Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > NAT - Nowa (przyszła) Królowa > CRF 1000 L

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 06.11.2014, 12:41   #1
NUROFEN

NUROFEN's Avatar

Miasto: Strzelce Opolskie
Motocykl: CBR 1100 XX
NUROFEN jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 tygodni 5 dni 19 godz 31 min 12 s
Domyślnie

Ja swoją tez trzymam dożywotnio.
Prawdziwych motocykli już nie ma
Na nową AT stać mnie już nie bedzie , więc dbam o obecny motocykl max jak to możliwe.
Stary 06.11.2014, 13:03   #2
fassi
Fazi przez Zet

fassi's Avatar

Miasto: Berlin
Motocykl: RD07
Przebieg:
Galeria: Zdjęcia
fassi will become famous soon enough
Online: 9 miesiące 3 tygodni 4 dni 3 godz 58 min 53 s
Domyślnie

Dubel, ja nigdy nie sprzedam wiec nikt nie kupi

Ja wymieniam jak sie cos zepsuje lub zaczyna psuc. Nie dotykam dzaialajacego sytemu i zawsze ide pod prad, lubie odkrywac granice swoje i sprzetowe, narazie moja afryka daje rade ze mna, twarda z niej sztuka

Piszac o katach mialem na mysli moich kumpli jezdzacych jak ja do roboty na moto, na weekend, takie konie uzytkowe. Wiec sposob uzytkowania tych motocykli taki sam ale jednak czesciej cos tam im kapie Wiec juz wole te kondony ktore sie zepsuc nie chca

Niewiem ktory KAT by wytrzymal ze mna chocby rok
niż tego co zrobiłeś.
fassi jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 06.11.2014, 14:26   #3
ex1

ex1's Avatar

Miasto: Szczecin
Motocykl: CRF1100
ex1 jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 4 dni 12 godz 27 min 36 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał fassi Zobacz post

Niewiem ktory KAT by wytrzymal ze mna chocby rok

ŻADEN! Żaden Kat nie wytrzyma takiego nudnego traktowania...
Stary 06.11.2014, 13:04   #4
redrobo

redrobo's Avatar

Miasto: białystok
Motocykl: ktm 640 adventure
redrobo jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 miesiące 4 tygodni 1 dzień 5 godz 17 min 28 s
Domyślnie

Fassi rozumiem, ze w Twojej afryce wszystko oryginalne? Hamulce juz pokazywales, interesuje mnie jeszcze łancuch i zembatki, jeszcze haczy czy juz dziala tylko na tarcie?
redrobo jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 06.11.2014, 13:08   #5
NUROFEN

NUROFEN's Avatar

Miasto: Strzelce Opolskie
Motocykl: CBR 1100 XX
NUROFEN jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 tygodni 5 dni 19 godz 31 min 12 s
Domyślnie

pewnie zamiast łancucha pasek gumowy ;-)
Stary 06.11.2014, 13:08   #6
fassi
Fazi przez Zet

fassi's Avatar

Miasto: Berlin
Motocykl: RD07
Przebieg:
Galeria: Zdjęcia
fassi will become famous soon enough
Online: 9 miesiące 3 tygodni 4 dni 3 godz 58 min 53 s
Domyślnie

Wszystko oryginalne. Lancuch dorwalem tu na forum lekko uzywany, jakies 10 000. U mnie jeszcze wytrzyma 25 bo nie smaruje lancucha wogole, jedynie na zime psikne bo mi go rdza bierze.

MAm 40ste zebatke z tylu i to ona zawsze siada po 30 000. Przednia by jeszcze polatala. Nie jezdze szybko wiec moge sobie pozwolic na braki rezerw w bezpieczenstwie lancucha.

JAkbym mial kata tobym musial co 10 000 lancuch wymieniac, i wiem ze napewno to TANIEJ by bylo
niż tego co zrobiłeś.
fassi jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 06.11.2014, 13:32   #7
Dubel
Gość

Online: 0
Domyślnie

Cytat:
Napisał fassi Zobacz post
Wszystko oryginalne. Lancuch dorwalem tu na forum lekko uzywany, jakies 10 000. U mnie jeszcze wytrzyma 25 bo nie smaruje lancucha wogole, jedynie na zime psikne bo mi go rdza bierze.

MAm 40ste zebatke z tylu i to ona zawsze siada po 30 000. Przednia by jeszcze polatala. Nie jezdze szybko wiec moge sobie pozwolic na braki rezerw w bezpieczenstwie lancucha.

