![]() |
|
Regularne czynności serwisowe Wymiany: płynu hamulcowego, chłodniczego, oleju silnikowego i w zawieszeniu, filtrów, opon, zębatek i łańcuchów, świec. Regulacje: zaworów, gaźników, łańcuchów, łożysk główki ramy, świateł. Kontrola: opon, linek, akumulatora, łożysk, przygotowanie do sezonu i do zimy, smarowanie elementów. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#101 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2010
Miasto: Witnica/Poznań
Motocykl: BMW R1200GS ADV
Przebieg: rośnie
![]() Online: 1 tydzień 2 godz 29 min 9 s
|
![]()
Betu raczej nie pojeździmy... Czeka mnie wymiana pompy cieczy bo piszczy biedactwo...
Żyj tak, żebyś po latach mógł powiedzieć - przynajmniej się nie nudziłem... Ostatnio edytowane przez Belfegor : 31.05.2012 o 19:13 |
![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
wolny strzelec
![]() |
![]()
Szanowni panstwo-jako ze powiedzialo sie A trzeba powiedziec B.
Zapowiadalem na poczatku ze bede moja AT ogladal gola. Teraz wyglada tak: ![]() Mam pytanie: Na co mam teraz zwracac uwage ![]() Jest jakas szczegolna kolejnosc rozbierania? Co mam robic z rama?(piaskowanie,lakierowanie?) Co oczywiscie wymieniac na nowe-jezeli ma sie juz tak rozebrany motocykl? Jakies rady ogolne A pytanie na koniec-dlaczego nie potrafie sciagnac podnozka?Jest jakas szczegolna technologia walniencia mlotkiem ktorej nie znam? ![]()
![]() |
#103 |
![]() |
![]()
https://www.dropbox.com/sh/qnlu4l2n4...Mar2012%29.zip
http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=11687 Popatrz na fiszki to nie boli ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
wolny strzelec
![]() |
![]()
Watek z Aciu znam jak najbardziej-to zreszta ON byl powodem mojej akcji.
Pozazdroscilem mu checi i odwagi.Poszedlem za ciosem i rozbieram sam. Zdjecia z pierwszego linka tez mam juz. Wolalbym jednak pare dobrych rad od kogos kto juz to przechodzil i wie gdzie co i jak.
![]() |
#105 |
wolny strzelec
![]() |
![]()
JUUUUUPPPIIIII
![]() Stan na dzis: ![]() Mam juz z gorki ![]() ![]() ![]() A tak wyglada serducho po "lekkiej" polerce. ![]() [IMG] ![]() Musze przyznac ze najwiekszy problem (tak mi sie wydaje) bede mial z elektryka. Te kable sa tak poprowadzone ![]()
Bo do niektorych rzeczy trzeba dorosnac,a do innych jest sie juz po prostu za starym. Ostatnio edytowane przez betu : 16.12.2012 o 20:39 |
![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2009
Miasto: Józefin
Motocykl: RD07a
Przebieg: 84000
![]() Online: 4 miesiące 1 dzień 13 godz 14 min 9 s
|
![]()
Jak tam Betu ?
Czemu piszesz że będzie problem z elektryką ? Chodzi o ponowne rozłożenie ? Pozdrawiam i chwal sie fotkami ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
wolny strzelec
![]() |
![]()
Powiem ci ze najbardziej z calego skladania przeraza mnie ta wiazka kabli.NIe pytaj czemu.
Czekam na powrot ramy-mialo byc dzis. Jak tylko dotrze-beda fotki.Wkoncu bede mogl zaczac skladac.
![]() |
#108 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
wolny strzelec
![]() |
![]()
W sumie tylko mnie przeraza-musze na podstawie zdjec poprzekladac kable tam gdzie byly wczesniej.Kable sa w dobrym stanie-chociaz tyle.
Moze dlatego ze tyle rzeczy naraz bedzie do skladania-dlatego troche cisne w gacie. Do wiosny jeszcze troche-a poza tym od czego sa koledzy na forum :-) Co do koloru-dalem zaszalec lakiernikowi.Ma byc ciemny kolor (mowimy o ramie)-sam dokladnie nie wiem co sie urodzi.
![]() |
#110 |
|
![]()
Dasz radę , jak coś to każdy pomoże
![]() Co z rama ? Piasek i teraz proszek ? Silnik też będziesz jakoś odmawiał wizualnie ? |
![]() |
![]() |