![]() |
|
Wszystko dla Afryki Wszystkie nieoryginalne rozwiązania, które można zapakować do Twojego motocykla. Gmole, stelaże, kufry, sakwy, bagażniki, uchwyty, kanapy, modyfikacje zawieszeń, kierownic, gniazdka, GPSy, dynojety, bagstery i inne scottoilery... |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#91 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 4 tygodni 8 min 6 s
|
![]()
Jakbym miał co testować to bym testował
![]()
![]() |
#92 |
Administrator
![]() |
![]()
A może jeszcze zapodać oprócz woltomierza, cisnienie w kołach, cisnienie atmosferyczne z wilgotnością ( to ma wpływ na moc silnika) , może jeszcze stałą analizę spalin połaczoną z jakimś komputerkiem do regulacji składu mieszanki?
Żeby tylko goldwing z tego nie wyszedł. No dobra, trochę żartuję .....
![]() |
#94 |
![]() Zarejestrowany: May 2008
Miasto: Za zielonymi górami, za lasami
Motocykl: czarny, pomarańczowe ladaco
![]() Online: 7 miesiące 1 tydzień 2 dni 23 godz 44 min 36 s
|
![]()
Cuś się ruszyło w temacie fullwypaśnych woltomierzy?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
orange crush
![]() Zarejestrowany: Sep 2008
Motocykl: XL600V
Przebieg: ogromny
![]() Online: 2 tygodni 1 dzień 7 min 58 s
|
![]() Cytat:
SPANNUNG INDIKATOR VOLT ANZEIGE VOLTOMETER VOLTAGE ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Miasto: WROCŁAW
Motocykl: RD07
![]() Online: 3 tygodni 3 dni 2 godz 10 min 10 s
|
![]()
Hej,
![]() W obawie przed takimi przygodami jak: spalenie elementów instalacji, zniszczenie akumulatora, walka z wyjęciem spuchniętego trupa, smrodu zgniłych jaj i innych skutków przeładowania napięciem około 20 V uderzającym w instalację po uszkodzeniu regulatora, postanowiłem: Poświęcić 2 noce z urlopu na wykonanie voltomierza stale wskazującego napięcie w instalcji. Zależało mi na tym aby ustrojstwo upchnąć w dobrym miejscu oraz skomponować z afri tak aby wyglądało jak by wyszło spod ołówka małego człowieczka, któremu płaci Pan HONDA. ![]() Moją uwagę przykuła niezagospodarowana prawa strona tripa. Pomyślałem, że można tam wkomponować kilka diód LED wskazujących zakres ładowania. Nie jestem elektronikiem, jedyne co mam, to cierpliwość i troszeczkę zdolności manualnych dawno odkrytych na ZPT. Obecnie jedyne moje narzędzia pracy to głowa i komp..Mówię to, aby zwrócić uwagę, że KAŻDY może wykonać to samodzielnie posiadając dwie pięciopalcowe przednie łapy, czas i 18 zł. (kupiłem w pierwszym lepszym sklepie elektronicznym) Do rzeczy: Pan Google pokazał to: http://www.nordelektronikplus.pl/oferta_det.asp?show=0&g=29&pg=29&sg=1&id=440&los=0 ,8292787 Działa to tak: Pierwsza czerwona dioda: poniżej 12V – error ![]() Druga zielona dioda – 12V – ok. ![]() Trzecia zielona dioda – 13 V – ok. ![]() Czwarta zielona dioda – 14V – ok. ![]() Piąta czerwona dioda – powyżej 15V – error ![]() Rozebrałem tripa w poszukiwaniu miejsca – nie było łatwo, ale udało się upchnąć wszystko a nawet zrobić dodatkowe podświetlenie z białymi diodami. Póżniej okazało się, że to konieczne bo żarówka w dawnym miejscu podświetlała od tyłu diody a poza tym była potrzeba zmiany kształtu pleksi rozprowadzającej światło, co już zupełnie zaciemniło wyświetlacz tripa. Zdięcia robiłem w nocy ale już widzę, że poprawię przy natur. Oświetleniu Wygląda to tak jak na fotkach w następnej odpowiedzi (podzieliłem bo doklejając tutaj, fotki pokazywały się jako linki) Czekam na opinie ![]() R Ostatnio edytowane przez RAFWRO : 22.08.2009 o 03:36 |
![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Miasto: WROCŁAW
![]() Online: 3 tygodni 3 dni 2 godz 10 min 10 s
|
![]()
fota nr 1 - voltomierz wyłączony
fota nr 2 - voltomierz włączony (włączony zapłon i wyłączone "duże" odbiorniki, pokazuje napięcie aku pow. 12V) fota nr 3 - voltomierz włączony ( włączony zapłon i włączone światła długie - symulacja braku ładowania) DSCN0003.JPG DSCN0006.JPG DSCN0007.JPG Ostatnio edytowane przez RAFWRO : 22.08.2009 o 03:37 |
![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
lamer miesiąca
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: Wa-wa
![]() Online: 1 miesiąc 6 dni 21 min 23 s
|
![]()
Bomba! Jak nie będzie nadużyciem prośba o manual krok po kroku to myślę, że wielu skorzysta.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
gdzie podłączyć woltomierz i gps | Wójcik | Układ elektryczny i zapłonowy | 5 | 13.02.2014 22:07 |
LEDWOLT (woltomierz motocyklowy)-zamówienie zbiorcze | deptul | Wszystko dla Afryki | 7 | 11.05.2010 10:22 |