrzebuje). W tamtym roku jak pojechałem na Izi-ego z żoną to już było za dużo tych atrakcji (szczegóły kiedyś przy piwku). Wróciłem do domu i pierwsze co zrobiłem to na alegro zakupiłem oryginalną pompę mistsubishi za około 4 stówy. Wszystkie problemy się skończyły. Na nowej zrobiłem na razie 10 tysi. |
|
16.06.2023, 14:36 | #12 | ||
Moderator
|
Cytat:
Cytat:
16.06.2023, 16:49 | #13 |
Gość
Online: 0
|
|
16.06.2023, 21:20 | #14 |
Zrobiłbym taki test. Zasilanie grawitacyjne z osobnego podwieszonego zbiornika. Odpal silnik, a na przewodzie zasilania pompy podepnij żarówkę (oscyloskopu nie masz?) Zobacz jak ona świeci w tym "wadliwym" zakresie obrotów. Drugi test. Załóż pompę bez żadnych wspomagaczy styków i zobacz co się dzieje.
Ale tu nie Politechnika, tu trzeba myśleć, jak mawiał pewien bosman ;-) Przestań naprawiać jak zaczynasz psuć! Ludzie, którzy twierdzą, że czegoś nie da się zrobić, nie powinni przeszkadzać tym, którzy właśnie to robią. |
|
|
|