21.09.2020, 10:11 | #91 |
Tak ale dużo części np. chłodnica jest made in china, hamulce indie itp.
Od zawsze wiadomo było, że KTM z pierwszych roczników się nie kupuje. Zaraz pojawi się poprawiona 890. Inna kwestia, że 9x0 też nie jest bezawaryjna, ale wystarczy poczytać biblie i wszystko jest opisane i można się przygotować tak że z każdego wyjazdu wróci się na kołach. To samo za pare lat będzie z 790. Jednak na wyjazd do mongoli wybrałbym crf i to najlepiej z pierwszych roczników, a jeszcze chętniej T7
21.09.2020, 10:18 | #92 |
Ten urwany zacisk z tyłu to nie uwierzę że z normalnej eksploatacji, tylko pewnie ostre grubych terenowych akcji, boi chyba tak większość go użytkuje.
Kolega Zbychu z adv academy też nas 790 katuje go niemiłosiernie i problemów nie ma, drugi kolega podobnie. Raczej to jednostkowe przypadki |
|
21.09.2020, 11:09 | #93 |
Miasto: Leśna Dzicz
Motocykl: KTM R
Przebieg: jest
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 6 dni 23 godz 15 min 16 s
|
|
21.09.2020, 11:29 | #94 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
|
Tu nie ma gównoburzy tylko ocena gówna po szkodzie. Spotkałeś się z taką sytuacją kiedykolwiek że zacisk ujebało?
Widać że zacisk był wklejony na loctite więc o niedokręconych śrubach raczej nie ma co gadać. Nie mówmy że to KTM i to normalne bo to kuwa nienormalne że nowe moto się psuje na potęgę a te co już się wyleczyły z chorób wieku dziecięcego gubią istotne bolty po drodze. W zasadzie to kierownik KTMa powinien przed jazdą brać klej i smarować wszystkie połączenia. Nie dajmy się zwariować że te typy tak mają. Jak tak mają i fabryka o tym wie to tylko świadczy o podejściu pomarańczowych do tematu w sposób na gówniarza. Przeca wiadomo że śruby gubi i się psuje ale niech sobie ludkowie radzą. Cza być twardym nie miętkim. Redi tu rejs. Kumpla 1190 już nie wiem który raz klęka bo na stacyjkę deszcz popadał. Śruby od subframe wyleciały gdzies po drodze i motocykl skosiło na tyle. Gdybyśmy jechali po kamsztorach gdzieś na Bałkanach to by się posypał i nie było co zbierać więc z fartem że na szosie. RBW w 690 zamoknięte i nie pojedziemy. Bycie fanem marki nie nakazuje braku obiektywizmu więc teges. |
21.09.2020, 11:46 | #95 |
Miasto: Grodzisk Wlkp.
Motocykl: GS tysiącdwieście
Online: 1 tydzień 6 dni 17 godz 11 min 49 s
|
Być może częściowo jest tak, że w ciężkich warunkach pewne podzespoły się poddają?
Np: zacisk w 790 Breta. Padająca elektronika to co innego.. Sprzedałem kiedyś gościowi e46. Sedan z 2 litrowym dieslem. A on myślał, że znaczek na masce zobowiązuje. Zatem dzwoni po dwóch godzinach i ma kłopot z biegami. Okazało się, że dawał do odciny i rozpierdił dwumas. Jego tłumaczenie mnie zdruzgotało: przecież to bmw, to musi zapierdalać. |
21.09.2020, 12:06 | #96 |
Miasto: Maków Podhalański
Motocykl: XRV750->XR400
Galeria: Zdjęcia
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 4 dni 17 godz 56 min 37 s
|
Myślę, że wasze nowe motocykle każdy ma głęboko w dupie na każdym etapie projektowania i produkcji
Mowię to z obserwacji z różnych miejsc, od mniejszych firm po duże korporacje samochodowe i telekomunikacyjne. Wszędzie jest to samo gówno przykryte ładną prezentacją i wykresami zgodnymi z tym co chce się sprzedać i pokazać klientowi. Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk |
21.09.2020, 12:08 | #97 | |
Miasto: Leśna Dzicz
Motocykl: KTM R
Przebieg: jest
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 6 dni 23 godz 15 min 16 s
|
Cytat:
|
|
21.09.2020, 12:50 | #98 |
Panowie, ładna pogoda na moto jest. Lepiej pośmigać. Ja mam zamiar na swoim zrobić trochę km-ów więc będzie pewnie jeszcze okazja na przeróżne historie o KTM :-).
Pisałem, że w T700 poleciały mi lagi po 2kkm? Na 790 mam więcej najechane i jakoś się trzyma kupy. Nie ma reguły. |
|
21.09.2020, 22:53 | #99 |
To po co to pisał? Ja bym nie jęczal publicznie a egzekwował art 580 KC. Tyle w temacie.
Pozdr rr
21.09.2020, 23:17 | #100 |
A właśnie bardzo dobrze, że to napisał bo prawie go kiedyś kupiłem (tego 790adv) i ciągle mnie kusi, a dzięki m.in. takim informacjom wraca mi rozsądek. To co gość miał do zrobienia to właśnie jęczenie publiczne ORAZ(!) egzekwowanie artykułów KC. I tak był cierpliwy.
|
|