|
![]() |
#1 | |
![]() |
![]() Cytat:
![]() Ale się ubawiłem,mierzenie przerwy między elektrodami ze zdjęcia! ![]()
![]() |
![]() |
#2 |
![]() |
![]()
Też mi to wygląda na więcej - czy środek świecy jest spalony?
Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Gość
Online: 0
|
![]()
Znalazłem podkładkę, która wchodzi w szczelinę, ale tylko krawędzią. jest mniej niż 1 mm.
Tak czy siak, cena tych świec i fajek jest z dupy. ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() |
![]()
Co Cię tak śmieszy? Przecież nie mierzył tylko porównał ze skokiem gwintu na tym samym zdjęciu. Przecież na zdjęciu proporcje są zachowane. Nie czujesz różnicy? Oczywiście wiadomo, że to nie jest pomiar, tylko jak wspomniał "na oko"
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2018
Miasto: Słocina
![]() Online: 2 miesiące 3 tygodni 1 dzień 9 godz 4 min 0
|
![]()
Spoko, Melon ma rację, szczeliny mierzy się szczelinomierzem...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2013
Miasto: Lubelskie
Motocykl: CRF1000
Przebieg: 149 000
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 2 dni 8 godz 24 min 42 s
|
![]()
czy będzie 0,8 czy 1,4mm to i tak bez różnicy a fajka jak się przepali to nawet nie wiadomo jaka powstaje przerwa
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Gość
|
![]()
a może fajki padają od świec?
swoją drogą, być może to zludzenie po zimie, ale motor idzie wyraźnie zwaawiej. Może ta. druga para świec nie jest jednak od parady. Ostatnio edytowane przez bukowski : 21.03.2020 o 18:30 |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() |
![]()
Jeśli jedna fajka nie działa zmienia się sposób spalania mieszanki tak mniej więcej.Organoleptycznie można to zauważyć np,w ciemnym garażu.Odpalamy silnik i grzejemy,tam gdzie jedna świeca nie działa kolektor wydechowy robi się jaśniejszy.Można powiedzieć że świeci.
![]() |
#10 |
Gość
|
![]()
Melon, zdaje sobie sprawę, chociaż teoretycznie (gdzieś o tym czytałem) to prędkość rozchodzenia się ognia w cylindrze jest większa niż średnia nierównomierność zapłonu na świecy A i B. czyli, znowu teoretycznie, mieszankę odpala zawsze jedna świeca, zanim druga wytworzy łuk, to już nie ma czego podpalać.
Ale z drugiej strony po coś pan Hąda dwie świece w. garnek wsadzil. Wyobrażam sobie, że z tymi prędkościami to nie tak do końca i jednak druga świeczka skraca cykl zapłonu, czyli..? że na obroty szybciej się wkręca? Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka |
![]() |