![]() |
#161 | |
![]() Zarejestrowany: Apr 2010
Miasto: Wlkp
Motocykl: Prawdziwa przygoda XRV 750
Przebieg: od nowa
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 1 dzień 5 godz 48 min 49 s
|
![]() Cytat:
To chyba właśnie autoryzowany dealer i serwis powinien mieć taki konkretny komp z oprogramowaniem. Jak wyżej pisałem błędy były i je wykasowali ( no i wykasowali też prawie 650 zł). Nic to nie dało. Rozmawiałem w serwisie i chciałem, by potraktowali kolejny przyjazd jako reklamację usługi, ale zbywają mnie i mówiąc, że czas poświęcili i kasa się należy, a jeśli chcę mam podjechać jeszcze raz i zostawić motor na dłużej. Jestem ciekawy ile wykartkują, jak poświęcą na naprawę 2 dni ( co nie musi gwarantować powodzenia). Silniczek od zmiany biegów obadam.
![]() |
![]() |
#162 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2017
Miasto: Łódź
Motocykl: Tuareg
Przebieg: rośnie
![]() Online: 2 miesiące 2 dni 4 godz 27 min 16 s
|
![]()
Mam zrobione ponad 60 tyś. z DCT i tylko dwie rzeczy mogą powodować problemy z biegami - słaby akumulator lub zabrudzony opiłkami silniczek zmiany biegów, który znajduje się po lewej stronie.
Jak wyeliminujesz te dwa powody , to skrzynia będzie działać na bank. |
![]() |
![]() |
![]() |
#163 |
|
![]()
Silniczek sprawdzony. Szczotki długie, czysto, bez opiłków i pyłu.
Jakieś inne pomysły ?
![]() |
#164 | |
![]() |
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
|
![]()
Koleżanka próbowała coś z tym zrobić ?
![]() |
#166 |
![]() |
![]()
Na tą chwilę nie.
Wysłane z mojego 2107113SG przy użyciu Tapatalka |
![]() |
![]() |
![]() |
#167 | |
|
![]() Cytat:
Akumulator jest nowy, a silniczek czysty.
![]() |
![]() |
#168 |
Miasto: Kolbuszowa
Motocykl: CRF1100
![]() Online: 5 godz 17 min 49 s
|
![]()
Dołączam się do problemu
PACJENT: 1100 AS, DCT, 2020 rok, 21tys przebiegu W piątek kupiłem motorek od handlarza, dziś chciałem się trochę przejechać. Na początku wszystko było ok, ale dziwnie te biegi zmieniał. Szarpał, itp itd, jak już się rozgrzał to nawet nie było słychać zmian biegów dopiero na wyświetlaczu było widac który już jest bieg. Po około 20-25km wyjechałem od rodziców i wtedy się zaczęło doszedł chyba do 3 biegu, zaświecił cie "check engine", na w miejscu gdzie widać zapięty bieg "-", do siebie 10km przyjechałem na jednym biegu, żadnej reakcji na zmianę... NIC, w instrukcji wyczytałem że po zgaszeniu trzeba go ruszyć kawałek, przekręciłem zapłon, słuchać było że zbil biegi i wyświetliło się N, przejechałem się kontrolnie po podwórku i doszedł do 3 biegu i znów to samo..... Czy będzie to wina tego silniczka krokowego? Oficjalnie moto ma 20 tys a ile w rzeczywistości to cholera wie, też nie wiem ile stał w komisie... Proszę o podpowiedź zanim coś będę ruszał temat że sprzedawca. |
![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
![]() |
![]()
Na manualu takie same objawy ? Z ciekawości rozbierałem silnik od zmiany biegów tam nie ma co się zepsuć, chyba że szczotki się skończą.
![]() |
#170 |
Miasto: Kolbuszowa
Motocykl: CRF1100
![]() Online: 5 godz 17 min 49 s
|
![]()
Mój to automat, w manualu to nie ma co się popsuć, 95% przypadków to właśnie szczotki w tym silniku od zmiany biegów, ciekaw jestem czy w moim przypadku jest to samo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Tags |
naprawa silniczka dct , silniczek dct |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Skrzynia biegów. | mazurrd07 | Silnik, sprzęgło, skrzynia | 0 | 20.01.2017 22:34 |
Dwignia biegów | hero | Silnik, sprzęgło, skrzynia | 4 | 24.08.2008 01:59 |