Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Główny dział > Imprezy forum AT i zloty ogólne

Imprezy forum AT i zloty ogólne Imprezy forum AT i zloty ogólne. Spotkania użytkowników naszego forum. Mają one charakter otwarty: obecność AT wskazana, ale nie jest wymogiem. Piszemy również o imprezach motocyklowych, na które wybierają się nasi forumowicze.

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 05.01.2025, 13:04   #1131
robertG7

robertG7's Avatar

Miasto: Bielsk Podl/Wwa
Motocykl: RD07
robertG7 is an unknown quantity at this point
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 6 dni 3 godz 28 min 5 s
Domyślnie III Zlot Motocyklowy Huta Pieniacka

Cytat:
Napisał zimiok Zobacz post
Ja zaś mam córkę w podstawówce, w 3 klasie, zwyczajnej, nie łączonej. Ostatnio przyszła do domy roztrzęsiona, bo jej koleżanka z klasy powiedziała, że jak ją zdenerwuje raz jeszcze to przyjedzie z nożem do szkoły i ją potnie. Rozeznałem nieco temat i okazało się, że ona jest z normalnej polskiej rodziny. Pije mleko, słucha Chopina, kocha Wojtyłę, przygotowuje się do komunii.
Ja się zatem pytam skąd takie wzorce zachowań. Z domu wynosi pacholę?

Ładnie to wszystko zmyśliłeś i opisałeś w kontrze do jednak prawdziwej historii z przedszkola. Stąd może stwierdzenie Fassiego, że nienawidzisz Polaków, może sam też się nim nie czujesz. Może tylko nie lubisz Polaków, a może uważasz po prostu, że polskość to nienormalność. Tak dedukuję z kilku Twoich wpisów w różnych tematach tego forum
Stary 05.01.2025, 13:53   #1132
zimiok

Zapłaciłem składkę :)

Miasto: Oświęcim
Motocykl: Triumph Tiger 800XC
zimiok jest na dystyngowanej drodze
Online: 4 tygodni 12 godz 32 min 33 s
Domyślnie

Zapraszam do szkoły. Wszystko jest zarchiwizowane u wychowawcy, pedagoga i psychologa szkolnego. Będziesz miał tyle odwagi żeby zweryfikować lub tyle honoru, żeby odszczekać oskarżenia o zmyślonej historii?
Dokończ proszę cytat "polskość to nienormalność", tak jak było w całym eseju i popiszę się pod tym obiema rękami. Czy wolisz się opierać na wyrwanych z kontekstu zdaniach?
zimiok jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 05.01.2025, 17:21   #1133
Boldun

Boldun's Avatar

Zapłaciłem składkę :) Dział PiD

Miasto: B..wała
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Boldun jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 tygodni 1 dzień 1 godz 44 min 8 s
Domyślnie

Zimiok, ja wierzę w tę historię.
Mam znajomych pracujących w różnych szkołach. Tego typu historie są mi znane. Tak, Polskie tzw. dobre rodziny z których to wyrasta bandzior. Wiać to podczas wizji lokalnych i wywiadów środowskowych. Wtedy już jest za późno niestety.
Mloda po 11 listopada przyszła do mnie i mówi że polską flagę trzeba deptać, O tak i tupie nóżkami a 5 min później spiewa mi piosenki niepodległościowe. Deptania flagi z domu nie wyniosła.
Tutaj mamy do czynienia z podobnym przypadkiem, który to okazuje się nieodosobnionym. Dzieciaki ukraińskie zbierają się w grupki podczas przerw podczas zajęć czy po ich zakończeniu i wykrzykują antypolskie hasła. W parkach także spotkać można, niejednokrotnie z nożem w ręku. To nie tylko rzeszowski krajobraz, z tego co słyszałem.
Skąd u 5cio latka takie zachowanie? Co ogląda? jakie rozmowy musi słyszeć w domu czy u znajomych że takie pomysły. Wiadomo, czym za młodu nasiąknie tym na starość trąci.
W większości przypadków są to zachowania uwarunkowane przez środowisko. Młodzi się nie asymilują i trzymają ze swoimi z racji bariery językowej czy strachu przed wykluczeniem z grupy. Tam nasiąkają pacholęta, częstokroć nie wiedząc jak wykrztusić swe frustracje, uzewnętrzniają je w taki a nie inny sposób.

Tu nie chodzi o siekierę, takową w domu mam nie po to by kogoś podczas snu zaciukać. Idąc tym tokiem rozumowania jestem gwałcicielem, wszak narzędzie mam cały czas przy sobie

Mam nadzieję że dopuszczamy taką myśl że siekiernicy idacy "rezać lachiw" nie wszyscy byli przesiąknięci ideami, lecz niejednokrotnie pod przymusem.
Boldun jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 05.01.2025, 18:03   #1134
robertG7

robertG7's Avatar

Miasto: Bielsk Podl/Wwa
robertG7 is an unknown quantity at this point
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 6 dni 3 godz 28 min 5 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał zimiok Zobacz post
Zapraszam do szkoły. Wszystko jest zarchiwizowane u wychowawcy, pedagoga i psychologa szkolnego. Będziesz miał tyle odwagi żeby zweryfikować lub tyle honoru, żeby odszczekać oskarżenia o zmyślonej historii?
Dokończ proszę cytat "polskość to nienormalność", tak jak było w całym eseju i popiszę się pod tym obiema rękami. Czy wolisz się opierać na wyrwanych z kontekstu zdaniach?

