![]() |
#91 |
Zakonserwowany
![]() |
![]()
Naczelny, jeździłeś może w tych butach na rowerze ? Szukam ciepłego buta do jazdy po krzaczorach, wczoraj w letnich prawie odmroziłem sobie palce u nóg. Te dedykowane do MTB są jakieś takie dziwne i nie pasują mi.
Może ktoś poleci coś sprawdzonego i wygodnego.
![]() |
#92 |
![]() |
![]()
Na rower to jakieś trekkingi za kostkę. W typowo wojskowych czy taktycznych wysokich źle się jeździ - za bardzo usztywniają kostkę.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2008
Miasto: Sanok
Motocykl: EXC, ST 1300
Przebieg: rośnie
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 5 dni 4 godz 7 min 17 s
|
![]()
Adam jest mnóstwo zimowych butów na rower. z gore lub bez. Ja w przejściowa pogodę używam ochranianaczy na buty do 10 stopni na same palce z neoprenu a poniżej tej temp. pełne na całe buty powyżej kostki
Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#94 |
Zakonserwowany
![]() |
![]()
Przeglądałem te rowerowe, co prawda tylko w necie na zdjęciach i większość z nich sprawia wrażenie nie wygodnych do chodzenia. Jeżdżę w trekkingowych letnich salomonach i są super wygodne i te cieplejsze też muszą być wygodne do chodzenia. Widuję czasem wyjadaczy jak zejdą z roweru w tych z plastikowym spodem i idą do sklepu po piwo, jakbym miał w takich jeździć to kończę jazdę.
Wydawało mi się że skoro są wygodne do chodzenia, to do jazdy rowerem też będą ok. Dla mnie sezon kończy się kiedy temp. spada poniżej 5 stopni, więc membrany nie są potrzebne. Mam jakieś trekkingi powyżej kostki do łażenia zimą po lesie, to spróbuje się w nich przejechać.
![]() |
#95 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() |
![]()
Lekkie podejsciowki na gore robią robotę ale nie z tych co mają podeszwy bardzo sztywne.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Zakonserwowany
![]() |
![]()
Konkrety Panowie, pójdę do sklepu obejrzę, przymierze i kupię. Jutro z rana jadę w krzaczory i znów mi łapy zmarzną
![]()
![]() |
#97 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2008
Miasto: Sanok
Motocykl: EXC, ST 1300
Przebieg: rośnie
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 5 dni 4 godz 7 min 17 s
|
![]()
Adam niskie buty MTB z ostrym bieżnikiem. Wysokie buty typu wojskowe ponad kostki to na rowerze nieporozumienie. Do tego ocieplacze ze wzmocnieniami na MTB i możesz jeździć cała zimę. Ja tak robię od wielu lat.
Kup wzmacniane na MTB. Szosowe są bardzo delikatne i szybko się uszkodzą. ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą Ostatnio edytowane przez wierny : 24.10.2020 o 18:02 Powód: Połączenie postów |
![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Zakonserwowany
![]() |
![]()
Dzięki Konrad.
Byłem się przejechać kawałek w tych trekkingach i pedałuje się jak w gumiakach na ryby ![]()
![]() |
#99 |
Administrator
![]() |
![]()
W życiu bym nie pomyślał że jazda na rowerze to taka skomplikowana sprawa wymagająca przygotowań jak wejście na Everest
![]() Choć bywało że zbyt przewiewne obuwie wystudziło mi mocno palce, ale grubsza skarpetka zmieniła sytuację. Na jachcie ostatnio spałem mając 3-5*C pod pokładem ale są tacy co to grzeją do 20* . W decatlonie mają cienkie , czarne rękawiczki , chyba jakiś polar. Cena 7 zł , spokojnie dają radę w zimne dni, przy bliżej 10* zaczyna być ciepło. Ale każdy ma inaczej ustawiony termostat wewnątrz ciała i inaczej odbiera.
![]() |
#100 |
Zakonserwowany
![]() |
![]()
W górach ciepłe skarpetki nie robią, wystarczy jedna rzeczka, czy strumień żeby w butach zrobiło się mokro i zimno. Latem to jest nawet przyjemne, ale przy tych temperaturach i wietrze już nie. Nie uważam że ciepłe buty to jakiś zbyteczny i niepotrzebny gadżet na rower.