![]() |
#111 |
![]() Zarejestrowany: Nov 2010
Miasto: Tarnowskie Góry
Motocykl: TT800XC 2011
Przebieg: 147000
![]() Online: 3 tygodni 5 dni 9 godz 35 min 19 s
|
![]()
Ja już trochę pojeździłem w moim BYE więc:
- szyba paruje, przy delikatnym rozszczelnieniu schodzi, - dość głośny (w porównaniu do otwartej Naxy S1 myślałem, że będzie ciszej) - łba nie urywa do około 140km/h, szybciej nie jechałem, - wentylacja OK, zobaczymy jak będzie przy wyższych temp. Na razie to max 18st było, - szyba szczelna, - super wygodny, szybko się ułożył, nic nie uwiera w czachę, - nic się nie odkręca. Jak na razie, za tą kasę to jestem zadowolony. Chodzi oczywiście o ten model http://www.yamaha-motor.it/it/prodot...ss/Desert.aspx |
![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
![]() Zarejestrowany: Feb 2009
Miasto: Słupno
Motocykl: DR 800
![]() Online: 1 tydzień 2 dni 18 min 48 s
|
![]()
Właśnie odebrałem kask zakupiony z tej aukcji:
http://moto.allegro.pl/kask-offroad-...292603896.html Jakość materiałów oraz precyzja wykonania po pierwszych oględzinach wypada pozytywnie. Na razie nie mogę nic napisać co do wrażeń podczas jazdy ale po pierwszych testach postaram się napisać parę słów. Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2011
Miasto: Odolanów
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 1 tydzień 6 dni 4 godz 27 min 28 s
|
![]()
Rebel może posiadasz już jakieś opinie na temat tego Acerbisa bo jestem nim poważnie zainteresowany, a nie chciał bym kupować kota w worku.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Warszawa/Natolin
Motocykl: nie mam już AT
Przebieg: 99999
![]() Online: 1 miesiąc 5 dni 20 godz 53 min 17 s
|
![]()
Miałem na bani wczoraj tego FLY-a
![]() Ogólnie ok ale jak dla mnie daszek zdecydowanie za krótki, jak miałem kask na głowie to podnosząc wzrok do góry nie widziałem daszka, co za tym idzie nie spełnia on swojego zadania. Nie zwróciłem uwagi czy był na maksa opuszczony ale rant skorupy kasku zasłaniał mi ten daszek.
![]() |
#115 |
![]() Zarejestrowany: Feb 2009
Miasto: Słupno
Motocykl: DR 800
![]() Online: 1 tydzień 2 dni 18 min 48 s
|
![]()
Wklejam jeszcze tutaj
![]() Pierwsze wrażenia z jazdy w kasku Acerbis Active. Pierwsze "wciągnięcie" na głowę i zaskoczenie. Leży dobrze, ucisk znośny (mam nadzieje że się ułozy), nawet mniejszy niz w moinm poprzednim kasku (Nolan N70). Fajne zapięcie, opierwszy raz je "obsługuje" i od razu jest to obsługa intuicyjna. Jak chyba większość tego typu kasków do cichych nie należy ale korki w uszach załatwiają temat na dobre ![]() ![]() ![]() Wentylacja na przodzie szczęki jest i nie jest to atrapa. Łatwe i szybkie manipulowanie. Nie jeździłem jeszcze w deszczowa pogodę więc nic nie napiszę odnośnie parowania szybki. Szybka nie posiada pin-lock'ów. Nie próbowałem jej wyjmować więc nie wiem czy jazda w googlach jest możliwa. Ma wyczuwalne 3 położenia i dość łatwo i szybko się ja ustawia. Zapewne jakieś wady i mankamenty wyjdą w "praniu" ale jak na razie jestem zadowolony. Niestety nie mam skali porównawczej do innych kasków więc nie napiszę, ze w tym kasku jest to a w tamtym tego brak. Pewnie jeszcze cos skrobnę jak dowiem się więcej na temat tego kasku. Nikogo nie zachęcam ani nie zniechęcam do spróbowania jazdy w tym "garnku". Kupiłem bo był dostępny od ręki i był......biały ![]() Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
|
![]()
Koledzy mam dylemat w poniedziałek muszę kupić kask i zostały mi dwie opcje Fly Trekker i Acerbis Active pomóżcie który bo ja mam w głowie
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2010
Miasto: Łaziska Górne
Motocykl: Yama XT614Z Terefere, Husq. TE610ie
Przebieg: x34tys
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 2 dni 10 godz 21 min 26 s
|
![]()
Oba kaski na razie mało znane. Trakkera ma kumpel i tyle co udało mu się pojeździć (będzie z 3tys.km) to bardzo zadowolony. Najlepiej jakbyś miał gdzie przymierzyć, bo niekoniecznie to co jednemu pasuje, Tobie również podejdzie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2011
Miasto: Kielce
Motocykl: Dziczyzna
Przebieg: ustalam
![]() Online: 4 miesiące 1 tydzień 3 dni 14 godz 40 s
|
![]()
mam trekkera od jakiś 2 tyś km i na dzisiaj mogę powiedzieć o nim tyle:
PLUS: - można latać z goglami i z szybką ![]() - cicho - z daszkiem na czarnym w trasie nawet za tirami jest ok - nie targa głową do zerwania kręgów ![]() - daszek jak dla mnie spełnia zadanie - opuszczony na maksa - wentylacja ok jak na duala - szyba dobrze spasowana z uszczelką - nie leciałem w ulewie ale w deszczu nic nie przeciekło ![]() MINUS - parująca szyba ...yyy - na razie tyle |
![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Miasto: kwidzyn-korzeniewo
Motocykl: RD04
![]() Online: 5 dni 11 godz 16 min 15 s
|
![]()
i ja dodam 3 grosze od siebie :P
dzisiaj zamówiłem IXS - HX 279, protestuje i opisze, wcześniej latałem w LS2 AIRFORCE 2 - tylko quadem |
![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
|
![]()
No i kupiłem białego Acerbisa zobaczymy jak się będzie sprawował narazie jest OK.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Kask Uvex Enduro - opinie użytkownikow | AnubisXRV | Kaski | 35 | 03.10.2012 13:27 |
Kask HJC CL-XS - opinie?! | michoo | Kaski | 10 | 07.02.2010 20:07 |
Kask Kombat Massacre - opinie | vinc18 | Kaski | 18 | 16.03.2009 20:39 |