|
Regularne czynności serwisowe Wymiany: płynu hamulcowego, chłodniczego, oleju silnikowego i w zawieszeniu, filtrów, opon, zębatek i łańcuchów, świec. Regulacje: zaworów, gaźników, łańcuchów, łożysk główki ramy, świateł. Kontrola: opon, linek, akumulatora, łożysk, przygotowanie do sezonu i do zimy, smarowanie elementów. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
26.01.2013, 17:54 | #111 |
wolny strzelec
|
Silnik juz jest wizualnie odnowiony.Byla szmata i jechane z 2 godz.Moze pomysle co zrobic z tymi dekielkami-tam sie farba troche luszczy.
Rama byla wypiaskowana i polakierowana.Nie pytaj jak-bo sam nie wiem.Dowiem sie jak dostane ja znow w swoje rece.
26.01.2013, 19:50 | #112 | |
Cytat:
No coś z tym musisz zrobić bo może Ci popsuć cały efekt. Póki masz silnik wyjęty odkręć te dekielki, oczyść delikatnie i pomaluj natryskowo (możesz nawet sprayem się pobawić). Lakier bez trudu dobierzesz w dobrym sklepie. A przy okazji zdjętych pokryw można sobie na sprzęgło popatrzeć itd. No bo jak już rozebrałeś do golasa to warto także mechanicznie Królową sprawdzić i odnowić co trzeba?! Powodzenia |
||
26.01.2013, 21:13 | #113 |
wolny strzelec
|
Faka maka-a ja myslalem ze juz powoli bede ja skladal.Ale masz racje-jak sie powiedzialo A.
trzeba bedzie to pomalowac-wczesniej o tym myslalem,ale nie chcialem zrobic wiekszej szkody niz pozytku z tego malowania. Oczyszcze,zagruntuje i psikne czyms w kolorze pink :-)
26.01.2013, 21:24 | #114 |
Jak się boisz, że to spaprzesz to daj jakiemuś dobremu lakiernikowi. Weźmie za taki detal pewnie niewiele więcej niż Ty zapłaciłbyś za lakier, podkład itp.
No chyba, że chcesz od początku wszystko zrobić sam by mieć satysfakcję- to rozumiem! |
|
26.01.2013, 21:36 | #115 |
wolny strzelec
|
Zrobic zrobie-ale czy to sie trzymac bedzie?
W kazdym razie bedzie ladniej niz bylo.Masz racje
03.02.2013, 17:34 | #116 |
wolny strzelec
|
i stanelo sie.
Wkoncu dotarlo co dotrzec mialo. A wyglada to tak: Jest napewno lepiej niz bylo.No i czarne powinno pasowac do mojej koncowej koncepcji. Co jeszcze milego mnie spotkalo-srubki wrocily z dalekiej podrozy. Az sie chce chciec Czekam teraz na wieksza wolna chwile i zaczne skladac.A tu jeszcze tyle rzeczy do zrobienia
03.02.2013, 17:39 | #117 |
pięknie! informuj o postępach i oby nie zabrakło Ci sił w momentach trudniejszych a na pewno takie będą.
03.02.2013, 17:44 | #118 |
Miasto: RZ/RBR
Motocykl: RD07a
Galeria: Zdjęcia
Online: 3 tygodni 6 dni 16 godz 36 min 5 s
|
Super sie zapowiada a jak bedziesz miał dalej wątpliwości czy dasz rade podpiąć instalacje to ja ci wyśle zdjecie mojej (samochodowej) gdzie nie mam pojecia o elektryce :P (do samych świateł jest taka wiązka jak w całej afri )
|
03.02.2013, 18:00 | #119 |
Miasto: Toruń
Motocykl: LC8 SuperEnduro
Online: 4 miesiące 1 tydzień 5 dni 2 godz 28 min 34 s
|
Też mi się tak marzy każdą śrubkę odnowić. Powodzenia i wytrwałości.
|
03.02.2013, 18:37 | #120 | |
wolny strzelec
|
Cytat:
Nie nadarmo ogladalo sie sasiadow