20.06.2022, 00:17 | #111 |
Gość
Online: 0
|
|
20.06.2022, 06:45 | #112 | |
Cytat:
|
||
20.06.2022, 12:21 | #113 |
Ja oglądałem na starym iPhone SE mk1 - nie dziw się, że mi się wyświetlił w wersji 'S'
21.06.2022, 18:33 | #114 |
Ajde Jano
Miasto: Rataje Słupskie
Motocykl: Raczej nie będę miał AT
Galeria: Zdjęcia
Online: 9 miesiące 4 dni 23 godz 26 min 3 s
|
Używam dobrego materaca, ale warto sprawdzić przed wyjazdem na biwak. W zeszłym roku wydawało mi się że jeden z materacy nie trzyma ciśnienia, ale zbagatelizowałem tą informację. Jadąc na spotkanie do Warki chwyciłem pierwszy z brzegu i nie mogąc znaleźć namiotu 2 sekundowego, zabrałem marabuta. Po napompowaniu miałem jakieś 2 minuty zanim poczułem ziemię. Przeglądnąłem zawory i napompowałem ponownie i ponownie uderzyłem w ziemię po jakiś 2 minutach. Resztę nocy spędziłem na glebie. Na drugi dzień zanurzyłem materac w Pilicy aby szybko zlokalizować przebicie, wyglądające jak zrobione nożem, niestety nie miałem reperaturki bo pokrowiec został w domu. Kolega miejscowy pożyczył kanadyjkę którą jakoś wcisnąłem do środka, to były zimne noce. Jednym słowem warto mieć materac, mały i lekki ale sprawny
BMW Club Praha 001 1.Nigdy nie polemizuj z idiotą. Sprowadzi cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem. 2.Czasami lepiej milczeć i sprawić wrażenie idioty, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości. |
21.06.2022, 19:21 | #115 |
Gość
|
Podusia i materac z DECA polecane przez wujka Matiasa zakupione. Właśnie przechodzą próbę szczelności aby nie było kuku jak u Marka
|
22.06.2022, 09:40 | #116 |
Cieszę się, że mogłem się na cokolwiek przydać.
Z uwagi na ich obecność w FR mam trochę zgryz ale Deca nie ma konkurencji i są tam /niektóre/ bardzo przyzwoite produkty. Życzę ciśnienia między planetą a ciałem no i obyś miał okazję często ten fenomen testować p.s. Tupek w finlandii miał taki fajny materacyk Naturehike od majfrendów, z pierdzącą poduszkopokrowcem do dmuchania tegoż. fajny patent i bardzo lekki i kompaktowy ale uważam, że zrobiony był z powietrza i ten z Deca go przeżyje. jeśli idzie o klejenie dziurek po kolcach/igłach co czasami i chyba najczęściej się zdarza przy noclegach w tzw pzdu to polecam wozić oryginalnie zapakowaną kropelkę/klej z małym woreczkiem strunowym w środku zawierającym sodę oczyszczoną, trzy szczypty wystarczą. po zlokalizowaniu dziurwy i spuszczeniu powietrza się dziurkę zakrapla kropelką i zasypuje sodą. wynikiem jest natychmiastowe utwardzenie kleju plus grudka trzymająca ciśnienie. można i samym klejem ale trzeba czekać ;D kupiłem kiedyś za bezcen cztery Thermaresty z Holenderskiej armii, dziurawe jak rzeszoto po noclegu chyba właśnie w jakichś różach czy coś... przećwiczyłem temat dokładnie.
22.06.2022, 12:13 | #117 |
Ajde Jano
|
Nauczka na przyszłość jest taka, aby wozić ze sobą pokrowiec w którym zarówno instrukcja naprawy jak i potrzebne elementy do naprawy na szybko. Najciekawsze że łatwa jest stosowana do szybkiej naprawy w drugim przypadku stosujemy tylko klej. Pompowanie rzeczywiście jest najbardziej efektywne jak dłonie są ułożone w sposób ukazany na obrazku aczkolwiek nie jest to układ najwygodniejszy
BMW Club Praha 001 1.Nigdy nie polemizuj z idiotą. Sprowadzi cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem. 2.Czasami lepiej milczeć i sprawić wrażenie idioty, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości. |
22.06.2022, 12:18 | #118 |
Gość
|
Czy klejenie latkami do dętek nie sprawdza się? Pytam, bo wożę (a może niepotrzebnie) i nigdy (na szczęście) nie musiałem kleić.
nabU - jak Ty na tym testowo leżysz jak to na ścianie? |
22.06.2022, 13:09 | #119 |
Ajde Jano
|
Pewnie się sprawdza przy lataniu dętek, niestety nie mam dętek to i też niewiele pomogę. Natomiast ten klej do materiału tekstylnego działa skutecznie. Wygląda jakby się wtopił w materiał i nic więcej nie potrzeba. Wygląda w miarę estetycznie
22.06.2022, 13:42 | #120 |
Miasto: Święte chlewiki
Motocykl: Żółty Kurczaczek
Online: 4 tygodni 1 dzień 22 godz 46 min 11 s
|
Tak zachwalany Neoair się rozszczelnił w komorach, odp: producenta( dystrybutora)
Gwarancja produktu nie obejmuje przedstawionej przez Pana usterki ze względu na niewłaściwe użytkowanie produktu. hmmmmmm jestem za gruby czy jak ? Ostatnio edytowane przez Futrzak : 30.12.2023 o 23:08 |
|
|