![]() |
|
Umawianie i propozycje wyjazdów Masz już plan? Nie masz? A może szukasz kompana w podróży? Brak Ci koncepcji na długi weekend, wakacje? Szukasz plecaczka? Nikt nie chce jechać na Elefanta? Tu szukaj bratniej duszy... |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
Zakonserwowany
![]() |
![]()
Ostatni test antygenowy robiłem chyba w marcu 2021 roku, czas oczekiwania na wynik około 45 minut. Tyle samo czekałem na wynik w Romie. Nigdzie nie znalazłem informacji o tym że antygen jest ważny 48 H.
Z mojej wiedzy wynika że 24 H ma ważność licząc od godziny wykonania testu. W aplikacji wystarczy Base. Jak zainstalujesz to zrób skan kodu qr z certyfikatu i jeśli upłynęło więcej niż 6 miesięcy od drugiej dawki to zapali się na czerwono i pojawi się napis „ non valido” to oznacza nie ważny, jeśli pojawi się napis „valido” na zielono to znaczy że masz ważny, wtedy nie musisz robić żadnego testu.
![]() |
#2 |
![]() |
![]()
Dzięki za info. Myślałem, ze do tego czasu już skończą z obostrzeniami.
Czyli jakiś test muszę zrobić. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Gość
Online: 0
|
![]()
Informacja z Romy sprzed tygodnia. Passport ma być ważny
Sprawdzany paszport covidowy raz na powrocie na lotnisku. W zamkniętych pomieszczeniach wszyscy w maseczkach. |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakonserwowany
![]() |
![]()
Wystarczy antygenowy za stówkę, ważny jest 24 H. Ważność paszportu covidowego w IT została skrócona do 6 miesięcy.
Ściągnij sobie aplikacje Verifica C-19 tego używają wszyscy w IT do sprawdzania Green pasów, na lotniskach, w knajpach, policja i tp.
![]() |
#5 |
![]() |
![]()
Adaggio dzieki za pomoc. Co wybrac w tej aplikacji B-base wystarczy czy jakąś inną opcję?
Piszą o testach antygenowych wykonanych do 48 godzin. Ile jest ważny taki test 24 czy 48? Lecę w środę o 19 tej, kiedy robić taki test ? W tym samym dniu rano czy dzień wcześniej? Ile sie czeka na wynik? Zielony jestem jak green pass :-( Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() |
![]()
Takie cos znalazłem
![]() Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Zarejestrowany: May 2008
Miasto: Kraków/Brzozów/Gdańsk/Zabrze
Motocykl: RD07a/1190r
![]() Online: 11 miesiące 6 dni 20 godz 57 min 32 s
|
![]()
Jestem od kilku dni we Włoszech.Póki co ani razu nikt nie chciał green pass. Oprócz masek w pomieszczeniach wydaje się, że mają dosyć luźny stosunek do obostrzeń. W każdym razie nie czuje się terroru. Oczywiście w różnych regionach czy miastach może to wyglądać inaczej. Ja zaliczyłem Weronę, kilka dni w Toskanii a teraz okolice Wenecji.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakonserwowany
![]() |
![]()
Od 1 kwietnia były jakieś zmiany, może wydłużyli czas ważności testów.
![]() |
#9 |
![]() |
![]()
Czy potrzebne jest tlumaczenie wyniku testu ?
Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() |
![]()
Tak, musi być w w języku angielskim. Byłem ostatnio 2 razy na lotniku w Bergamo i nigdzie nie sprawdzali certów ani testu dziecka. Antygenowy zawsze ważny jak ja robiłem 48h a PCR 72h.
Czasami przed wejściem na samolot w PL sprawdzą ci papiery czy masz wszystkie. Teraz w piątek swojemu serwisantowi z Włoch drukowałem wszystkie papiery bo wracał z PL do IT i mówił, że w PL mu raz sprawdzali papiery. Pamiętaj o karcie lokalizacyjnej jak lecisz do Włoch. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Nasz kolega Bartek vel. Kołek. Smutne wiesci. | Fitsakis | Kołek | 6 | 29.06.2017 12:17 |