JAkbym mial kata tobym musial co 10 000 lancuch wymieniac, i wiem ze napewno to TANIEJ by bylo
Powiadasz przejechales 120tys. km i masz wszystko orginalne Na bajki jeszcze za wczesie
Mysle ze opowiedziales juz wystarczajaco o tym jak dbasz o moto, co to dla Ciebie adwenczr i jak eksplatujesz swoje moto. Mysle ze porownania nie maja sensu gdyz wiekszosc posiadaczy ktm preferuje jazde off o ktorej Twoja afryka nie ma pojecia Jesli chcesz sie dowiedziec jak zuzywa sie afri przy jezdzie w terenie porozmawiaj na ten temat z Misza, Biciem, Ramoneza itd oni nie maja orginalnych fabrycznych hamulcow , lozysk czy uszczelniaczy w lagach
Hmm a moze Puszek cos powie na temat wytrzymalosci elementow eksplatacyjnych w Afri

Pozdro

Ostatnio edytowane przez Dubel : 06.11.2014 o 13:35
  Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 06.11.2014, 14:54   #8
puszek

puszek's Avatar

Miasto: Krakuff
Motocykl: RD07a
puszek jest na dystyngowanej drodze
Online: 4 miesiące 3 tygodni 3 dni 5 godz 57 min 58 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał dubel Zobacz post
Powiadasz przejechales 120tys. km i masz wszystko orginalne Na bajki jeszcze za wczesie
Mysle ze opowiedziales juz wystarczajaco o tym jak dbasz o moto, co to dla Ciebie adwenczr i jak eksplatujesz swoje moto. Mysle ze porownania nie maja sensu gdyz wiekszosc posiadaczy ktm preferuje jazde off o ktorej Twoja afryka nie ma pojecia Jesli chcesz sie dowiedziec jak zuzywa sie afri przy jezdzie w terenie porozmawiaj na ten temat z Misza, Biciem, Ramoneza itd oni nie maja orginalnych fabrycznych hamulcow , lozysk czy uszczelniaczy w lagach
Hmm a moze Puszek cos powie na temat wytrzymalosci elementow eksplatacyjnych w Afri

Pozdro

Hmmm puszek , puszek...

Gnom mi się felgi z przodu....najbardziej się gła oryginalna od ktm 950...
Teraz mam excela i tyż się gnie,
Gmole urwały mi pompę paliwa oraz pozaginały chłodnice, ale o dziwo nie ciekną..
Osłona pod silnikiem się deko defasonuje i bez młotka nie podchodź..
Urwał się ten cały plastik z akumulatorem, ale grube tryty do ramy i jest spokój...
Tylko oryginalna kierownica się prostuje bez żadnych problemów...
Dźwignia hamulca nożnego mogłaby mieć jakiś ślizg bo też się urwała...
Subramę da się przespawać z innego..
Lampy są nie do końca szczelne ...Po glebie z pełnym zanurzeniem bywa w nich akwarium...
Czasem nie chce jechać, ale to oznacza ,że filtr po glebie w wodzie jest mokry, albo za dużo piachu i kurzu jest w puszce filtra...i niestety trzeba coś z tym zrobić...
Dwa razy mi sie pompa paliwa zepsuła, a trzecia przy mnie Johenowi, ale po kilku próbach jak to polączć na krótko żeby waha płyneła jechaliśmy dalej...
Coś nie tak jest z zębatką tylnią bo dwa razy mi się pasek od bagażu wkręcił....a drutu z siatek ornitologów to w ogóle nie liczę
Raz po wymianie poluzowało mi się łożysko główki ramy i mi się ujowo jechało... Niestety jak dokręciliśmy to zacząłem zbytnio zapierd...ć i potem trzeba było...

Poza tym coś z nią jest nie tak tą moją Afryką..W jej towarzystwie katy się kładą na ziemię i łamią klamki..
Boję się co będzie jak przybędzie jej więcej koni...Ubezpieczenie trza będzie wykupić..

No i biorąc pod uwagę,że latek coraz więcej trzeba rozsądniej dobierać sprzęty z którymi się jeździ , bo pchanie złomu przez piach jest nieco uciążliwe

I tak na koniec to wszyscy przecież wiedzą że najlepsza jest...

Ostatnio edytowane przez puszek : 06.11.2014 o 14:58
puszek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 07.11.2014, 00:35   #9
QrczaQ

QrczaQ's Avatar

Miasto: Sexu i biznesu
Motocykl: CRF1000, R80G/S PD, DR650SE
QrczaQ jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 tygodni 5 dni 3 godz 3 min 52 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał puszek Zobacz post
Hmmm puszek , puszek...

O qrwa malo sie nie zsiekalem ze smiechu!
Stary 06.11.2014, 17:58   #10
bicio
przemieszczacz

bicio's Avatar

Miasto: Skierniewice
Motocykl: LC8, exc-f 250
bicio jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 miesiące 3 tygodni 3 dni 19 godz 30 min 15 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał dubel Zobacz post

Pozdro
W kontekście tej wypowiedzi to ja nie jestem dobrym przykładem bo tarcze i uszczelniacze mam jeszcze oryginalne , łożyska też były ok ale wymieniłem w komplecie razem z uszczelniaczami. Ale moja AT to dopiero 100 tys. ma przejechane
Ale też kulturwy technicznej mam trochę a i hajsem w piecu nie palę więc wychodzę z założenia, że lepiej wymienić jakąś pierdołkę za parę zł niż potem rzygnąć parę stów bo się nie chciało zajrzeć albo rozebrać i przesmarować.
Mimo to i tak jestem w szoku jak może wyglądać 20 letnia AT, ciorana w sposób różny, jak się ją umyje i trochę pogłaszcze

Słowiański Zimny Wiatr
bicio jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Zasady Postowania