|
![]() |
#1 | |
![]() |
![]() Cytat:
Tak jak pisałem takie objawy są w bmwe jak jedna fajka nie działa stwierdzone na własne oczy. ![]()
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2013
Miasto: Lubelskie
Motocykl: CRF1000
Przebieg: 149 000
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 2 dni 8 godz 24 min 42 s
|
![]()
czyli nic nowego, NGK CR3 nie pasuje bezpośrednio trzeba
1. zeszlifować dolną część bo nie wejdzie w otwór 2. nie ma kaptura górnego (trzeba z oem odciąć ładnie i to połączyć) efekt jest taki sama CR3 bez modyfikacji nie pasuje a bez górnego kapturka całkowicie się nie nadaje bo do świecy dostaje się cały syf... mam nadzieję, że u kolegi mechanik pomyślał o tym a nie tylko wsadził CR3 elektrycznie CR3 jest komptybilna z oem Ostatnio edytowane przez mdxmd : 23.03.2020 o 18:57 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() |
![]()
Wczoraj odświeżyłem sobie pamięć wsiadając na 1290 R, ergonomiczniejsze to od nowej ATAS. Przy okazji ciekawostka wersja R wychodzi na oponach szosowych, nie ma już w konfiguracji opon kostkowych przy zakupie
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Zarejestrowany: Nov 2019
Miasto: Chełm
Motocykl: CRF1100 DCT ES
![]() Online: 3 tygodni 2 dni 19 godz 3 min 34 s
|
![]()
Ktoś potrafi mi wytłumaczyć fenomen ceny tych świec?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() |
![]()
A co Cię tak bulwersuje?
Ze musisz wydać kasę na świece irydowa, która powinna wystarczyć lekko na 100kkm?
![]() |
#6 |
![]() Zarejestrowany: Nov 2019
Miasto: Chełm
Motocykl: CRF1100 DCT ES
![]() Online: 3 tygodni 2 dni 19 godz 3 min 34 s
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2013
Miasto: Lubelskie
Motocykl: CRF1000
Przebieg: 149 000
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 2 dni 8 godz 24 min 42 s
|
![]()
1. po co wymieniacie te świece po 48.000km wymieniajcie np. po 72.000
2. standardowe świece często zalecało się wymienić po 12.000km nigdy tego nie robię i nie tylko u siebie spokojnie można ciągnąć do 24.000 dlaczego? nie rzadko ten sam typ świec stosuje się w kompletnie nie wysilonym silniku o niskich obrotach a także w heblarce co mało kiedy schodzi poniżej 6000obr. patrzysz w serwisówkę tutaj i tam wymiana po 12.000, 24.000 itd... każdy zrobi jak uważa ponawiam pytanie o fajki długie, jaki zamiennik po 100zł zastosował mechanik ? bo może używkę wsadził... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Gość
Online: 0
|
![]()
Matjas, ale fakt, że jest irydowa, nie uzasadnia ceny 150 zł / szt. Świeczka o identycznej konstrukcji a tylko mniejszej ciepłocie kosztuje 1/2 tego. Być może jest nawet trwała (dwie zewnętrzne świece z nieuszkodzonymi fajkami są w idealnym stanie i nie było potrzeby ich wymieniać), ale ewidentnie jest jakiś fuckup z tymi fajkami.
Ostatnio edytowane przez bukowski : 22.03.2020 o 10:30 |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() |
![]()
Nie da się znaleźć zamiennika?
A co to za fajki ze takie drogie ![]() ![]()
![]() |
#10 |
Gość
Online: 0
|
![]()
jedno i drugie NGK.
identyczne świece ngk ale o innej ciepłocie kosztują 60 zl. analogiczne fajki (rezystancja, długość) różniące się de facto elementami silikonowymi są po 100 zł. takze jest to ewidentne zdzierstwo. Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka |
![]() |