Nie znam żadnego eseju z cytowanymi słowami „polskość to nienormalność”, zastosowałem je by opisać Twoje wpisy na forum.
Będąc na południu zajadę. Cofnę słowa o ile będzie tak jak pisałeś, że to normalna polska rodzina, gdzie się słucha Chopina i kocha Wojtyłę. Podaj adres.
Stary 05.01.2025, 18:14   #1135
Emek
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24

Emek's Avatar

Zapłaciłem składkę :) Dział PiD

Miasto: Scyzortown
Motocykl: No Afrika anymore
Emek jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 rok 7 miesiące 9 godz 50 min 12 s
Domyślnie

Najpierw oskarżasz o kłamstwo a następnie chcesz to dopiero weryfikować. Chyba nie taka powinna być kolejność ale OK.
Emek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 05.01.2025, 18:36   #1136
zimiok

Miasto: Oświęcim
Motocykl: Triumph Tiger 800XC
zimiok jest na dystyngowanej drodze
Online: 4 tygodni 12 godz 32 min 33 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał robertG7 Zobacz post
Nie znam żadnego eseju z cytowanymi słowami „polskość to nienormalność”, zastosowałem je by opisać Twoje wpisy na forum.
Będąc na południu zajadę. Cofnę słowa o ile będzie tak jak pisałeś, że to normalna polska rodzina, gdzie się słucha Chopina i kocha Wojtyłę. Podaj adres.
Domyślam się, że nie znasz, bo 99% używających tego cytatu używa go wyrwanego z kontekstu, dziwnym trafem zawsze w złej wierze. Wygoogluj. Znajdziesz od razu.
Gdzie mnie szukać masz w opisie, jak będziesz w okolicy wal na a.
zimiok jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 05.01.2025, 21:31   #1137
fassi
Fazi przez Zet

fassi's Avatar

Miasto: Berlin
Przebieg:
Galeria: Zdjęcia
fassi will become famous soon enough
Online: 9 miesiące 2 tygodni 2 dni 12 godz 55 min 16 s
Domyślnie

Zimiok, Boldunowi wierzę, bo w Germanii 12 letni Ukraińcy dźgają nożami w szkole

https://www.ndr.de/nachrichten/meckl...ngmv15678.html

Daj mi info że młody Polak z nożem ganiał po germańskiej szkole. Nie tak jesteśmy wychowani . Wierzę Boldunowi bo w Germanii to normalność. Co 20 min jest atak z uzyciem noża, nie tylko przez Ukraińców. Dziwne że Polacy nie biegają z nożami.

Znajdziesz mi info , że w Germanii polskie dzieci grożą komukolwiek, odszczekam i przeproszę Ciebie.

Czas start ...
niż tego co zrobiłeś.
fassi jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 05.01.2025, 22:08   #1138
Africa Tigg

Africa Tigg's Avatar

Miasto: Łódź
Motocykl: Tuareg
Przebieg: rośnie
Africa Tigg jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 miesiące 1 dzień 13 godz 15 min 20 s
Domyślnie

Lubiłem oglądać zdjęcia z Ukrainy autora tego wątku pomijając treści negatywnie nacechowane, ale wrzuty innych osób to już jest przeginka.
Nożami dźgają i Polacy, i Ukraińcy, i Ruscy, i wszystkie inne narody - wiem to z własnej roboty i sprowadzanie tego zachowania tylko do jednej nacji, to czysty idiotyzm.
Fassi Polacy też biegają z nożami, nawet nastolatkowie, i nawet doprowadzają do śmierci innych przy ich użyciu - sporo jest tego przykładów, niestety to narasta.
I to że mam takie zdanie, to nie wynika z tego, że nie kocham Polski, Polaków itd. - jak to lubi stosować taki zabieg pewna bardzo "patriotyczna" partia, tylko z mojego codziennego doświadczenia zawodowego.
ps. ciekawe kiedy pojawi się info na forum o "pacholętach" szwedzkich, litewskich, ruskich, czeskich, tureckich, austriackich, niemieckich i pozostałych też, których narody dokonały w przeszłości mordu na Polakach, a więc te "pacholęta" mają już we krwi mordowanie innych...
Africa Tigg jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 05.01.2025, 22:32   #1139
Melon

Melon's Avatar

Miasto: Lublin
Motocykl: cz350/ bandit600/ zx12r/ varadero/vfr1200xd
Melon jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 miesiące 3 tygodni 5 dni 8 godz 37 min 7 s
Domyślnie

Nie pomijaj treści negatywnych w tym temacie tylko przytaczaj argumenty, że tak nie jest bo tylko oceniasz czyjąś wizję teraźniejszości. Czy to jest trudne przytoczyć fakty, że ktoś się myli czy łatwiej oceniać kogoś ? Zastanów się bo to widzi reszta świata, jesteś na wizji.
Stary 05.01.2025, 22:43   #1140
Africa Tigg

Africa Tigg's Avatar

Miasto: Łódź
Motocykl: Tuareg
Przebieg: rośnie
Africa Tigg jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 miesiące 1 dzień 13 godz 15 min 20 s
Domyślnie

woow... jestem na wizji - widzi mnie cały świat :-)
Pozwolisz, jednak że będę czytał, to co uważam za stosowne dla siebie.
Nadal twierdzę, że sprawcami ataków z użyciem niebezpiecznych narzędzi, w tym noży, są osoby z każdej nacji, w większości oczywiście to Polacy, bo mieszkamy w Polsce i statystycznie to oczywiste.
Mam podawać tutaj nazwiska ofiar, czy tylko sprawców?
No zastanów się trochę.
Africa Tigg jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Zasady Postowania