|
12.08.2024, 23:20 | #2 | |
Miasto: Tak trochę z Północy
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 2 dni 8 godz 56 min 6 s
|
Cytat:
Nie jeżdżę w goglach. Montowanie ich pod szybę podobnie jak Emek uważam za trochę bezsensowne, ale każdy robi jak lubi. Co do blendy, jeżdżę w tym kasku tylko w terenie i jak jest tylko słońce to praktycznie zawsze z blendą i uchyloną szybą. Blenda przystosowana jest do mycia z owadów wbrew pozorom. No i nie bardzo rozumiem ten strach przed spotkaniem owada z blendą.. w sensie, że może pęknąć? 🤔 Tego się obawiać nie trzeba. Gorszym jest jeśli owad odbije się np. od dolnej szczęki i pod blendą trafi w oko, miałem taki przypadek i nie było to fajne, ale to było w Shoei i w jeździe szosowej. No i ja też dałem za Airoha Commandera jakieś 800 zł bo ktoś sobie kupił i mu rozmiar nie pasował, więc odsprzedał po kosztach. A zaproponowałem Commandera ze względu na cenę, bo przy niej wszystkie mankamenty nie mają znaczenia 😊 P.s. kiedyś chyba jeszcze Nexx miał kaski typu enduro z szybą i pod gogle 🤔 ale to też kask za który warto dać nie więcej jak z 1 tys zł. Wysłane z mojego SM-A525F przy użyciu Tapatalka |
|
13.08.2024, 00:48 | #3 | |
Cytat:
Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka
13.08.2024, 01:13 | #5 |
"8. Super jak ma dedykowany interkom."
A jak montujecie interkom w Airoch Commanderze? Czy jest jakiś dedykowany? |
|
13.08.2024, 07:40 | #6 |
Tomaj
|
Dedykowanego nie znam. Ja montowałem Cardo Edge, może zdjęcia trochę zobrazują co i jak. Jeżeli pójdziesz również w tym kierunku i będziesz chciał zestaw z głośnikami JBL to musisz wyciąć/pogłębić otwory przygotowane na głośniki - są one zbyt płytkie lub inaczej - JBL jest szerszym głośnikiem od standardowych. Fasolka, która służy z kolei do przeprowadzenia przewodów jest zbyt wąska dla Jack'a. Ja użyłem okrągłego pilnika. Przewody muszą znaleźć się poniżej krawędzi fasolki ponieważ nie założysz zaślepki, ew. ją zgubisz.
|
13.08.2024, 12:53 | #8 |
Tomaj
|
Nie ma problemu, proszę bardzo. Tak, w środku można wszystko poukładać, polecam bardzo pomocną taśmę piankową jednostronną.
Tak, nie zauważyłem nic na minus, słychać czysto i wyraźnie. Co prawda Cardo ma dodatkowo bardzo dużo ustawień w swojej aplikacji (są na YT filmiki co jest od czego). Na początku cały czas regulowałem poziom głośności w zależności od prędkości jazdy, aż właśnie do momentu kiedy zacząłem szukać i szperać w ustawieniach. Po ustawieniu dostosowania dźwięku do prędkości/otoczenia itd. - temat sam się rozwiązał |
13.08.2024, 20:08 | #9 |
Dziękuję ziut za wyczerpującą odpowiedź. Wszystko fajnie się układa. U mnie jednak chyba będzie problem z tą lokalizacją - w tym miejscu mam sterowanie blendą. Mam AC2.
|
|
14.08.2024, 10:40 | #10 | ||
Miasto: Warszawa
Motocykl: Tenere 700
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 4 godz 21 min 29 s
|
Cytat:
Ważne jest, żeby użyć silikonu o sieciowaniu octowym, np. Mapei, bo inne da się oderwać od taśmy dwustronnej. Cytat:
Chcę przez to powiedzieć, iż tak samo ufam Airohowi z zapięciem DD jak i Schuberthowi z innym rodzajem zapięcia. |
||
|
|