|
Szpej turystyczny - Produkty i Porady Wszystko co potrzebne do dużej i małej turystyki |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
09.11.2023, 09:56 | #1 |
Motocykl: RD03
Online: 38 min 15 s
|
HJC smart 21B problem
Witajcie,
Nowy na forum i nowy z AT od miesiąca Trójmiasto. At standard manual 2023. Sprawa jest. Kask HJC, interkom HJC smart 21B dedykowany, wczoraj dotarł, zamontowany i kicha Scenariusz 1: 1. IPhone - motocykl po kablu = Carplay działa od razu 2. interkom sparowany z motocyklem 3. można słychać muzyki w kasku 4. nie da się w ogóle rozmawiać przez telefon to znaczy w kasku cisza, mikrofon nie reaguje, rozmówca nie słyszy nic Scenariusz 2: 1. IPhone - motocykl po bluetooth (bez Carplay zatem) 2. interkom sparowany z motocyklem 3. jak ktoś dzwoni ja słyszę w kasku (reaguje na regulację dźwięku nawet), ale rozmówca nie słyszy nic = mikrofon nie reaguje Co ja robię nie tak? Zgłupiałem. Interkom wadliwy? 2 mikrofony są w zestawie (jeden do kasku szczękowego, drugi do integrala, zmieniałem, bez poprawy) Kabel do telefonu nie ok? Da się w ogóle w takim zestawie rozmawiać przez Carplay? W samochodzie się da Dzięki za pomoc. |
09.11.2023, 11:46 | #2 |
Cześć,
A jak interkom jest połączony tylko z telefonem bezpośrednio to działa? Jeśli tak - spróbuj rozparować telefon z interkomem, połączyć interkom z moto i tel z moto. Może tu się coś gryzie jak telefon stara się łączyć z interkomem i moto jednocześnie. Jeśli działa carplay to raczej nie jest to problem kabla. |
|
|
|