![]() |
#131 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2008
Miasto: Śląsk
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Przebieg: rośnie
![]() Online: 3 tygodni 3 dni 20 godz 56 min 47 s
|
![]()
Fajnie byłoby zobaczyć porównanie takich elementów jak zawieszenie, silnik (moc, jej oddawanie, praca), spalanie, prowadzenie, ekonomiczność, dostępność części, łatwość serwisu, wygoda dla jednej i dwóch osób, jakie waszym zdaniem jest przeznaczenie każdego z modeli, jak jeździ on i off, i co Wam jeszcze przyjdzie do głowy. Te małe beemki wydają się być całkiem fajne. Ale proszę Was o możliwie obiektywne opisy
![]()
![]() |
#132 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2009
Miasto: Gwe/Warszawa
Motocykl: CRF1000, RD04
![]() Online: 5 miesiące 1 tydzień 4 dni 8 godz 6 min 2 s
|
![]()
MTBiker, filmik zacny, fajnie złożony a i tereny super.
![]() ![]() ![]() ![]() Tylko zastanawia mnie czy nie męczyliście się przy tym małym GSie, bo offrołdowo za mocny chyba nie był. ![]() A'propos porównywania to jak porównać offrołdowego Xchallenge'a do dużej, ciężkiej, bardziej szosowej krówki jaką jest Afryka? ![]() Ostatnio edytowane przez majki : 20.09.2011 o 09:36 |
![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2009
Miasto: Wawa
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 tydzień 2 dni 6 godz 59 min 13 s
|
![]()
Majki
Ludkom z forum f650gs.pl chcialem pokazac piekno ukrainskich karpat. Znalazlo sie dwoch chetnych - dla kolegi na malym f650gs byla to pierwsza i nie latwa lekcja jazdy w terenie. Meczyc sie ![]() Mam dla chlopakow duzy szacunek za upor i chec jazdy - w koncu ich puste f650gs wazyly tyle co zaladowane moj xchallenge i te610 Pingwina. Wyjazd pod haslem no pain, no gain - po tych kilku dniach widac bylo niezly progress w technice jazdy - a chwile walki z przyroda, soba i maszyna zawsze zapamietuje sie na dlugo.... A motocykl ... to tylko narzedzie ... nie wazne jaki znaczek mamy na bokach dwoch kolek ... fajnie ze spotykamy sie gdzies tam na szlaku !! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2009
Miasto: Gwe/Warszawa
Motocykl: CRF1000, RD04
![]() Online: 5 miesiące 1 tydzień 4 dni 8 godz 6 min 2 s
|
![]()
Jak tak to luzik.
![]() ![]() PS: jakby co to nie mam nic do znaczku ze śmigiełkiem (no może poza dużymi GSami ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#135 | |
![]() Zarejestrowany: Apr 2009
Miasto: Wawa
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 tydzień 2 dni 6 godz 59 min 13 s
|
![]() Cytat:
http://advrider.pl/viewtopic.php?f=5&t=5025 cytujac: Mam porownianie 690EnduroR i XChallenge ... w sumie dosc podobne traktory ktore wjada wszedzie na 690 Enduro R jezdzilem chwilke ale jakies zdanie sobie wyrobilem (kolega ktory nim jezdzi zrobil ze mna na wspolnych wyjazdach ponad 20 tys km) XCh + dosc wygodna pozycja + sprawdzony silnik rotaxa, przeglady co 10.000km (KTM co 5k) + mniejszy apetyt na paliwo + powietrzne zawieszenie do ambitnej turystyki i umiarkowanej jazdy w gorach daje rade + po wywaleniu wydechu z katalizatorem obsluguje gorsze rodzaje paliwa - zbiornik 9l to realne przebiegi intensywnej jazdy w okolicach 200-220km - w tej chwili sa conajmniej 4 opcje dodania od 5 do 16l dodatkowej wachy - do ostrzejszej jazdy tylni powietrzny amor i przednie sprezyny to srednio sie nadaja - nalezalo by wymienic amor na Hyperpro albo Wilbersa - twarde siedzenie na co czesc ludzi narzeka, z czasem troche sie rozbija, bedac przyzywczajonym do siodel rowerowych podczas kilkudniowych maratonow jakos nie zauwazam - koszmarnie (wrecz absurdalnie) drogie plastiki - kto wpadl na pomysl polakierowania !! plastikow w motocyklu enduro to nie wiem 690 Enduro R + odczuwalnie lepsze zawieszenie na szalnstwa poligonowe w porownaniu do Xsa, + na sportowej mapie i standarowym wydechu zywo sie zbiera + tansze opcje na rajdowe mordy ze stelazami pod roadbook i tripmastera - wieksze zuzycie (12l zbiornik daje porownywalne z Xsem przebiegi) - bardziej motocrosowa pozycja - krotsza odleglosc miedzy kanapa a podnozkami - moze meczyc w dluzszych przelotach ale lepsza przy poligonowym brykaniu - latwiej na whoopsach wchodzi na tylne kolo - seryjne swiatla to porazka - jedna wielka porazka ... - brak tylniego subframe (w xsie jest aluminiowy) - stelaz na kufry mocowany do miejsc na podnozki pasazera (jakiego pasazera !! ![]() - wlew paliwa umiejscowiony tak ze jak sie worek przytroczy do bagaznika to trzeba go odpinac. pod korek warto podlozyc pianke bo sie kurz i piasek zbiera Wg mnie jesli szukasz dobrego czolgu ktorym mozna i pobrykac w terenie i pojechac gdzies solo dalej to oba beda dobrym wyborem. Ani to duzy adventure ani typowo mx maszyna - ot uniwersalne allroundery z wszystkimi tego wadami i zaletami. Kolega MG75 ktory negowal roznice w spalaniu przekonal sie naocznie na wypadzie w zeszlym roku na ukraine ze roznica byla. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
księgowy...
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Radom/Rzeszów
Motocykl: KTM LC8 990 Adv.S 08' E-bike CUBE Fox full
![]() Online: 4 miesiące 3 tygodni 6 dni 13 godz 2 min 3 s
|
![]()
Z której strony
![]() Ostatnio edytowane przez Dzieju : 19.02.2013 o 13:57 |
![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
księgowy...
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Radom/Rzeszów
Motocykl: KTM LC8 990 Adv.S 08' E-bike CUBE Fox full
![]() Online: 4 miesiące 3 tygodni 6 dni 13 godz 2 min 3 s
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#140 | |
![]() Zarejestrowany: Jun 2008
Miasto: Poznań
Motocykl: 690 Enduro
![]() Online: 4 miesiące 2 tygodni 1 dzień 1 godz 13 min 57 s
|
![]() Cytat:
- światła w wersji bez R są znośne, w R łatwo wymienić lampę na akcesoryjną - brak tylnego subframe - nie odczuwam braku gdyż zastępuje do bak. Kufrów nie używam. - wlew paliwa - na kurz pomaga przeróbka na zakręcany. A najlepiej przenieść go w podobne miejsce jak jest w Xch, ja sobie chwalę.
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
BMW GS Motocykl Challenge Nowa Dęba 29-30.08.09 | Mrwa22 | Imprezy forum AT i zloty ogólne | 4 | 27.08.2009 09:51 |
12-14 września - Bytom - BMW GS Motocykl Challenge | ramires | Imprezy forum AT i zloty ogólne | 26 | 21.09.2008 09:58 |