06.07.2012, 00:06 | #121 |
To kilka słów ode mnie na temat Fly-a Trekkera. Ja wybredny jestem trochę więc opinia może być tylko jedna
Plus: - wygląd -kolor biały -wyjmowany środek -cena Minus: -głośny, w porównaniu do Shoei Raida z 1996r mega głośny -szybka paruje mimo otwartego na szczęce -szybka po kilku przelotach zaczęła się otwierać pod naporem wiatru (pomogło dokręcenie śrub mocujących) -wentylacja bardzo słaba -aby zdjąć kask trzeba za każdym razem odpinać zapięcie UU (nie wystarczy poluzować) -mocowanie przednie wyściółki wypina się przy gwałtownym dociśnięciu kasku na głowę -brak możliwości jazdy bez daszka (w instrukcji jest jakaś fiszka z zaślepkami na wypadek jazdy bez daszka ale ja takich elementów nie otrzymałem w paczce) -największa wada to jego masa!!! -daszek powyżej 100km/h wpada w wibrację i zaczyna hałasować Zastanawia mnie po co są te kaski Dual? Na dłuższy przelot trzeba daszek zdejmować aby się nie męczyć, są ciężkie, parują w terenie. Fakt wyglądają kozacko ale to chyba ich największa zaleta. Teraz szukam kasku do gogli Mój typ: 1.http://allegro.pl/acerbis-kask-off-r...407702494.html 2.http://allegro.pl/promocja-kask-nola...471361234.html mieliście styczność?
RD 03 TO NAJSTARSZA AFRYKA... MOTOR MARKA XRV 650 THE LAST TRUE DUAL SPORT BIKE ON EARTH http://www.youtube.com/watch?v=fnEHAjt_XPw Ostatnio edytowane przez majo : 06.07.2012 o 14:52 |
|
16.08.2012, 22:20 | #122 |
Miasto: Gliwice
Motocykl: RD07a
Przebieg: 34t
Online: 2 dni 8 godz 13 min 44 s
|
Od paru dni mam Trekkera. Na razie jestem miło zaskoczony, kask bardzo mi pasuje. Wadą może być waga, ale jest to dual i posiada homologację amerykańską DOT, a kaski a ichniejszy rynek są trochę mocniejsze od wersji europejskich. Co do parowania to zobaczymy jak się zrobi zimniej. Duży PLUS cena.
|
17.08.2012, 00:01 | #123 |
Miasto: Józefów k. Otwocka
Motocykl: RD03
Przebieg: 99 tyś.
Online: 2 tygodni 3 dni 9 godz 26 s
|
Zrobiłem w Trekkerze jakieś 4 tyś i podzielam opinię Majo jest głośny szczególnie powyżej 100km/h (polecam stopery do uszu lub słuchawki na dłuższe wypady) . Jeśli chodzi o jazdę bez daszka zawsze zdejmuję w trasę, bo nie mogę utrzymać głowy w pionie. Szybka faktycznie paruje nawet przy otwartych nawiewach. Ogólnie nie narzekam, ale w przyszłości kask pod gogle a drugi w traskę.
A i nie rozleciał się przy szlifie na asfalcie. |
17.08.2012, 00:42 | #124 |
Miasto: Łódź
Motocykl: Motocykle testowe
Online: 2 dni 5 godz 25 min 47 s
|
Czy może ktoś miał styczność z Acerbisem Active? Jak to się spisuje? Mieści się w podanej cenie, ma szybę i nawet blendę. Jestem ciekawy opinii, bo rozważam nabycie go dla siebie.
17.08.2012, 10:18 | #125 |
Miasto: Południe
Galeria: Zdjęcia
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 1 godz 16 min 28 s
|
Jako że użytkuję Acerbisa od 2 miesięcy - wrzucam FAQ. Mam nadzieję, że okaże się pomocne w podjęciu decyzji...
