![]() |
#1211 |
![]() |
![]()
Jakiś czas temu właśnie zastosowałem sposób Bukowskiego i jestem happy do bólu .
Ciągniecie za set pasażera to może wyrwać kawał mięcha z ręki, a u mnie to jeszcze kawał mięcha z łydki |
![]() |
![]() |
![]() |
#1212 |
Gość
Online: 0
|
![]()
Mareczku, jedyne co do tego potrzebujesz to mały podnośnik hydrauliczny
![]() Nie taka wielka "żaba" jak na filmie poniżej, ale mały podnośnik słupkowy. Choć ogólna zasada jest taka sama. Sprawdzone doświadczalnie na poprzednim moto... ![]() |
![]() |
![]() |
#1213 |
Ajde Jano
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Rataje Słupskie
Motocykl: Raczej nie będę miał AT
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 9 miesiące 1 tydzień 2 dni 22 godz 10 min 43 s
|
![]()
Mam nawet taki, został mi się po T4R i stoi to wykorzystam, ale na wycieczkę go ze sobą nie zabiorę, co w takim przypadku? Przesuwamy motocykl znacząc ślad na asfalcie?
BMW Club Praha 001 1.Nigdy nie polemizuj z idiotą. Sprowadzi cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem. 2.Czasami lepiej milczeć i sprawić wrażenie idioty, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1214 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() |
![]()
Stawiasz na kosie, przechylasz na siebie i jazda.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1215 |
![]() |
![]()
Idąc tropem Bukowskiego, łańcucha się nie smaruje.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1216 |
Gość
Online: 0
|
![]()
czemu mialoby się nie smarować?
olejarke co prawda wywaliłem jeszcze w starej RD07, ale łańcuch smaruje. chociaz tak na 100% to nie jestem przekonany, że trzeba. Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka |
![]() |
![]() |
#1217 |
Moderator
![]() Zarejestrowany: Dec 2008
Miasto: Niemcownia
Motocykl: CRF 1000D/DCT
Przebieg: 48k+
![]() Online: 4 miesiące 4 tygodni 1 dzień 2 godz 35 min 8 s
|
![]()
Jak kogoś nie stać na centralkę to musi kupić olejarkę
![]() ![]()
![]() |
#1218 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2013
Miasto: Lubelskie
Motocykl: CRF1000
Przebieg: 149 000
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 2 dni 2 godz 8 min 31 s
|
![]()
w CRF też można stawiać na centralce bez wysiłku ale trzeba ją skrócić tak aby tylne koło po postawieniu na centralce było max 2cm nad gruntem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1219 |
![]() |
![]()
Ja w zasadzie przestałem smarować łańcuch. Robię to tylko po myciu lub mocnym deszczu, żeby nie hałasował i nie rdzewiał. Pierwszy w NAT przejechał chyba 20-30 kkm. Nie pamiętam dokładnie. Drugi nie wiem bo sprzedałem jak miał kilkanaście. Teraz w 690 psiknąłem łańcuch może ze 3 razy, a ma 8 kkm i wygląda i działa jak nowy, a lekko nie ma.
Do smarowanego więcej syfu się klei. Ergo - jeśli zakładać centralkę to z pewnością nie z powodu smarowania łańcucha. Szczególnie, że w NAT lubiła hałasować na nierównościach. Może w 1100 poprawili. A zapytam posiadaczy NNAT - większych problemów nie macie 😀? Wiem, że jeszcze trochę tryb zimowy obowiązuje, ale żeby tylko o kufrach i centralkach? To przeczy tezie o globalnym ociepleniu - zima na całego 😀. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1220 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2019
Miasto: Warszawa
Motocykl: CRF1100L AS, Husqvarna 701 Enduro, KTM 890 Adv R
![]() Online: 2 tygodni 1 dzień 17 godz 42 min 0
|
![]()
Nie no było o lekkim ściąganiu już ale okazało się, że to nie tylko 1100 dotyczy. Chyba za wcześnie i za mało na razie tego jeździ aby były jakieś interesujące problemy.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Rosja w 2020 bez wizy | zz44 | Kwestie różne, ale podróżne. | 1 | 16.12.2018 23:42 |
Yamaha TTR600 vs Honda XR600R vs Honda XR650R | Wolo | Inne - dyskusja ogólna | 84 | 06.02.2018 11:38 |