|
Rama, zawieszenia, napęd Montaż i demontaż łańcucha, zębatek, zawieszenia przedniego i tylniego, centralki i bocznej podstawki, wahacza z ułożyskowaniem. Numery ram, kierownice, rodzaje łancuchów, podnóżki, półki. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
25.06.2023, 19:32 | #1 |
Motocykl: sd06
Online: 2 dni 5 godz 48 min 55 s
|
Czy to Objawy wadliwej/uszkodzonej świecy?
Witam Wszystkich.
Ostatnio ustawiłem w mojej Afryce zawory(wylot) i wymieniłem świece na Brisk COR12LGS z otwartym iskrownikiem + 2 nowe fajki główne. To była pierwsza wymiana na te świece. Po wymianie moto nie do poznania, moto znacznie lepiej zbierało się z dołu, jeszcze lepiej odpalało i nawet dźwięk z tłumika był trochę głośniejszy/wyrazisty. Jednak po przejechaniu 700km po francuskich alpach na mocnym kręcęniu silnika moto zaczęło przygasać. po zjechaniu na pobocze na chwilę mocno zapachniało benzyną i podniosły się na chwilę mocno obroty silnika na wolnych obrotach, może gdzieś do 2000 po czym motocykl gaśnie. Można odpalić tylko po dodaniu gazu i trzymaniu na obrotach, dźwięk z tłumika stał się dużo głośniejszy i leci czarny dym przy dodaniu gazu. Czy to wina świec czy objawy innego pproblemu? Dodam, że te ostatnie 700 kilometrów od wymiany to zdecydowanie najlepsza praca silnika w tym motocyklu odkąd nim jeżdżę, zrobione 72000km. |
|
|