|
Inne - dyskusja ogólna Dział poświęcony motocyklom nieskategoryzowanym. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
21.08.2013, 20:57 | #121 | ||||||
Zwykły przechodzień...
Miasto: DW
Motocykl: GS12y
Online: 2 miesiące 3 dni 11 godz 45 min 7 s
|
Ex, to Ja na zgodę pokażę ci w wyrywkach jak budują zgodę z Pomarńczowym, ci nie nadający się GSiarze
Urywek relacji z forum BMWu: ...Od Rostova nad Donem jedzie z nami Dominik ze Szwajcarii. Niedawno skończył studia i od dwóch miesięcy szuka sensu życia jadąc na KTMie. ...Dominik zostaje na granicy gruzińskiej ze względu na brak wizy azerskiej i po naszym powrocie KTM nie daje rady odpalić. Wylewamy gnojówkę ze zbiorników pomarańczy i wymieniamy pompę paliwa. Dziwne, tankujemy na tych samych stacjach od dawna i GSy idą jak trzeba. ....Zwiedzamy Armenię. O wiele ładniejsza od przereklamowanej Gruzji. ...Robimy Sewan i w kierunku na Górny Karabach pomarańcza siada po raz drugi. ...Ty razem nic nie możemy zwojować. Kolegi się nie zostawia i przy pomocy lokalnego watażki organizujemy transport padliny w kierunku Gruzji a później przy współpracy z granicznym cinkciarzem do Turcji. Dopiero tam działa ubezpieczenie. ...Dominik czeka już w Turcji na granicy na pomoc ...jeszcze z dyskusji pod relacją Cytat:
Cytat:
Pozdro Orzeppe p.s. Bo, My "jeżdżący na BMWu"<---- Lewar ...od słów, wolimy czyny!
21.08.2013, 23:11 | #122 |
Miasto: Szczecin
Motocykl: CRF1100
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 4 dni 8 godz 19 min 44 s
|
czytałem czytałem.. ale Ty widziałeś ile baków sobie pozakładał... ja myślę.że tutaj był gdzieś.problem... posuł motocykl.. tym kitem za 20 tys
22.08.2013, 21:31 | #123 | |
Miasto: Czernica
Motocykl: Transalpinus Rex
Online: 1 tydzień 4 dni 16 godz 10 min 20 s
|
Cytat:
(700setka to inna bajka wtrysk pali jak DL650), no cóż luksus posiadania podciśnieniowego zasilania w paliwo od zbiornika do cylindra musi kosztować A Giesem chciałem sie przejechać aby mieć porównanie, do mojego piekielnego zawiasu w trampeuszu, Gies poległ, ale poległ też w porównaniu z seryjnym zawiasem DL650. Giees jest zajebisty na szybkich łukach na dobrych asfaltach, ale DL jest równie dobry a na dziurach wolałbym jechać DLem, znowu gies ma większy prześwit od Dl i od trampka, tylko jazda giesem z prędkościami 1 bez gazu w porywach 2 jest w chuj męcząca trampkiem albo dl można parwie stanąć w miejscu i pojechać dalej giesem zagibało na boki i rozrusznik w ruch albo sprzęgłem sie bawić. Trampek nie daje rady mimo piekielnego zawiasu na szybkich łukach na dobrej drodze tam gdzie GS i DL idą jak po sznurku w trampku trzeba korygować bo wycyrklowanie całego zakrętu na raz to nie lada sztuka. Giees ma zajebiste hamulce DL i tramp polegają. Gies ma zajebisty silnik do popierdalania po drogach asfaltowych szutrowych, ale nie do przeprawowej wolnej jazdy. Trampek ma najbardziej chujowy silnik z tych motocykli, GS ma najsilniejszy a DL najlepszy W sumie to dobre motóry każdy ma swoje wady i zalety, każdym mógłbym jechać na koniec świata ale przed wyjazdem GS poza strefę serwisowalną dałbym na msze i przywiązał czerwoną kokardkę .
22.08.2013, 21:41 | #124 | |
Zwykły przechodzień...
Miasto: DW
Motocykl: GS12y
Online: 2 miesiące 3 dni 11 godz 45 min 7 s
|
Cytat:
23.08.2013, 09:22 | #125 |
Michał
|
Ten to gregoriankę zamówił za siebie pewnie
|
23.08.2013, 21:28 | #126 |
Miasto: Czernica
Motocykl: Transalpinus Rex
Online: 1 tydzień 4 dni 16 godz 10 min 20 s
|
eetam podzieliłbyś się jakimis tajnymi informacjami z dalekiego wschodu, a nie reklamy z srutuba zapodajesz