![]() |
|
Regularne czynności serwisowe Wymiany: płynu hamulcowego, chłodniczego, oleju silnikowego i w zawieszeniu, filtrów, opon, zębatek i łańcuchów, świec. Regulacje: zaworów, gaźników, łańcuchów, łożysk główki ramy, świateł. Kontrola: opon, linek, akumulatora, łożysk, przygotowanie do sezonu i do zimy, smarowanie elementów. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2011
Miasto: Kiełczygłów
Motocykl: RD07a
Przebieg: 00000
![]() Online: 4 miesiące 4 dni 6 godz 57 min 42 s
|
![]()
Ooo Panie, jak są kalamitki to inna inszość. Lubię kalamitki
![]() Soft-start dobra sprawa. Jak budowałem swój kompresor ze spalinowki to zrobiłem upust na przekaźniku rtx172. Świetna sprawa. Być może te stare vany nie miały puszczanego powietrza w atmosferey stąd wywala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Feb 2015
Miasto: Maków Podhalański
Motocykl: XRV750->XR400
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 4 dni 17 godz 56 min 37 s
|
![]()
Fassi ale wiesz że rezystancyjna grzałka w ogrzewaczu wody to nie to samo co silnik?
Takie 22kW w gwiazdę zje z 2-3 razy więcej amper na rozruch. A jakbyś odpalił od razu na trójkącie to jest to nawet 12x więcej. Cała wioska zgaśnie ![]() Samo spuszczanie powietrza z tłoków to raczej za mało na takiego kolosa i gwiazda-trójkąt musi być. Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Fazi przez Zet
![]() Zarejestrowany: Mar 2009
Miasto: Berlin
Motocykl: RD07
Przebieg: ∞
![]() Online: 9 miesiące 3 tygodni 4 dni 3 godz 58 min 53 s
|
![]()
Oczywiście że jest start trójkąt gwiazda startowany automatycznie. On bardzo powoli startuje więc sądzę że w szafie sterowniczej jest jakiś softstart wbudowany.
Bezpieczniki topikowe 25A nie naprawiane drutem , chyba mnie bronią przed tym że nie wziąłem pod uwagę rezystancji?
![]() |
#4 |
![]() |
![]()
Ja to bym wymienił ten zbiornik na mniejszy i byłoby git.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() |
![]()
jest spora szansa, ze jest przerdzewialy
![]()
![]() |
#6 |
Fazi przez Zet
![]() Zarejestrowany: Mar 2009
Miasto: Berlin
Motocykl: RD07
Przebieg: ∞
![]() Online: 9 miesiące 3 tygodni 4 dni 3 godz 58 min 53 s
|
![]()
Sprawdzałem przez okienko i nie jest zardzewiały. Zamontuje zbiornik 100 litrów i będzie pełny za kilka sekund.
Sprężarka jest 2 stopniowa. 3 cylindry pompują w jeden i zajebiście ta fauka wygląda. Lubię odwiedzać złomowiska
![]() |
#7 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2017
Miasto: Wolbrom/Kraków
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 2 tygodni 6 godz 9 min 7 s
|
![]()
Ktoś poleci dobry zestaw śrubokrętów płaskich/krzyżowych, interesuje mnie coś dobrego np. od wera, coś co się nada np. do rozkręcenia gaźnika, zestaw od małych do średnich.
Wysłane z mojego M2007J3SY przy użyciu Tapatalka |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() |
![]()
nie ma nic lepszego od WERA a przerobilem kilka firm z pierwszej ligi. wez sobie zolty zestaw bo ma ciekawa budowe i mozna je pobijac. kazdy srubokret wery mozna kupic oddzielnie wiec jak bedziesz potrzebowal dluzszego czy krotkiego to dobierzesz. wez sobie osobno zielone ph2 bo ma system Laser Tip czyli naciecia na koncowce, ktore robia super robote. jak bedziesz potrzebowal przyzwoitego srubokreta o dziwnym ksztalcie to kup Wiha - sa w bardzo dobrych cenach w Castoramie.
![]() |
#9 |
![]() |
![]()
takie tam niegrozne zboczenie - inni sobie wegoze do odbytu wkladaja (link ponizej) a ja lubie WERE
![]() obiecany link: https://www.fakt.pl/zdrowie/przyszed...egorza/cly1sqy
![]() |
#10 |
![]() |
![]()
Nie wiem jak teraz, ale w tamtym roku chciałem kupić wybrane Lasertip'y i nigdzie ich nie było. Nawet w magazynie centralnym. Wku....łem się i już nie chcę ich śrubokrętów
![]()
Ale tu nie Politechnika, tu trzeba myśleć, jak mawiał pewien bosman ;-) Przestań naprawiać jak zaczynasz psuć! Ludzie, którzy twierdzą, że czegoś nie da się zrobić, nie powinni przeszkadzać tym, którzy właśnie to robią. |
![]() |
![]() |