10.04.2019, 02:50 | #111 |
Miasto: radom
Motocykl: crf 1000A->790advR/drz 400e
Online: 1 tydzień 6 dni 17 godz 30 min 33 s
|
pomierzyłem chyba większość kurtek
mam 178 i 86kilo revit sand 3 nie mogłem się wstrzelić w rozmiar, nie pasowała mi długość rękawów i sztywny materiał kurtki. scott dual raid.....mieściłem się idealnie w L, nie krępowała ruchów, ale znowu materiał nie ten kurtka warta 800 stów nie 1800 zł held open road nawet fajna i przemyślana, bardzo lekka,,,,wcisnąłem się nawet w 50! wtedy ochraniacze były na właściwych miejscach wszystko z modeki mi odpadło - strasznie ciężkie, chciałem coś lżejszego, z tego samego powodu rst mierzyłem dainese d explorera - ale żeby ochraniacze były w dobrych miejscach potrzebowałem 50 a ta już była za bardzo opięta. Inna sprawa że mam cały czas w szafie kombiaka Lagune Sece i już dawno się w niego nie mieszczę a rozmiar 52. Mierzyłem tez dainese sandstorma. Ale ostatecznie wybrałem spidi raid,,wcisąłem się w L w XL więcej swobody ale ochraniacze na łokciach w złych miejscach. Kurtka lekka, ale myśle ze do 8-10 stopni tylko, z oczywistych względów nie testowana w lato. Ochraniacze we właściwych miejscach już się sprawdziły przy paciaku na żwirze. |
10.04.2019, 08:18 | #112 |
Miasto: Poznań
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 3 dni 16 godz 16 min 57 s
|
Czy ta spidi ma taki inny w dotyku materiał?
Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka |
10.04.2019, 10:01 | #113 |
Miasto: radom
Motocykl: crf 1000A->790advR/drz 400e
Online: 1 tydzień 6 dni 17 godz 30 min 33 s
|
Najprzyjemniejsza w macaniu była
1. d ainese d explorer - nazywają to mugello, mugello stretch 2. zaraz po tym był tatcel w wersji buse (open road jest bardzo lekki) 3. tatcelowe sa tez lepsze kurtki modeki tylko że bardzo cięzkie 4. włos za nimi może ex aequo z buse jest ten materiał spidi- nylon (Tenax chyba go nazywają) 5. dużo niżej dainese sandstron ....długo nic.... 6. sztywna cordura chyba w scott dual raid 7.jeszcze bardziej sztywna w rst,równie sztywny materiał w revit (chyba to nawet nie była cordura) |
10.04.2019, 12:51 | #114 |
Hej, właśnie zamówiłem zestaw Helda kurtka Carese II i Spodnie Torno.
Łaziłem jak baba (bez obrazy) po sklepach i mierzyłem te sukienki chyba 2 miesiace. REVIT super, plan był na zestaw Defender, ale na mnie nie pasuje. Materiały spoko, wygląd to już w ogóle amerykancki taki. Ale nie dla mnie. Fajne są ciuchy od IXS, dożo wentylacji, spoko wykonanie, ale chciałem goretex. Held, pasował najlepiej kurtka L gacie M. Held ma też opcję assistance, jeśli zapłacisz regularna cenę dostajesz na 5 lat gwarancję wykorzystania 50% kwoty wydanej na ciuchy od tego importera (nie tylko held). Warunek to notatka policji, że jakiekolwiek zdarzenie miało miejsce i nie musi ono dotyczyć ciuchów. Koszt to jakieś 300-400 bo taki rabat można otrzymać u sprzedawcy. Nie wiem czy skorzystam z tej opcji, ale może komuś ta informacja się przyda. Dlaczego CareseII ? - Najlepiej leżał na mnie - rozbudowana wentylacja - gore tex zakładany na kurtkę (funkcja kondon), lub wpinana. - pozytywne opinie użytkowników |
|
10.04.2019, 13:39 | #115 | |
Cytat:
Pozdrawiam Ostatnio edytowane przez JarekO : 10.04.2019 o 15:57 |
||
10.04.2019, 15:56 | #116 |
Ze spodniami to miałem przede wszystkim problem z rozmiarówką.
