![]() |
|
Regularne czynności serwisowe Wymiany: płynu hamulcowego, chłodniczego, oleju silnikowego i w zawieszeniu, filtrów, opon, zębatek i łańcuchów, świec. Regulacje: zaworów, gaźników, łańcuchów, łożysk główki ramy, świateł. Kontrola: opon, linek, akumulatora, łożysk, przygotowanie do sezonu i do zimy, smarowanie elementów. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#91 |
![]() |
![]()
Jak to mówią każdy Tytanic trafi kiedyś na swoją górę lodową.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2012
Motocykl: RD07&1000RR
![]() Online: 2 tygodni 6 dni 3 godz 26 min 56 s
|
![]()
Przecież było wiadomo, że to będzie titanic. Tesco z uk, okufrowana, doposażona, za 10 tysi do negocjacji... Patrząc na rocznik, źle nie kupiłeś, wstawisz nowy piec i osiągniesz rynkową cenę. Nie ma bata, dobrego czegokolwiek za psie pieniądze nikt nie sprzedaje. Ja się tylko obawiam, że ona jest na tyle umęczona, że co i raz coś tam będzie wyskakiwało. Kup spawarkę
![]() Moja rada - jak chcesz ją odratować to ją rozbierz do ostatniej śrubki, wypiaskuj i pomaluj ramę, przy okazji zobaczysz czy nie zeżarta i czy nie trzeba nakładek robić albo nowej szukać. Ostatnio edytowane przez bass : 12.01.2016 o 13:33 |
![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: Łódź
Motocykl: RD01
![]() Online: 2 miesiące 3 dni 21 godz 10 min 8 s
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
![]() |
![]()
Też po to jest to forum, żeby czasami pocieszyć - tym bardziej w temacie ukochanego motocykla
![]() Więc pocieszam: tych motorów już naprawdę coraz mniej jest i raczej ich nie przybędzie (nowa afra tego nie zmieni). Będą coraz cenniejsze i bardziej jeszcze uwielbiane. Jak reszta jest zdrowa a faktycznie zachorowałeś na Afrykę to koszt naprawy (w najgorszym przypadku) jest równy rocznemu kosztowi palenia fajek... Ergo - lepiej co roku robić remont generalny pieca niż fajki palić.
![]() |
#95 | |
![]() |
![]() ![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Gość
Online: 0
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Jesli piec faktycznie po remoncie to jest to najlepsza z opcji jakie tu padly. Osobiscie wybral bym te droge. Pozdro |
|
![]() |
![]() |
#97 |
![]() |
![]()
Po problemach ze zdobyciem wałeczka zdawczego i po odczekaniu 2,5 miesiąca postojowego u pana mechanika, królowa wróciła do życia.
Na całe szczęście reszta silnika okazała się git i skończyło się na wałku, łożyskach i uszczelkach. Jazda próbna 150 km odbyta i na razie wszystko oprócz małego pocenia płynu chłodniczego jest ok.Pół roku załatwiania i czekania ale warto było. Części oczywiście zakupione w większości u Rambo, oprócz wałka który w tym czasie się skończył. |
![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
![]() Zarejestrowany: May 2014
Miasto: warszawa / siedlce
Motocykl: RD03
![]() Online: 1 tydzień 3 dni 12 godz 54 min 39 s
|
![]()
Gdzie w takim razie wałek zdobyłeś ? Zagranica ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
![]() |
![]()
Rzutem na taśmę, zakup na allegro od BikePart, dzięki linkowi od TomekV4 .
Byłem sceptyczny ale potwierdzili i po 2 tyg. wałek trafił w moje ręce. Podobno jeden z ostatnich jakie udało im się ściągnąć. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Moja dlugo wyczekiwana Africa. | betu | Regularne czynności serwisowe | 142 | 11.03.2013 18:44 |
Duże buty, duży problem | Bonjour | Archiwum | 22 | 06.06.2012 15:48 |