|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2008
Miasto: Strzelce Opolskie
Motocykl: CBR 1100 XX
![]() Online: 3 tygodni 5 dni 19 godz 31 min 12 s
|
![]()
Ja swoją tez trzymam dożywotnio.
Prawdziwych motocykli już nie ma ![]() Na nową AT stać mnie już nie bedzie , więc dbam o obecny motocykl max jak to możliwe.
![]() |
#2 |
Fazi przez Zet
![]() Zarejestrowany: Mar 2009
Miasto: Berlin
Motocykl: RD07
Przebieg: ∞
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 9 miesiące 3 tygodni 4 dni 3 godz 58 min 50 s
|
![]()
Dubel, ja nigdy nie sprzedam wiec nikt nie kupi
![]() Ja wymieniam jak sie cos zepsuje lub zaczyna psuc. Nie dotykam dzaialajacego sytemu i zawsze ide pod prad, lubie odkrywac granice swoje i sprzetowe, narazie moja afryka daje rade ze mna, twarda z niej sztuka ![]() Piszac o katach mialem na mysli moich kumpli jezdzacych jak ja do roboty na moto, na weekend, takie konie uzytkowe. Wiec sposob uzytkowania tych motocykli taki sam ale jednak czesciej cos tam im kapie ![]() Niewiem ktory KAT by wytrzymal ze mna chocby rok ![]()
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2009
Miasto: Szczecin
Motocykl: CRF1100
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 4 dni 12 godz 27 min 36 s
|
![]() ŻADEN! Żaden Kat nie wytrzyma takiego nudnego traktowania... ![]()
![]() |
#4 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2010
Miasto: białystok
Motocykl: ktm 640 adventure
![]() Online: 3 miesiące 4 tygodni 1 dzień 5 godz 10 min 48 s
|
![]()
Fassi rozumiem, ze w Twojej afryce wszystko oryginalne? Hamulce juz pokazywales, interesuje mnie jeszcze łancuch i zembatki, jeszcze haczy czy juz dziala tylko na tarcie?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2008
Miasto: Strzelce Opolskie
Motocykl: CBR 1100 XX
![]() Online: 3 tygodni 5 dni 19 godz 31 min 12 s
|
![]()
pewnie zamiast łancucha pasek gumowy ;-)
![]() |
#6 |
Fazi przez Zet
![]() Zarejestrowany: Mar 2009
Miasto: Berlin
Motocykl: RD07
Przebieg: ∞
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 9 miesiące 3 tygodni 4 dni 3 godz 58 min 50 s
|
![]()
Wszystko oryginalne. Lancuch dorwalem tu na forum lekko uzywany, jakies 10 000. U mnie jeszcze wytrzyma 25
![]() MAm 40ste zebatke z tylu i to ona zawsze siada po 30 000. Przednia by jeszcze polatala. Nie jezdze szybko wiec moge sobie pozwolic na braki rezerw w bezpieczenstwie lancucha. JAkbym mial kata tobym musial co 10 000 lancuch wymieniac, i wiem ze napewno to TANIEJ by bylo ![]()
![]() |
#7 | |
Gość
Online: 0
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Mysle ze opowiedziales juz wystarczajaco o tym jak dbasz o moto, co to dla Ciebie adwenczr ![]() ![]() ![]() Hmm a moze Puszek cos powie na temat wytrzymalosci elementow eksplatacyjnych w Afri ![]() ![]() Pozdro Ostatnio edytowane przez Dubel : 06.11.2014 o 13:35 |
|
![]() |
![]() |
#8 | |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Krakuff
Motocykl: RD07a
![]() Online: 4 miesiące 3 tygodni 3 dni 5 godz 57 min 58 s
|
![]() Cytat:
Hmmm puszek , puszek... Gnom mi się felgi z przodu....najbardziej się gła oryginalna od ktm 950... Teraz mam excela i tyż się gnie, Gmole urwały mi pompę paliwa oraz pozaginały chłodnice, ale o dziwo nie ciekną.. Osłona pod silnikiem się deko defasonuje i bez młotka nie podchodź.. Urwał się ten cały plastik z akumulatorem, ale grube tryty do ramy i jest spokój... Tylko oryginalna kierownica się prostuje bez żadnych problemów... Dźwignia hamulca nożnego mogłaby mieć jakiś ślizg bo też się urwała... Subramę da się przespawać z innego.. Lampy są nie do końca szczelne ...Po glebie z pełnym zanurzeniem bywa w nich akwarium... Czasem nie chce jechać, ale to oznacza ,że filtr po glebie w wodzie jest mokry, albo za dużo piachu i kurzu jest w puszce filtra...i niestety trzeba coś z tym zrobić... Dwa razy mi sie pompa paliwa zepsuła, a trzecia przy mnie Johenowi, ale po kilku próbach jak to polączć na krótko żeby waha płyneła jechaliśmy dalej... Coś nie tak jest z zębatką tylnią bo dwa razy mi się pasek od bagażu wkręcił....a drutu z siatek ornitologów to w ogóle nie liczę Raz po wymianie poluzowało mi się łożysko główki ramy i mi się ujowo jechało... Niestety jak dokręciliśmy to zacząłem zbytnio zapierd...ć i potem trzeba było... Poza tym coś z nią jest nie tak tą moją Afryką..W jej towarzystwie katy się kładą na ziemię i łamią klamki.. Boję się co będzie jak przybędzie jej więcej koni...Ubezpieczenie trza będzie wykupić.. No i biorąc pod uwagę,że latek coraz więcej trzeba rozsądniej dobierać sprzęty z którymi się jeździ , bo pchanie złomu przez piach jest nieco uciążliwe I tak na koniec to wszyscy przecież wiedzą że najlepsza jest... Ostatnio edytowane przez puszek : 06.11.2014 o 14:58 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Sexu i biznesu
Motocykl: CRF1000, R80G/S PD, DR650SE
![]() Online: 2 tygodni 5 dni 3 godz 3 min 52 s
|
![]()
![]() |
#10 | |
przemieszczacz
![]() Zarejestrowany: Sep 2009
Miasto: Skierniewice
Motocykl: LC8, exc-f 250
![]() Online: 3 miesiące 3 tygodni 3 dni 19 godz 30 min 15 s
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Ale też kulturwy technicznej mam trochę a i hajsem w piecu nie palę więc wychodzę z założenia, że lepiej wymienić jakąś pierdołkę za parę zł niż potem rzygnąć parę stów bo się nie chciało zajrzeć albo rozebrać i przesmarować. Mimo to i tak jestem w szoku jak może wyglądać 20 letnia AT, ciorana w sposób różny, jak się ją umyje i trochę pogłaszcze ![]()
![]() |