![]() |
#121 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: Wroclaw
Motocykl: RD04
Przebieg: 40.000
![]() Online: 3 miesiące 2 dni 46 min 4 s
|
![]()
Zajebista wycieczka!
Szacun dla Ciebie Majki. ps.Watek interpersonalny niepotrzebny ale to subiektywne odczucie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2009
Miasto: Gwe/Warszawa
Motocykl: CRF1000, RD04
![]() Online: 5 miesiące 1 tydzień 4 dni 8 godz 6 min 2 s
|
![]()
Podczas całego wyjazdu zrobiłem trochę ponad 5000km.
W sumie w trasie byłem 16dni. Wydałem coś między 2,5-3kpln (nie liczyłem dokładnie, nie zabrakło mi więc było ok ![]() ![]() Termin wyjazdu był zbyt wczesny (ale rabota mi nie pozwoliła inaczej). Jakbym mógł jechać tak jak bym chciał, to bym wybrał wrzesień. W wakacje upały są straszne w tamtych rejonach, buty się kleją do asfaltu. ![]() ![]() Trzeba było wziąć opony przynajmniej semi, bo i tak sporo offików się trafiało, a sporo musiałem odpuszczać. ![]() ![]() Przydała by się też dokładniejsza mapa w nawi, bo AutoMapa radziła sobie średnio poza głównymi duktami. Afra, poza problemem ze światłami na końcówce, spisała się wybitnie. ![]() Montenegro jest super, góry są świetne ![]() ![]() BiH też złe nie jest, ale wszechobecna policyja i kierowcy puszek trochę psuli całokształt. Na pewno offy w BiH są całkiem fajne. ![]() Albanię i może Serbię zostawiam na przyszłość, na kościach i ze wsparciem. ![]() Co do wątku interpersonalnego: nie miałem zamiaru wylewać żali czy kogoś oczerniać (jakbym opisał sytuacje z panem X to by pewnie nie było takiego szumu ![]() No i nie ma co się bać jechać samemu, jest całkiem dobrze, poznaje się więcej, czuje się więcej, chłonie się całym sobą okolicę i wydarzenia. ![]() ![]() Wyjazd uważam za udany, mogło być lepiej, ale było całkiem dobrze. ![]() Teraz trzeba wymyślić gdzie się udać w tym roku... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Miasto: Warszawa
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 16 godz 23 min 11 s
|
![]()
Świetnie się czytało i przypominało swój wyjazd w tamte tereny. Dzięki Twojej relacji uświadamiam sobie ile rzeczy jeszcze nie widziałem, zwłaszcza w Czarnogórze.
![]() Ps. jeśli masz ochotę to zapraszam do obejrzenia mojego krótkiego filmiku z ![]() https://picasaweb.google.com/1130535...18455945055170 Pozdrawiam jasinek |
![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
![]() Zarejestrowany: Nov 2011
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 1 dzień 22 godz 57 min 46 s
|
![]() ![]() ![]() ![]() Dziś właśnie nad tym rozmyślałam, usilnie próbując sobie przypomnieć o jakiejś drobnostce, pamiątce. I wiesz? Jednak coś jest. Magda przywiozła ze sobą żarówkę od kierunkowskazu, która i tak nie była do końca sprawna - mrugała jak szalona, a ja - kilka starych, używanych, rumuńskich bezpieczników. Jeszcze mniej przydatnych, ale jednak. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Miasto: Wrocław
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 1 tydzień 6 dni 6 godz 57 min 41 s
|
![]()
I w takich momentach moje zboczenie, żeby upchnąć jakiś ciekawy kamień w kufer, wydaje się być nawet pożyteczne. Lubię wziąć poźniej do ręki jeden z kolekcji i powspominać sobie. Niemniej jednak pomysł z rumuńskimi bezpiecznikami wydaje się być zupełnie odlotowy!
![]() A tak nawiązując do tematu to miło jest popatrzeć na znane miejsca przez wizjer obcego aparatu. Dzięki za ciekawą relację! Pozdrawiam, malina.
![]() |
#127 |
Miasto: Gwe/Warszawa
Motocykl: CRF1000, RD04
![]() Online: 5 miesiące 1 tydzień 4 dni 8 godz 6 min 2 s
|
![]()
Hmmm...przywiozłem mandat z Bośni, kilka biletów z PN Czarnogóry i BiH, kwitki na promik przez Bokę Kotorską, dowód wymiany dewiz z Petrovac, namiary na dwóch Serbów z Belgradu, fakturę za hotel w Ro, trochę bilonu z różnych krain, 4 pieczątki w paszporcie, magnes na lodówkę z MNE i małą butelkę Nikśićko (na jakąś specokaz).
![]() ![]() ![]() ![]() Cokolwiek by to nie było, ważne, żeby wspomnienia przywołało. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2011
Motocykl: XChallange
![]() Online: 6 dni 2 godz 25 min 10 s
|
![]()
moja ulubiona pamiatka z Balkanow wyglada mniej wiecej tak:
![]() w formie magnesu na lodowke. |
![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
![]() Zarejestrowany: Feb 2010
Miasto: podwrocławskie zadupie
Motocykl: '12 LC4 690 Enduro R
![]() Online: 1 miesiąc 3 dni 21 godz 32 min 45 s
|
![]()
Apropo muszli, słyszałem w radiu że jest jakiś bezwzględny zakaz przewożenia muszli przez granicę, jak to od wieków turyści czynili.. Wie ktoś o tym coś więcej?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
![]() Zarejestrowany: Nov 2011
Miasto: Gdynia
Motocykl: RD 03, LC4 ADV
Przebieg: x83000
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 1 dzień 10 godz 24 min 45 s
|
![]()
Słyszałem ... sam się nad tym zastanawiałem w czasie tegorocznego wyjazdu ale to jest tak jak z mięsem (konserwami) ... Nie wolno ale szczegółowe kontrole są rzadko (przynajmniej w moim wypadku)
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tags |
albania , bałkany , czarnogóra , macedonia , montenegro |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Norwegia solo na koło podbiegunowe [Czerwiec 2011] | Nalewa | Trochę dalej | 10 | 14.05.2014 20:53 |
Maramuresz - 100 kilometrów offu solo [Sierpień 2011] | bukowski | Trochę dalej | 21 | 08.01.2014 14:15 |
Aby spróbować gruzińskiego wina... [Sierpień 2011] | Miętus | Trochę dalej | 57 | 13.06.2012 15:36 |
Albania/Czarnogóra 6-21 Sierpień 2011 | Jaca GDA | Umawianie i propozycje wyjazdów | 24 | 02.08.2011 22:59 |
ISLANDIA-sierpien 2011 | myku | Umawianie i propozycje wyjazdów | 18 | 30.03.2011 19:14 |