|
19.04.2024, 13:37 | #1 |
Miasto: Kiełczygłów
Motocykl: RD07a
Przebieg: 00000
Online: 4 miesiące 1 dzień 19 godz 48 min 40 s
|
Na Temu nic nie kupuję, a po temu za ich agresywne reklamy wciskające się zewsząd. Działa to na mnie jak płachta na byka. Temu sremu
|
19.04.2024, 17:58 | #2 |
Miasto: Słocina
Online: 2 miesiące 2 tygodni 6 dni 18 godz 7 min 6 s
|
Ostatnio kupiłem coś na Temu i od tamtego czasu dostaję kilka podejrzanych telefonów dziennie. Nigdy więcej.
19.04.2024, 19:32 | #3 |
Miasto: Ze wsi jestem w ZMY
Motocykl: Hunter Cub
Online: 7 miesiące 2 dni 18 godz 53 min 5 s
|
Dziwiłem się ostatnio cenom fasolki heinz. U mnie dostałem za 6 zł a w De widziałem za 2.5 euro...Jak żyć, jak żyć?
Jeździł kto tym KOVE? |
19.04.2024, 21:14 | #4 |
Z.tym bezpieczeństwem to o sytuację geopolityczną mi się rozchodzi. Tak dla wyjaśnienia.
|
|
19.04.2024, 21:29 | #5 |
To ile tej droższej fasolki ten kowe pali na sete?
Cytując klasyke, czy aby nie abstrahujecie od układu odniesienia?
19.04.2024, 21:33 | #6 |
Odnośnie chińskich produktów dotowanych czy nie, czytacie gdzie zdjełano części do hądy ?
14.05.2024, 14:45 | #7 |
Gość
Online: 0
|
Rugged Roads stali się oficjalnym dealerem Kove 450 Rally i sprzedają graty do Kove:
https://ruggedroads.co.uk/epages/00c...ategories/KOVE |
14.05.2024, 20:00 | #8 | |
Miasto: Popapracie!
Motocykl: RD04
Online: 5 miesiące 6 dni 8 godz 58 min 38 s
|
Cytat:
isuzu amigo = opel frontera - produkcja wielka brytania isuzu trooper = opel monterey - produkcja japonia, wystepuje pod roznymi markami i nazwami w zaleznosci od rynku nissan terrano = ford maveric - produkcja hiszpania sharan = alhambra = galaxy - produkcja portugalia aygo = c1 = 107 - produkcja czechy przeciez to trwa od lat p.s. pierwsza wieksza wpadka kove jaka wyczytalem to przedni przewod hamulcowy tracy o tarcze i rozlatujace sie korki wlewu oleju. polecam film - zmienia nieco punkt widzenia - a ma juz 9 lat: https://www.youtube.com/watch?v=x19UqlOqobw ja mieszkam w czarnej dupie w stanie Oregon a w promieniu 80km mam kilkanascie fabryk automotiv i samolotowych. pelen przekroj od land rovera poprzez grupe VAG do F-16
15.05.2024, 00:39 | #9 |
Jurek Rzeszów i okolice to potęga co robią na świat z tym zadupiem u mnie.
15.05.2024, 04:53 | #10 |
Miasto: Popapracie!
Motocykl: RD04
Online: 5 miesiące 6 dni 8 godz 58 min 38 s
|
macie fabryke okien w lubartowie - wiem bo kuzynka z mezem tam pracuje mnie najbardziej opadla szczeka jak sie dowiedzialem, ze w malym piździchowie Jarosław jest fabryka ktora robi wiazki do land roverow i tapicerke. zatrudnia kilka tysiecy osob - dla ciekawskich - wiazka wazy ~60kg. oczywiscie jest to pojeb... oboz pracy za najnizsza krajowa z wszystkiego tego konsekwencjami. trudno wszystko wyliczac ale jest tego naprawde sporo - kumpel jak wpadl w klopoty finansowe to stanal przy wtryskarce i opowiadal, ze w Rzeszowie jego zaklad wysyla dziennie dwie naczepy zbiornikow plastikowych ( płyny silnikowe itp.) dla grupy VAG. ostry biznes samochodowy odstawia sie tez w okolicach Mielca - wystarczy wspomniec wielka firme Bury robiaca elektronike dla merca czy gm. w debicy jest goodyear/dunlop/fulda/sava. stalowa wola to krolestwo alufelg dla calej europejskiej produkcji. a ja zakladam metzelery z brazylii rozkrecajac BMW 1200 LC czy K1600GT znajdziesz caly swiat, w tym polskie panewki i słowenskie łożyska.
p.s. paradoks polega na tym, ze my sobie bez chin poradzimy a oni bez nas nie. nie byloby wielkiej fabryki Foxconn ( 250 tys pracownikow!) bez Aplle z USA i TSCM z Tajwanu - sam Foxconn jest z reszta tajwanski nie chinski. nawet w chinskich 'cudach techniki' jak Xiaomi i Huawei siedza amerykanskie procesory Qualcomm produkowane na Tajwanie ( USA uwalilo Huawei technologie 5G wiec zasadniczo juz sa w dupie bez niej, bo nikt tego nie kupi - najnowszy 'cud' za 7 tys pln ma 4G co juz jest historia). teraz wujek Xi odwiedzil europe bo dochodzi do niego powoli prosty fakt: mamy za slaby rynek wewnetrzny - musimy eksportowac. pogadal z węgrami i serbami obiecujac gruszki na wierzbie - wielki plan 'pasa i szlaku' z ktorego g... wyszlo. szał. w pekinie mieszka wiecej ludzi niz w obu tych krajach razem. inwestycje zagraniczne sie kurcza bo chiny sa nieprzewidywalne. po tym co zrobila rosja z nacjonalizacja zachodnich fabryk nikt z wariatami nie bedzie rozmawial. cieszy sie meksyk, indie, brazylia, wietnam. kapital ma w dupie gdzie postawi montownie i jakiej narodowosci beda niewolnicy skoszarowani na terenie fabryki. moga byc i z marsa. korporacje maja gdzies czy na ich produktach bedzie pisalo made in china czy made in indonesia. byleby klasa polityczna nie odstawiala numerow plotac o III wojnie swiatowej. p.p.s. sadzicie ze silniki VTGI w MG wymyslili chinczycy? no to sie mylicie odszczekam jak zaczniemy kraść chinska technologie.
buziaki Ostatnio edytowane przez szynszyll : 15.05.2024 o 09:05 |
|
|