![]() |
#131 |
![]() |
![]()
Ja córki uczyłem w okolicach Krynicy.Albo nie zauważyłem albo nikt nie pisał o Słotwinach.Uważam że to jest bardzo dobre miejsce do nauki idla bardziej wprawnych. Bardzo ważna jest szerokość stoku .Proszę spojrzeć na mapę.
Jest tam ładnych pare wyciągów .W okolicy jeszcze ;Jaworzyna,Tylicz ,Wierchomla ,nie wiem czy chodzą Dwie Doliny , w centrum Henryk. Często zatrzymuję się w fajnej miejscówce skąd na umówioną godzinę busik zawozi na wyciąg i przywozi. Duży minus to dojazd , od Brzeska to nie jest jazda.Ja z centrum przetestowałem chyba już wszyskie drogi .Teraz rozwalona gierkówka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#132 | |
![]() |
![]() Cytat:
Wysłane z mojego SM-G980F przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#133 | |
![]() Zarejestrowany: Nov 2019
Miasto: Beskidy
Motocykl: CRF1000
![]() Online: 5 dni 15 godz 9 min 37 s
|
![]() Cytat:
Wyjazd( i zjazd) z parkingu Gazem na stojąco pod dolną stację kolejki(lokalny folklor), kilka minut ale warto o tym pamiętać wyjeżdżając z dzieciakami. Na dolnej i górnej stacji dobre kanapy. Górna część świetna do nauki i dla początkujących(przypominam , nieczynna jeszcze). Dolna, nie nadaje się do nauki i coś tam trzeba umieć jeździć ze względu na dość stromy końcowy odcinek. Ogólnie bardzo fajne miejsce, gdzie właściciel wpakował gruba kasę , pomimo ciągłych przepychanek z zielonymi. Polecam hotel kilka kilometrów wczeąniej (tez Czarny Groń) i karczmę naprzeciwko hotelu(świetna pizza z drewniaka) Ogólnie świetne miejsce tez na lato. Bardzo dużo atrakcji dla dzieci.
![]() |
![]() |
#134 |
![]() |
![]()
No to pozamiatane...znaczy stoki na ferie pozamykane
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
![]() |
![]()
Miałem wystawiać za małe buty narciarskie dziecka ale jak tak to chyba jeszcze poczekam ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
![]() |
![]()
Poleci ktoś sprawdzoną miejscówkę w Małe Ciche? 2x rodzina 2+2. Jakby dzieciaki miały jakiś kąt do zabawy to byłby już wypas.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() |
![]()
https://www.zol.pl/noclegi/male-cich...i-anna-stasik/
Tu byłem jak dzieciarnia była mała. Przy samym stoku, dobre domowe żarcie na miejscu. Zajefajna imprezownia w osobnym budynku. Polecam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: Wroclaw
Motocykl: RD04
Przebieg: 40.000
![]() Online: 3 miesiące 2 dni 46 min 4 s
|
![]()
pytanie do miejscowych...
Będę w Wiśle i który stok ma nocne i na który warto pójść w dzień? Malinka, Soszów czy Cienków? ps. jeżdżę i ogarniam, nie chodzi o naukę...
![]() |
#139 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() |
![]()
Nie wiem czy Malinka to Klepki ale jak tak i ogarniasz to szkoda prądu. To w zasadzie ośla łączka. Cienków oświetlony chyba tylko na trasie wzdłuż wyciągu. Soszów niestety nie pamiętam. Soszów lub Cienków po mojemu ale raczej Soszów.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#140 | |
![]() |
![]() Cytat:
Soszów trochę dłuższe trasy i czarną można czasem zaliczyć. Malinka klepki raczej nic dla jeżdżących i dużo ostrożności na dzieci. Polecam, choć może wydawać się nudno na dłuższy czas jazdy, bo nie wiele tras (podobnie zresztą jak wcześniej) , ale Stożek działający od 8 rano tylko do zmroku, więc na taki czas bdb. Traska czarna i czerwone bdb, a dla początkujących niebiska nartostrada, bezpieczna i nigdzie nie trzeba podhcodzić. Z dala od ludzi... Super miłe schronisko z tanim żarciem, jak za dawnych jeszcze czasów, wystarczy podejść z wyciągu jakieś 200m (super widoki na obie strony przy dobrej aurze). Da się też pośmigać po lesie ![]() Jak się uda zapisać na czas to jeszcze Zamek Prezydenta można odwiedzić, trzeba tylko wcześniej rezerwować i czasem termin do 20 dni... ale warto zobaczyć... i dokumenty na rezerwację i wejście oraz "no guns and knives" na wejściu search... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Kto z Czarnuchów jeździ na trialu i ma ochotę na zabawę?;) | Pirania | Umawianie i propozycje wyjazdów | 16 | 29.08.2018 09:59 |
Na co patrzec przy zakupie Trans Alpa? | Tymon | Inne - dyskusja ogólna | 34 | 27.08.2015 10:05 |