![]() |
|
Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#121 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2005
Miasto: Kraków
Motocykl: RD07a
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 3 tygodni 6 dni 14 godz 28 min 34 s
|
![]()
Czy na tydzień czy 4 miesiące to już nie robi... ten sam ekwipunek. (no moze olej i filtry odpadają)
Hotele: 35l wystarczą + worke 45 Namioty: Cały camping spiwory karimaty to i 41 bedzie za malo... ALe na ALusy mozna przywieszać, a na Givi trudno
pozdrawiam, podos AT2003, RD07A ------------------ Moje dogmaty 0. O chorobach Afryki: (klik) 1. O Mikuni: Wywal to. 2. O zębatce: Wypustem na zewnątrz!!! 3. O goretexie: Tylko GORE-TEX 4. O podróżach: Jak solo to bez kufrów 5. O łańcuszkach rozrządu: nie zabieram głosu. 6. Lista im. podoska Załącznik 10655 7. O BMW: nie miałem, nie znam się, nie interesuję się, zarobiony jestem. 8. O KN: Wywal to. 9. O nowej Afripedii: (klik) |
![]() |
![]() |
![]() |
#122 | |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 4 tygodni 8 min 6 s
|
![]() Cytat:
eee Podos na tydzien czy 4 miesiace... chyba nie ten sam, w koncu sam przebieg powoduje, ze musisz wiecej czesci zabrac, bo wiecej moze sie zdarzyc... ale i tak pakowanie rzecz wzgledna... jednemu starcza 2 tshirty inny musi miec ich 8 takze.... Ja mialem 2 x 41 alu + worek 45 + dwie sakwy po 15... i bylo jeszcze miejsce wolne aby kupic prowiant na 3-4 dni.... teraz spakowalbym sie bez sakw na te 4 miesiace...
![]() |
![]() |
#123 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2005
Miasto: Wrocław
Motocykl: Nie mam już Afryki
![]() Online: 4 miesiące 2 dni 2 godz 39 min 26 s
|
![]()
Gryzoń, obniżałeś tłumiczek..?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 4 tygodni 8 min 6 s
|
![]()
![]() |
#125 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2005
Miasto: Kraków
Motocykl: RD07a
![]() Online: 3 tygodni 6 dni 14 godz 28 min 34 s
|
![]()
cwiczenie czyni mistrza, hehe.
Za pierwszym razem tez mialem 8 podkoszulków, ale za drugim juz tylko dwa. podobnie jak i majtek - tyle ze wszystko z szybkoschnących materiałów. Szybka przepierka, wykręcenie i za 5 min suche. To samo dotyczyło ręczników (MSR) Spodni długich (KwikDRY, McKinley) Oszczedza miejsca i wystarczy jedna sztuka na cały czas. ZERO BAWEŁNY. No moze arafatka...
pozdrawiam, podos AT2003, RD07A ------------------ Moje dogmaty 0. O chorobach Afryki: (klik) 1. O Mikuni: Wywal to. 2. O zębatce: Wypustem na zewnątrz!!! 3. O goretexie: Tylko GORE-TEX 4. O podróżach: Jak solo to bez kufrów 5. O łańcuszkach rozrządu: nie zabieram głosu. 6. Lista im. podoska Załącznik 10655 7. O BMW: nie miałem, nie znam się, nie interesuję się, zarobiony jestem. 8. O KN: Wywal to. 9. O nowej Afripedii: (klik) |
![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
|
![]()
Rozmawiałem dziś z szefem Alukufry.pl
![]() Weszły do prodkucji kufry 37L o szerokości 22,5cm Stelaż lekko niesymetryczny pod arrowa paris dakar( bez obniżania) i powinno to sie zmieścić w 90/92cm ![]() 1.Rambo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#127 | |
Miasto: Sexu i biznesu
Motocykl: CRF1000, R80G/S PD, DR650SE
![]() Online: 2 tygodni 5 dni 3 godz 3 min 52 s
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#128 |
|
![]()
Mesje Bonżur i jego pancerniki
![]() lub ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
chory ale natchniony
Miasto: Trzcianka
Motocykl: Twin Destructor Nine Hundred
![]() Online: 5 godz 13 min 11 s
|
![]()
A ja zrobiłem inaczej niż chciałem. Nie kupiłem Crosso bo po co wydawaćtyle kasy na sakwy, które znając życie zamienię za sezon czy dwa na kufry...
![]() Kupiłem sakwy boczne Moto Detail (łącznie ok 30l), wór transportowy (50l) - jako wałek centralny i jeszcze kupuję tankbag Metro (pojemność chyba od 5l do 30l). Łącznie 110l - chyba nigdy tego nie wykorzystam... ![]() Koszt całkowity: 240pln... Może to nie jest jakiś super sprzęt ale na początek na szosę wystarczy w zupełności ![]()
![]() |
#130 | |
Miasto: Sexu i biznesu
Motocykl: CRF1000, R80G/S PD, DR650SE
![]() Online: 2 tygodni 5 dni 3 godz 3 min 52 s
|
![]() Cytat:
Ja kiedys mialem takie torby z WP... do pierwszego deszczu. Pozniej torby z Poczty i tez zadowolony bylem. Do pierwszego pozadnego deszczu... Pozniej Motodetail, ktore przy pierwszym pakowaniu rozpadly sie na 2 czesci - prawdpopdobnie nie byly przeznaczone na pakowanie tylko na sprzedawanie ich! PS. Ja jestem przykladem, ze mozna 3 sezony z sakwami Crosso jezdzic i nie zmieniac na kufry. ![]() Kazdy orze jak moze!
__ Golodupiec bez Afryki Ostatnio edytowane przez QrczaQ : 14.02.2009 o 11:16 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
sakwy Crosso | megi | Szpej turystyczny - Produkty i Porady | 20 | 24.05.2018 21:06 |
Sakwy/rogal vs. kufry = bezpieczenstwo? | Kamyk | Szpej turystyczny - Produkty i Porady | 54 | 22.03.2013 16:37 |