Jak wyglądało "spasowanie", siedzi idealnie, czy może raczej przeprowadzałeś customizacje kształtu, gąbek do swojej głowy? L była za mała XL ciasno spasowana - napompowałem piłkę na 3 godziny... teraz jest giciacho Active jest typem miękkim jak np. Nolan czy raczej twardym jak np. Schubert? nie wiem nie miałem nigdy nolana ani schuberta - miałem głośnego, trzeszczącego Airoha TR1 i szczękowego Uvexa 350gt z którego byłem ogólnie zadowolony - trudno mi porównać Jak wygląda system wentylacji? Ile jest wlotów i jak obiegają głowę? Czy da się w tym kasku jechać w offie jak jest ciepło? jest wlot zamykany na usta oraz 6 wlotów (policzki, brwi, czubek głowy) oraz 4 szczeliny wylotowe na tyle w skorupie. No Gruzję przejechałem sporo offem i skwar po czarnym w Rosji też - momentami było ciężko... ale ogólnie wentylacja dawała radę Z drugiej strony czy jak jest zimno da się wentylacja sensownie zminimalizować? sądzę, że tak, jechałem przez 2 godziny na ok. +4 i nie marzłem Nie ma problemu z parowaniem szybki? nie ma Pin-Locka - paruje tylko nieznacznie przy szczelnie zamkniętej szybce jak stoję na światłach - wystarczy minimalnie rozszczelnić Czy mechanizm blendy jest stabilny? Nie ma problemów z opadaniem blendy? Otwarcie blendy wymaga dużej siły? nie opada, jest stabilna, suwak wygodny (w uvexie jest do dupy w porównaniu z Acerbisem) - jak dla mnie mogłaby być nieco ciemniejsza Czy system wentylacji nie powoduje zakurzenia blendy? nieznacznie Czy wewnętrzne gąbki, stelaże są dobrze wykonane? Nie prują się? dość solidne wykonanie - już prałem i wszystko wchodzi na miejsce O ile dobrze pamiętam zapięcie to DD. Dzieła bez problemu z zastosowanym paskiem? Nie wrzyna się w szyje, podbródek? nie, pasuje ok, nie uwiera Waga katalogowa M-ki to 1650g. Lekki nie jest. Ważyłeś? waży dość sporo ale tyle co mój poprzedni uvex więc jestem przyzwyczajony Jak oceniasz jakość wykonania? Nic nie trzeszczy, nie odpada? są 4 śrubki montujące daszek, po dokręceniu wszystko jest git Czy lakier ma tendencję do rysowania? nie bardzo, dość dbam o sprzęt i po 2 m-cach użytkowania nie zauważyłem jakiejś dewastacji Jak oceniasz widok z kasku? Poziom widoczności? nie narzekam, spokojnie ogarniam okolicę Jak oceniasz poziom hałasu? dość głośny - szczególnie tak powyżej 110-120 km/h Czy ma podbródek? Czy podwiewa od dołu? jest jakby trochę krótki, nieco podwiewa Dostrzegasz jakieś wady? jedynie ten poziom hałasu oraz waga - mógłby być tak ze 300g lżejszy ogólnie relacja ceny do jakości b. dobra kupiłbym jeszcze raz Pozdrawiam - Sub
*INCA RIDE 2024* Ostatnio edytowane przez laska : 17.08.2012 o 11:17 |
17.08.2012, 10:40 | #126 |
Miasto: Zabrze
Motocykl: Yama XT614Z Terefere, Husq. TE610ie
Przebieg: x14tys
Galeria: Zdjęcia
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 2 dni 6 godz 7 min 23 s
|
Ekran mi się zepsuł? Może wirus? Chyba, że wszystkim wyświetla się "dobrze spasowany, wcale nie lekki" murzyn?
|
17.08.2012, 10:57 | #127 |
Miasto: Strzelce Opolskie
Motocykl: CBR 1100 XX
Online: 3 tygodni 5 dni 19 godz 31 min 12 s
|
co widać :-)
Nie no przeszedłeś samego siebie...
Ostatnio edytowane przez laska : 17.08.2012 o 11:17 |
17.08.2012, 11:18 | #128 |
Administrator
Miasto: Poznań
Motocykl: RD07a
Online: 1 miesiąc 6 dni 9 godz 34 min 33 s
|
Wyczyściłem. To linki do buziek na advrider.pl.
pozdr, laska |
24.08.2012, 17:57 | #130 |
Miasto: TYCHY
Motocykl: SD02
Przebieg: 000000
Online: 2 miesiące 9 godz 54 min 16 s
|
Szukam cosik budżetowego i znalazłem takie coś http://allegro.pl/kask-nox-n731-m-sz...545358823.html Ma ktoś? A jak ma, to jakie opinie może wyrazić.