![]() |
|
Wszystko dla Afryki Wszystkie nieoryginalne rozwiązania, które można zapakować do Twojego motocykla. Gmole, stelaże, kufry, sakwy, bagażniki, uchwyty, kanapy, modyfikacje zawieszeń, kierownic, gniazdka, GPSy, dynojety, bagstery i inne scottoilery... |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#131 | |
trampkarz emeryt
![]() |
![]() Cytat:
Ale jak się człek postara to i żadne gmole nie pomogą ![]() Jak zawsze przy takich tematach. Choć nie wiem czy ze strony wasilczuka to nie prowokacja ![]() ![]() Pozdrawiam zimny |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#132 | |
Administrator
![]() |
![]() Cytat:
Jak ktoś zachwala swoje "rurki" to zawsze pytam czy odważy się popchnąć swój motocykl na bok żeby się przewrócił , to jest podstawowy test funkcjonalności a nie tylko wożenia paru kg więcej. Żeby się już dalej nie rozpisywac dla mnie coś co montuję ma działać a nie tylko być a działanie traktować jako coś przy okazji. Jak coś prawie działa i nie zabezpiecza wszystkiego co powinno (pomijam szczególne sytuacje) to nie jest warte wydanej kasy. Miłego gmolowania.
AT03 Ostatnio edytowane przez Dzieju : 06.01.2013 o 16:33 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2011
Miasto: Wlkp.
Przebieg: rosnący
![]() Online: 3 tygodni 5 dni 10 godz 42 min 2 s
|
![]()
też sądzę,że to prowokacja. Jeśli chodzi o te wysokie gmole, to chyba jednak są odsunięte od plastików skoro ktoś stwierdził, że można plastiki bez problemowo ściągnąć
|
![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
dziad barowy
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: bielsk podlaski
Motocykl: RD07a
![]() Online: 2 miesiące 1 tydzień 5 dni 10 godz 41 min 37 s
|
![]()
To nie prowokacja. Uważam, że to najlepsze gmole. Polecam przewrócić się na szutrze i zobaczyć w którym miejscu plastiki najbardziej się przytrą. Ja wiem że będzie to miejsce napisu Africa Twin. Wszystkie niższe gmole mogą zrobić więcej biedy niż pożytku bo zadziałają jak punkt przewagi w huśtawce. Wszelkie pałąki dospawane do gmoli na wysokości silnika uważam za głupotę. Co innego gdyby były one przyspawane na wysokości napisu AT. Polecam prosty eksperyment. Połóżcie motocykl na boku i wtedy sprawdźcie gdzie jest jego środek ciężkości a dowiecie się gdzie powinien być punkt podparcia.
![]() |
#135 |
trampkarz emeryt
![]() |
![]()
Jedyne wysokie gmole jakie znam i uważam że są bardzo dobre to gmole OSTREGO do Transalpa 650. Miałem choć nie testowałem - nie glebiłem 650-tką ani razu
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2011
Miasto: Wlkp.
Przebieg: rosnący
![]() Online: 3 tygodni 5 dni 10 godz 42 min 2 s
|
![]()
potwierdzam, no szkoda, trzeba go namówić
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
![]() Zarejestrowany: May 2008
Miasto: Kraków/Brzozów/Gdańsk/Zabrze
Motocykl: RD07a/1190r
![]() Online: 11 miesiące 6 dni 20 godz 1 min 33 s
|
![]()
Wymyślacie cuda jakieś. Givi są stosunkowo tanie i skuteczne.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
trampkarz emeryt
![]() |
![]()
To jest myśl! Zaraz do niego napiszę
![]() Czosnek - co do Givi to się zgodzę że są całkiem dobre za tą cenę. Poza tym..zima jest to sam rozumiesz.. Ostatnio edytowane przez zimny : 06.01.2013 o 17:09 |
![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2012
Miasto: gubin
Motocykl: RD04
Przebieg: 70000
![]() Online: 2 tygodni 5 dni 11 godz 51 min 5 s
|
![]()
witam
Odsunięcie gmola 7-8-cm od plastiku...? jak bym chciał jeżdzić krążownikiem .to bym kupił H.D Elektrę.Ja mam odsunięte ok.15 mm i zaliczyłem kila poważnych wywrotek,fakt że mam niskie gmole, |
![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
![]() |
![]()
Zgadzam się z Czosnkiem. Na szuter party IV najczęściej zaliczałem gleby tudzież ślizgi (choć nie jest to powód do dumy
![]() Kierownik Afriki przez 2,5 miesiące czuł bark i dalej czuje kciuk po spotkaniu z psem. Faktem jest ich złe mocowanie z lewej strony motura ![]() P.S. Też lekko rysnołem plastiki w okolicach napisu Ostatnio edytowane przez smigacz : 06.01.2013 o 22:02 |
![]() |
![]() |