![]() |
#131 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2011
Miasto: mazowiecka wieś
Motocykl: 5 szt
Przebieg: znośny
![]() Online: 3 miesiące 3 tygodni 11 godz 40 min 55 s
|
![]()
Szukam osoby / firmy która pomaluje blachy motocykla cz 350.
Ktoś, coś ? Najchętniej w promieniu 100 km od Warszawy.
![]() |
#132 |
|
![]()
Upacykowane
![]()
![]() |
#133 |
![]() |
![]()
Pięknie "upacykowane" , CEZET-a zawsze bardziej mnie się podobała niż Jawa , choć to prawie ten sam ... siusiak .
Piszę to ja , miłośnik MZ-ty , Simsona ... mam nadzieję , że Szynszyllek nie przeczyta tego posta ![]() ![]() Kawał dobrej roboty ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2015
Miasto: Chocznia koło Wadowic
Motocykl: RD07, DL1000, TwinSport 350
Przebieg: 67000
![]() Online: 1 miesiąc 1 dzień 24 min 7 s
|
![]()
Robić, składać, jeździć. Polecam zloty jawa-cz. Bardzo serdeczni ludzie, jak jedna wielka rodzina. Rozumię Szynszyla, moja jawa ts też nie jest idealna, ale klimat niepowtarzalny. 20 lat już na niej jeżdżę.
Ps. A ta biała rama z czego?
![]() |
#135 |
![]() |
![]()
Po Junaku zbierałem kasę na CZ właśnie. W onych czasach wyglądała solidnie i grubasnie. 23 kuce bodajże, gumy 3,5". Potęga.
Aż tu bodajże w '80ym czy '81 wpadam latem ze stopu przelotem do domu by się oprać i najeść i w kiblu kartkuje ojcowy "Motor". A tam następca TS - ETZ250. Oż qrwa mać! Po jakimś roku udało się za protekcją kupić nówkę w jakimś giesie. Ale ona zapiera.alala! Ło Jezu ale byłem szczęśliwy wśród Jaw/CZtek kumpli. Sorki za offtop.
![]() |
#136 | |
![]() |
![]() Cytat:
Po tylu latach Cię znalazłem!!! Rok chyba 1995... świeżo zrobione prawko w pakiecie ABT - kiedyś było to możliwe w jeden dzień ![]() Potem się nauczyłem, że w dwusuwie jak ciągle się nie da ustawić zapłonu to wał trzeba robić. Ale nie o tym. Czeta jedzie ledwie 80 km/h, ale czasami załapie drugi celek i wtedy rwie ze 200 lekko, lekko... No ale jadę przez te smutne postperlowskie wsie ... fuck.. przerywającą Cezetą do mojej żony... znaczy jeszcze wtedy dziewczyny. Chłopak motorem przyjedzie... jak ten w tym no... w Znachorze. Kulam się, nie wiem czy mi paliwa starczy, raczej nie starczy. Kasy mam 15 zł w kieszeni i liczę za ile zatankować żaby starczyło do dziewczyny. Za 10 może dojadę i 5 zostanie. A szlak wleję za 15 bo silnik przerywa, gazu w opór a 80 jedzie. Zatankowałem za 12. Wlokę się dalej przez pegery koszalińskiego - takie było wtedy. Może trzeba było za 15 zatankować. Chyba nie dojadę. A tu w mordę w jednej wsi z lewej wypada wróg śmiertelny dla cezetowca - ETzeciarz. O w mordę.... paliwa mało. Mocy na jednym garnku. Kasy nic. A ten dzban chce się ścigać. Przyspiesza i zwalnia. Wyprzedza i zostaje. Ja ci pokażę. Choćbym miał pchać przez 10 ostatnich km. Odwijam manetkę i puszczam - bo to czasami pomaga wejść w WARP. Ale nie.... nic - ale ten się normalnie śmieje i mnie prowokuje. Dał spokój za następną wsią. Ale miałem nerwa. I oczywiście cezeta weszła w WARP, ale jak już kolesia na ETzecie nie było. Pchałem ostatni km - ale tylko dlatego, żeby na 100% w bramę wjechać na motorze a nie pchać. Wjechać jak w Znachorze. I teraz wiem RRolek, że to mogłeś... mogłeś być Ty ![]()
Kiedy jest najciemniej, wtedy błyska znów nadzieja. Tolkien. Ostatnio edytowane przez Mallory : 08.02.2025 o 00:06 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
![]() |
![]()
Mallory, dobre, dobre ale bezemnie. Nie mam napiecia sportowca no i pewnie 45 lat temu, stanął bym pod pierwsza mordowanią gdzie toczyli by browca. Więc miałbyś handycap
![]() Pamiętam, że w CZ kumpla musiałem pyrkajac po rondzie pamiętać by kierunku na zjazd nie włączać bo zgaga gasła bo prądu brakło chyba ![]() Ale z panną na starej E81 do Lublina, w niedzielne popołudnia, trzymała 125-130 non stop. Fakt, ruch był wtedy symboliczny.
![]() |
#138 |
|
![]()
Cześka nie moja tylko Kumpla. Chłop ma identyczne do waszych wspomnienia z młodości. Poprosił bardzo grzecznie, budżet bez ograniczen, jedna wytyczna - ma być jak nowa albo lepsza. No to się bawię tematem w wolnych chwilach.
Ps U mnie gajowe to miały ts150 służbowe. A wcześniej wfmęki. Jedną przechwyciłem ![]()
![]() |
#139 |
![]() |
![]()
U mnie junaczyna, jednaka z moim pierwszym własnym motorkiem, luzem w skrzynkach i po ścianach. Czasu na nią od lat brak, ale już, już powoli żegnam się z życiem zawodowym i będzie kupa czasu tylko na rozpustę.
![]() |
#140 |
|
![]()
Junaczek w workach był moim drugim. Miło wspominam te 20 kkm z nim. M10 w fabrycznym lakierze. Silnik też sobie poskładałem w oryginale. Świateł nie było, ale iskra życia zawsze
![]()