L były za duże, M z wpięta podpinka za małe i nieco krótkie. Wyszedłem z założenia że goretex będzie używany na wierzch, a wtedy miejsca jest tyle ile trzeba. Buty mam wysokie i jakoś to wszystko w tej konfiguracji zaczęło pasować. Co do samych spodni: - wentylacja uboższa w porównaniu z kurtką, ale są wloty wentylacyjne i wyloty z tyłu - skóra antypoślizgowa od wewnątrz ud i na d..pie - działa - ochraniacze leża ok i generalnie portki pierwsza klasa jakościowo - goretex da się bez problemu założyć na wierzch, to działa i jest wygodnie. |
|
12.04.2019, 10:28 | #117 |
O
Mam od 2 lat. Wszędobylska ale...
1. Wyrwało się mocowanie zamka do spinania góry z dołem w kurtce. 2. W kieszeniach z czasem rzepy wyrywają gore, na samym brzegu pomiędzy końcem padki a miękka częścią rzepa. To pewnie od przeładowanych kieszeni, wiec uważaj. 3. U mnie cześć suwaka, za która ciągniesz się wyłamała w kurtce w dwóch zamkach. 4. Portki z tylu na dole są jasne, od łańcucha się brudzą bardzo. 5. W portkach po dwóch latach i około 27kkm zamki kieszeni górnych się rozlazły. 6. Czas naprawy to jakaś porażka, obecnie czekam na spodnie od 22 lutego. 7. Protektorzy z czasem się łamią, u mnie w łokciach. Wniosek: Koniecznie zarejestruj gwarancje na 5 lat:https://www.held.de/275-0-5-Jahres-Garantie.html Teraz pozytywy: 1. Mi pasuje rozmiarowo=wygodna. 2. Dobra wentylacja, w lecie nawet w okolicach 40 dawała radę. Paten z mesh użytym do wszycia zamka głównego w kurtce, super. 3. Zakładanie gore na wierzch, super sprawa. Tu małe ale kurtka wystaje spod gore może 1cm, wiec na końcu namoknie. 4. Materiał bardzo trwały po 2 latach i niezliczonych praniach, jasny kolor a jeżdżę praktycznie cały rok, ciagle wyglada dobrze. Modeka po 2 latach w czarnym kolorze na symatex złom, wszędzie meszek. Membrana od Medeki się rozsypała/złuszczyła. Chyba od temp, zostawiłem ja w kufrze alu na pół dnia i słoneczko podgrzało. 5. Kieszeń z tylu mega pojemna i zamykana na zamek. 6. Kluczowe zamki mimo przygód z częścią za która się ciągnie, są dobrej jakości. Po przebiegu jak wyżej, wszystko działa i nie wymagało podginania. Tylko te kieszenie w spodniach na zamku sprezynkowym:-/ Na koniec. Mogli by do gore dołożyć kaptur odpinany, podpinka robiła by robotę przeciwdeszczowki na kempingu i do zwiedzania. O to chyba tyle. Ostatnio edytowane przez zylek : 12.04.2019 o 14:48 |
|
12.04.2019, 11:15 | #118 |
Miasto: Wrocław
Motocykl: Husqvarna 701 Enduro
Online: 1 miesiąc 4 tygodni 15 godz 23 min 25 s
|
Polska SECA robi standard i przedłużane. Niestety tylko niektóre modele i tylko w czarnym kolorze. Jeszcze nie dojrzeli do tego, że coraz więcej motocyklistów preferuje kolory inne niż czarny.
|
12.04.2019, 11:51 | #119 |
Motocykl: CRF 1000
Online: 5 dni 1 godz 27 min 10 s
|
Ja ostatnio kupowałem Jeansy Trilobite i też mieli różne długości nogawek. Super portki swoją drogą tylko drogie trochę.
|
12.04.2019, 12:17 | #120 |
Miasto: Warszawa
Motocykl: inne moto
Online: 2 tygodni 1 dzień 11 godz 32 min 26 s
|
Dzięki za info. Niestety ja musze mieć krótkie albo spodnie musza być tak skonstruowane żeby łatwo skrócić je oraz membranę i podpinkę.
|
|
|