![]() |
#131 | |
![]() Zarejestrowany: Sep 2008
Miasto: Jeleśnia - Żywiec
Motocykl: CZ 350/XL 600
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 4 dni 9 godz 54 min 27 s
|
![]() Cytat:
Po trzech latach jazdy na tej skrzyni i jak się juz człowiek przyzwyczaji zmieniać biegi w drugą stronę, to nie można jezdzić na "normalnym motocyklu" bo rozwalimy skrzynie biegów albo spowodujemy wypadek ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#132 | |
![]() |
![]() Cytat:
![]() ![]() Ścigasz się Andrzeju? ![]() Możesz zapalić swojego na pycha? Generalnie posiadając kilka motorów lub nawyki z poprzednich jest przez chwilę trudniej to ogarnąć. Tak, jak i brak klamki sprzęgła. Ale jak się słucha silnika to idzie to bardzo sprawnie po kilkunastu skrzyżowaniach na mieście. Siostrzeniec 12-letni, który nigdy nie jeździł na motorze ogarnął to w 5 minut. Mój ojciec miał jawkę pancerkę i wsk, więc po chwili już wiedział o co chodzi. Sprzęgło odśrodkowe zawsze jest naszym przyjacielem ![]() Ale faktem jest jest to co napisał "nasz smokers" ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2010
Miasto: Warszawa
Motocykl: Honda Wave 110i
![]() Online: 4 miesiące 1 tydzień 4 dni 10 godz 53 min 44 s
|
![]()
Z mojego doświadczenia to trochę jak przesiadanie się między samochodem z manualną i automatyczną skrzynią w samochodzie. Odruchy działają.
Chyba tylko raz w życiu odstawiłem figurę, że po przesiadce z wave na XCh przy dynamicznym przyspieszaniu zredukowałem zamiast wrzucić wyższy bieg. Zdecydowanie więcej godzin mam w ostatnich latach wyjeżdżone na Wave niż pozostałych motocyklach, bardzo udany piardzipęd. Hunter podoba mi się jeszcze bardziej i ciągle mam nadzieję, że kiedyś uda mi się go upolować ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#134 | |
![]() Zarejestrowany: Sep 2008
Miasto: Jeleśnia - Żywiec
Motocykl: CZ 350/XL 600
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 4 dni 9 godz 54 min 27 s
|
![]() Cytat:
Sama jazda na tych bezsprzęgłowych skrzyniach Hondy jest fantastyczna :-) Tylko szkoda ze te biegi chodzą "w drugą stronę".
![]() |
![]() |
#135 | |
![]() Zarejestrowany: Apr 2010
Miasto: Warszawa
Motocykl: Honda Wave 110i
![]() Online: 4 miesiące 1 tydzień 4 dni 10 godz 53 min 44 s
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Honda SH 125. | Artek | Honda - inna niż AT & NAT | 68 | 01.09.2023 21:16 |
Yamaha TTR600 vs Honda XR600R vs Honda XR650R | Wolo | Inne - dyskusja ogólna | 84 | 06.02.2018 11:38 |