|
![]() |
#1 | ||
![]() Zarejestrowany: Jun 2021
Miasto: Wołomin
Motocykl: CRF1100D2 2021
![]() Online: 9 godz 1 min 4 s
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
![]() Zarejestrowany: Sep 2021
Miasto: Chrząszczyrzewoszyce powiat Łękołody
Motocykl: CRF1100
Przebieg: 77000
![]() Online: 1 tydzień 5 dni 5 godz 18 min 58 s
|
![]() Cytat:
Jeśli serwis nie stwierdzi usterki bo w trakcie badania dotyk będzie działać ... to faktycznie może nie uznać reklamacji. Możesz też nagrać film i pokazać co Ci się przydarza ... jak tak zrobiłem i na podstawie filmu przyjęto i uznano reklamację. Na podstawie filmu wymieniono mi wadliwy element. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() |
![]()
Jak to w robocie żartujemy ma takie tematy: jeździć obserwować, a jak co będzie się działo proszę przyjechać ;-)
Naprawdę oszczędności producentów będą nas ciągnęły po kieszeni. Jedne mniej, inne więcej. Przykład rdzy w małych crfach na spawach przy zbiorniku. Zalałem sziwaksem do profili zamkniętych. Z tego co się dowiedziałem, przeprawa przez mękę aby to złapać na gwaracji. Sorry za oftop. Można skasować. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
![]() Zarejestrowany: Oct 2020
Miasto: Ruda Śląska
Motocykl: CRF 1100
![]() Online: 4 dni 2 godz 6 min 15 s
|
![]() Cytat:
pozdrawiam Marcin Jan
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2021
Miasto: Chrząszczyrzewoszyce powiat Łękołody
Motocykl: CRF1100
Przebieg: 77000
![]() Online: 1 tydzień 5 dni 5 godz 18 min 58 s
|
![]() Honda ..jak i większość firm w dzisiejszych czasach unika odpowiedzialności za swoje niedoróbki. Więc nawet jeśli wie ... to unika strat finansowych po przez różne uniki. Gwarancja mija i odpowiedzialność za błędy znika. Po gwarancji nagle te naprawy stają się zasadne bo Honda na tym ewentualnie może zarobić. Takie mamy realia i tyle. Wszystko jest przemyślane i ryzyka są oszacowane. To samo jest z ubezpieczalniami ... jak nie walczysz to Cię zbywają. Ostatnia akcja serwisowa Hondy związana z wymianą softu i to, że przysyłali pisma poleconym, to w mojej ocenie była akcja chroniąca w sensie prawnym dupę Hondy. Informowali klientów poleconym o akcji po to aby nie można było podnosić w sądzie argumentu, że nie informowali pomimo , że wiedzieli o niebezpiecznej dysfunkcji ... co mogło by wpłynąć na ewentualne roszczenia że strony userów. Każdy upgradowany VIN jest odnotowany w bazach Hondy. Po upgrade sprawdzałem czy mój VIN jest jeszcze do upgrade i już nie był. Liczą się słupki w excelach i na prezentacjach na spotkaniach zarządu. Zadowolenie klienta też jest badane i wyceniane. ... W sumie to żadna nowość ..wszyscy to wiedzą. Ostatnio edytowane przez syncronizator : 11.11.2022 o 17:19 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
![]() Zarejestrowany: Jun 2021
Miasto: Wołomin
Motocykl: CRF1100D2 2021
![]() Online: 9 godz 1 min 4 s
|
![]() Cytat:
![]() Dziś już nikt nie dewelopuje produktów jak Japończycy pierwszego lexusa LS poświęcając wiele lat pracy i doprowadzając każdy detal do perfekcji, nikogo na to nie stać. Długie badania i testy dałyby co prawda duży poziom bezawaryjności, ale jednocześnie pochłonęłyby za wiele środków, co przy dzisiejszej specyfice działania rynku i częstotliwości wprowadzania nowych modeli utopiłoby firmy produkcyjne. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2013
Miasto: Lubelskie
Motocykl: CRF1000
Przebieg: 149 000
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 2 dni 2 godz 8 min 31 s
|
![]()
czy ktoś miał taki tablet w rękach ew. nowy jeszcze w pudełku? może tam jest home made (chałupniczo)
![]() Ostatnio edytowane przez mdxmd : 18.11.2022 o 23:16 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() |
![]()
Rdza na zbiorniku na gwarancji? Brzuch mnie boli od śmiechu.
Pozdrawiam Pan od gwarancji ![]()
![]() |
#9 | |
![]() Zarejestrowany: Nov 2019
Miasto: Chełm
Motocykl: CRF1100 DCT ES
![]() Online: 3 tygodni 2 dni 17 godz 44 min 31 s
|
![]() Cytat:
Przy okazji, widzieliście dokument na którym ktoś się podpisał, stwierdzając że zardzewiały zbiornik paliwa w nowym (na gwarancji) motocyklu nie ma żadnego związku z jakimkolwiek niebezpieczeństwem teraz lub w przyszłości? No właśnie. Pójdźmy dalej. Udajcie się na badanie techniczne do SKP i pokażcie diagnoście palcem rdzę na zbiorniku paliwa. No ciekawy jestem reakcji Hondy / sprzedawcy jak się okaże, że roczny motocykl nie możne legalnie poruszać się po drogach. Nie jestem diagnostą, być może można jeździć pojazdem z zardzewiałym zbiornikiem paliwa. Jest tu ktoś z aktualnymi uprawnieniami? Edit: Nieuczciwi sprzedawcy dlatego tak postępują ponieważ klienci się temu nie sprzeciwiają. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2013
Miasto: Lubelskie
Motocykl: CRF1000
Przebieg: 149 000
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 2 dni 2 godz 8 min 31 s
|
![]()
kilka postów wcześniej była informacja, że ekran sam wraca do funkcjonalności po jakimś czasie. Także na wiosnę po pierwszej przejażdżce pewnie odżyje.
Były pompy paliwa, regulatory i wałki zdawcze teraz do akcji wkraczają tablety ![]() Na grupie FB użytkowników CRF1100 jest sporo postów o zanikającym dotyku, jeden z użytkowników ma już nawrót problemu po wymianie wyświetlacza. Ostatnio edytowane przez mdxmd : 17.12.2022 o 00:50 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Pokrowiec dla crf1100 | flash | Szpej turystyczny - Produkty i Porady | 6 | 28.06.2021 16:32 |
antena GPS w CRF1100 | szynszyll | Oprogramowanie, wyświetlacz, nawigacja | 1 | 26.12.2020 15:39 |